Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007,7:51 μ.μ.
Φιλικά για τον Άρη

Για την Αλβανία θα αναχωρήσει το πρωί (10πμ) της Παρασκευής (16/11) η αποστολή του Άρη. Εκεί, οι «κιτρινόμαυροι» για την καλύτερη προετοιμασία τους θα συμμετάσχουν σε διεθνές τουρνουά αντιμετωπίζοντας την Μπούτβα από το Μαυροβούνιο, την πρωταθλήτρια Αλβανίας Σαρικέντι και την ομάδα του Δυρραχίου.

«Είναι ευκαιρία για εμάς που βρισκόμαστε στις αρχές αυτής της προετοιμασίας γιατί προετοιμασία είναι με τόσες μέρες διακοπή του πρωταθλήματος να δούμε σε τι κατάσταση είμαστε. Να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας τόσο για τους βασικούς όσο και για τους νεαρούς παίκτες της ομάδας που θέλουμε να πάρουν εμπειρίες που θα τους φανούς πολύ χρήσιμες στα επίσημα παιχνίδια του πρωταθλήματος», τόνισε ο προπονητής του Άρη Γιάννης Μέλκας.

Από την πλευρά του ο νεαρός πασαδόρος της ομάδας Βασίλης Γεωργόπουλος υπογράμμισε: «Είναι λογικό εξαιτίας και της ηλικίας μας να μην έχουμε εμπειρίες στη μεγάλη κατηγορία. Φυσικά είναι τιμή μόνο που βρισκόμαστε στην Α1 και πιο συγκεκριμένα στον Άρη. Ρίχνουμε πολύ δουλειά στις προπονήσεις, αφού πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή μήπως και χρειαστεί να βοηθήσουμε την ομάδα. Τα φιλικά παιχνίδια όπω αυτά που θα δώσουμε στην Αλβανία είναι χρήσιμα για εμάς, να βρεθούμε με τους βασικούς . Πιστεύω ως συνεχώς κερδίζουμε πράγματα».

Από τα φιλικά παιχνίδια της Αλβανίας θα απουσιάσουν οι Νίκος Καραγιάννης και Κώστας Προύσαλης που προετοιμάζονται με την Εθνική ομάδα και ο Μλάντεν Μάιντακ με αυτήν του Μαυροβουνίου. Επίσης θα απουσιάζει και ο βοηθός προπονητή της ομάδας Στέλιος Παπακοσμάς εξαιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ετικέτες

 
posted by lewnoanyparktos
Permalink ¤ 0 comments
Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007,5:02 μ.μ.
Πιερικός-Αρης 0-3
Χωρίς να δυσκολευτεί ο Αρης επιβλήθηκε 3-0 του Πιερικού στην Κατερίνη σε φιλικό παιχνίδι, όπου ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε την ευκαιρία να τεστάρει την αγωνιστική κατάσταση των παικτών του. Το σκορ άνοιξε ο Γιώργος Γκουγκουλιά με σουτ από πάσα του Φελίπε στο 26΄ και διπλασίασε τα γκολ με έξυπνο πλασέ από λάθος της άμυνας στο 46΄. Το 3-0 έγινε με πλασέ του Αντερσον Κόστα στο 87΄ έπειτα από εξαιρετική συνεργασία με τον Φελίπε.
Οι συνθέσεις:

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Σοτίροφ (46' Ιτσιος), Πάεζ, Τσιγιάννης (46' Στούμπος), Αποστολίδης, Νοβακόφσκι (58' Τερζής), Περίγιο (66' Δημόπουλος), Μασάδο (74' Κυπαρίσσης), Φιλίποφ (58' Οικονόμου), Πατζιτζόγλου, Μαρτίνες (58' Βούκοβιτς), Καλαμπάκας.

ΑΡΗΣ: Κέλεμεν (55' Καρατζιοβαλής), Γόγολος (64' Γιαουτζής), Κουλουχέρης (80' Κολτσίδας), Καράμπελας (73' Κλασίνας), Κυριάκος, Γιόναν (73' Μανδάλης), Πρίττας, Γκουγκουλιάς, Αντερσον Κόστα, Φελίπε, Θ. Παπαδόπουλος.
Εγχειρίστηκε ο Παπάζογλου
Ο Θανάσης Παπάζογλου υποβλήθηκε χτες σε επέμβαση από τον ορθοπεδικό γιατρό του Αρη Βαγγέλη Πανταζή, καθώς διαπιστώθηκε ρήξη πρόσθιου χιαστού και κάκωση έξω μηνίσκου. Το ΔΣ της ΠΑΕ Αρης εύχεται ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,5:01 μ.μ.
Σκόρδας: Ακαιρο να μιλάμε για τίτλους και μεταγραφές
Με αφορμή τη βράβευση του Κώστα Νεμπεγλέρα, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης μίλησε για επιμέρους θέματα του Αρη αλλά και το ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Είναι άκαιρο να συζητάμε για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η συζήτηση αυτή αποπροσανατολίζει και μόνο κακό μπορεί να κάνει. Η ομάδα είναι κάθε μέρα και καλύτερη, αυτός είναι ο στόχος και δεν θα αλλάξει όποια επιτυχία κι αν έρθει. Ακαιρη είναι και οποιαδήποτε συζήτησε για αγωνιστικά και μεταγραφικά θέματα. Η φιλοσοφία μας είναι γνωστή. Απολαμβάνουμε τις στιγμές που ζούμε και χαιρόμαστε που δείχνει η ομάδα πολλές δυνατότητες. Αν όμως μιλήσουμε τώρα για τις μεταγραφές, δύο μήνες πιο μπροστά και ενώ ακολουθούν δέκα παιχνίδι, αδικούμε την ομάδα».

Ο Πρόεδρος του Αρη ρωτήθηκε και για τα πρόσφατα διαιτητικά λάθη. «Εμείς στον Αρη αποφασίσαμε να κάνουμε ομάδα που να μπορεί να κερδίζει και εξωγενείς παράγοντες, ακόμη και τα λάθη διαιτητών, αλλά άσκοπο και κακό να συζητάμε το θέμα της διαιτησίας. Φτάσαμε σε σημείο να γίνονται τρομαχτικά λάθη από τρομαχτική πίεση. Χρειάζεται βελτίωση σε όλους τους τομείς για να δώσουμε στον κόσμο το πραγματικό προϊόν. Θέλουμε καλό ποδόσφαιρο, θέαμα, πνεύμα νίκης, όχι να κοροϊδεύουμε τους διαιτητές, τις κάμερες, τους δημοσιογράφους, θέλουμε γεμάτα γήπεδα. Ετσι κινούμαστε τα δύο τελευταία χρόνια στον Αρη. Αυτή είναι η φιλοσοφία του συλλόγου με εντιμότητα και διάθεση για νίκη. Πρέπει και εμείς και οι ομάδες και η Λίγκα να δούμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε. Σωστό ποδόσφαιρο ή που να σταματάει συνεχώς με φάουλ όπως το ράγκμπι στην Αμερική. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι ποδόσφαιρο, με εξήντα φάουλ σε κάθε παιχνίδια και ποδοσφαιριστές να πέφτουν κάτω. Είναι αντρικό άθλημα. Οφείλουμε να κοιτάζουμε τι ισχύει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και ευτυχώς φέτος παίζουν και οι έξι ομάδες μας και να μας προβληματίσει όλους η κατάσταση. Ο Αρης θα πάει καλύτερα όταν γίνει καλύτερο το πρωτάθλημα'.


Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,5:00 μ.μ.
Η βράβευση του αρχηγού
Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης Λάμπρος Σκόρδας παρέδωσε σήμερα στον αρχηγό της ομάδας Κώστα Νεμπεγλέρα το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή της 7ης αγωνιστικής: «Αποφάσισα να τιμήσω προσωπικά ο ίδιος τον Κώστα Νεμπεγλέρα για δύο λόγους. Αφενός επειδή έχουμε έρθει ως Σούπερλίγκα σε συμφωνία με τον σύνδεσμο αμειβομένων ποδοσφαιριστών για να συνδιοργανώνουμε το διαγωνισμό, αφετέρου επειδή βράβευση του αρχηγού συμπίπτει με τις 300 συμμετοχές που θα κλείσει καλώς εχόντων των πραγμάτων στο ματς με το Λεβαδειακό και είναι πολύ σημαντικό γεγονός. Θα πρέπει να αισθανόμαστε όλοι περήφανοι που είναι μέλος της ομάδας. Στο πρόσωπο του Νεμπεγλέρα τιμώ όλη την ομάδα, γιατί είναι ο αρχηγός, εκφράζει την ομαδικότητα, το πνεύμα του μαχητή και είναι ίσως η καλύτερη έκφραση των αφανών παικτών. Δεν είναι ο σκόρερ, δεν κάνει μια σπουδαία απόκρουση, αλλά για τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου εκφράζει μαζί με τους υπόλοιπους αρχηγούς του Αρη το πνεύμα της ομάδας. Το ποδόσφαιρο δεν παίζεται μόνο κάποιες στιγμές, παίζεται όλη μέρα στις προπονήσεις, κάθε στιγμή. Είναι πνεύμα που έχει να κάνει με τον Αρη της ομαδικής και συνεχούς δουλειάς και στοχεύει όχι στην προβολή, αλλά στην πρόοδο της ομάδας. Είμαστε περήφανοι γιατί αγωνίζεται έτσι, και το πνεύμα αυτό που τον χαρακτηρίζει πέρασε και στους οπαδούς μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Αρη.

Νεμπεγλέρας: Βραβείο το χειροκρότημα του κόσμου

Ο Κώστας Νεμπεγλέρας δήλωσε από την πλευρά του: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο για τα καλά του λόγια που αυξάνουν τις υποχρεώσεις μου. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά κι εγώ και οι συμπαίκτες μου για να πάμε τον Αρη όσο γίνεται ψηλότερα. Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο στους συμπαίκτες μου, χωρίς αυτούς δεν θα κατάφερνα τίποτε. Είναι ένα προσωπικό έπαθλο που όμως έρχεται μέσα από τη συλλογική δουλειά. Σαν ομάδα στηριζόμαστε στο σύνολο κι εύχομαι να κατακτήσουμε πολλά βραβεία γιατί αυτό σημαίνει ότι θα πηγαίνει καλά η ομάδα. Για μας το μεγάλο βραβείο είναι το χειροκρότημα του κόσμου κάθε Κυριακή.

Ο προπονητής προσπαθεί να μας κρατήσει προσγειωμένους κι αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας. Αν είσαι σοβαρός είσαι και πειθαρχημένος στο γήπεδο και δεν παίρνουν τα μυαλά σου αέρα. Εμείς κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δεν θέλουμε να λέμε τι πιστεύουμε, αλλά δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο και αφού πιστεύουμε στους εαυτούς μας μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,4:59 μ.μ.
Τσαλδάρης: «Η χθεσινή ήττα δεν μας βγάζει εκτός πλάνων»
Η ήττα από την Λιέτουβος Ρίτας άφησε μια πικρή γεύση στο «στρατόπεδο» του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αφού λίγο έλειψε οι παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ να… δραπετεύσουν με το «διπλό» από την SIEMENS ARENA. Αυτό όμως που προέχει τώρα είναι να γίνει η απαραίτητη ανασύνταξη δυνάμεων, ενόψει του Κυριακάτικου (18/11) αγώνα με τον Πανιώνιο για το ελληνικό Πρωτάθλημα, όπου οι «κίτρινοι» θα πρέπει πάση θυσία να πάρουν τη νίκη.


«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Πανιώνιο και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό», τονίζει χαρακτηριστικά στο ARISBC.GR ο Δημήτρης Τσαλδάρης και συνεχίζει: «Σίγουρα αυτό που μένει είναι το αρνητικό αποτέλεσμα από το χθεσινό παιχνίδι, αλλά κάτι ακόμα που πρέπει να κρατήσουμε είναι η προσπάθεια που καταβάλλαμε για να επιστρέψουμε και ότι δεν τα παρατήσαμε παλεύοντας μέχρι το τέλος. Ίσως μάλιστα αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί να είχαμε κερδίσει το παιχνίδι. Τώρα στρέφουμε την προσοχή μας στον Πανιώνιο, όπου θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και θα πρέπει να συνεχίσουμε με νίκη τις υποχρεώσεις μας στο ελληνικό Πρωτάθλημα».


Όσον αφορά την συνέχεια στην Ευρωλίγκα, ο 27χρονος γκάρντ παρατήρησε: «Η χθεσινή ήττα από την Λιέτουβος Ρίτας δεν μας βγάζει έξω από τα πλάνα μας, αλλά όλοι ξέρουμε ότι αν κερδίζαμε χθες θα είχαμε κάνει το μεγαλύτερο βήμα για την επόμενη φάση. Στην συνέχεια της διοργάνωσης θα βρούμε μπροστά μας την Ολύμπια Μιλάνο, σε μια αναμέτρηση που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς η ιταλική ομάδα δεν έχει ακόμη καταφέρει να πάρει νίκη και αυτό κάνει την αποστολή μας ακόμη πιο δύσκολη. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να προετοιμαστούμε κατάλληλα τόσο για τον Πανιώνιο, όσο και την Ολύμπια Μιλάνο για να κερδίσουμε και στις δύο αναμετρήσεις».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,4:58 μ.μ.
Είχε ψυχή, αλλά όχι και τύχη

Ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Λιέτουβος Ρίτας μέχρι και με 18 πόντους, εν τούτοις είχε παίκτες με μαχητικό πνεύμα που δεν τα παράτησαν σε κανένα σημείο του αγώνα και λίγο έλειψε να φύγουν με το «διπλό» από το Βίλνιους. Τελικά όμως προδόθηκε από κάποια λάθη στα κρίσιμα σημεία και μοιραία γνώρισε την ήττα με 77-70.


Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη ήττα των «κίτρινων» στην φετινή Ευρωλίγκα μετά από τρεις νίκες στους προηγούμενους αγώνες, αλλά μεγάλη σημασία έχει ότι η ομάδα πάλεψε σκληρά και δεν κατέθεσε τα όπλα όταν η Λιέτουβος Ρίτας αύξησε σε μεγάλα επίπεδα την διαφορά. Πλέον το συγκρότημα του Γκόρντον Χέρμερτ καλείται να αφήσει πίσω του την αποψινή αναμέτρηση και να στρέψει την προσοχή του στον Κυριακάτικο αγώνα που ακολουθεί κόντρα στον Πανιώνιο για το ελληνικό Πρωτάθλημα.


Οι «κίτρινοι» μπήκαν νωθροί στο παρκέ και βρέθηκαν να χάνουν με 11-2 στο 5’, την στιγμή που ο Χόλις Πράϊς έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά επιθετικά από πλευράς Λιέτουβος Ρίτας. Η είσοδος του Καλαϊτζή σε εκείνο το χρονικό σημείο λειτούργησε θετικά για τον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που μείωσε ένα λεπτό αργότερα σε 13-8. Οι γηπεδούχοι όμως αντέδρασαν άμεσα και με ένα σερί 7-0 ξέφυγαν με 20-8 στο 9’, για να λήξει η πρώτη περίοδος με σκορ 25-15 έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Σεραπίνας.


Στην δεύτερη περίοδο η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 15 πόντους (32-17) στο 13’ και εκεί που έδειχναν τα πράγματα να γίνονται ιδιαίτερα δύσκολα για τον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο ψυχωμένος Σεραπίνας σημείωσε τέσσερις συνεχόμενους πόντους και με 3/4 βολές του Αγαδάκου και ένα δίποντο του Τέρι, οι «κίτρινοι» μείωσαν σε 32-26 στο 25’. Στην αντιπέρα όχθη οι παίκτες της Λιέτουβος Ρίτας για περισσότερο από 4’ είχαν χάσει την επαφή τους με το καλάθι, αλλά δυστυχώς η αντεπίθεση του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν είχε την ίδια συνέχεια. Με ένα 10-2 σερί οι γηπεδούχοι αύξησαν την υπέρ τους διαφορά στους 14 πόντους (42-28) στο 19’, ενώ μετά από τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Μάσεϊ το ημίχρονο έληξε με σκορ 42-31.


Στην επανάληψη, τέσσερις αναπάντητοι πόντοι από πλευράς Καστλ και Μάσεϊ έριξαν την διαφορά στους έξι (42-36), αλλά και πάλι στην Λιέτουβος Ρίτας με τους Πράϊς και Πετραβίτσιους να προκαλούν συνεχώς ρήγματα στην «κίτρινη» άμυνα ξέφυγαν με 14 (50-36) στο 24’. Όποια καλή επιθετική ενέργεια των παικτών του Γκόρντον Χέρμπερτ πήγαινε… στράφι από την καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας που δέχθηκε πολλούς εύκολους πόντους από τον Πέτραβίτσιους, με αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να λήξει με σκορ 61-47.


Η διαφορά άγγιξε τους 18 πόντους που ήταν και η μέγιστη στον αγώνα (65-47) με την έναρξη της τέταρτης περιόδου, αλλά οι «κίτρινοι» κάνοντας την ύστατη προσπάθεια για να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκηνικό σημείωσαν ένα 12-0 σερί και μείωσαν σε 65-59 στο 34’ δείχνοντας να μπαίνουν για τα καλά στο παιχνίδι. Μάσεϊ, Καλαϊτζής και Τσαλδάρης ήταν οι πρωτεργάτες αυτής της αντεπίθεσης την στιγμή που η αμυντική λειτουργία του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είχε βελτιωθεί αισθητά. Παίζοντας ασφυκτική πίεση σε όλο το γήπεδο οι παίκτες του Χέρμπερτ ανάγκασαν τους αντίστοιχους της Λιέτουβος Ρίτας σε αλλεπάλληλα λάθη, ενώ με τρίποντη «βόμβα» του Ράϊτ πλησίασαν με 67-62 στο 38’ και με 69-65 στο 39’ χάρη σε νέο τρίποντο αυτήν την φορά από τον Τσαλδάρη. Το κύμα της αντεπίθεσης του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν είχε σταματήσει… Με τον Μάσεϊ να ευστοχεί και αυτός από τα 6.25 και να κάνει το σκορ 69-68, οι «κίτρινοι» πλησίασαν τη λιθουανική ομάδα σε απόσταση… αναπνοής 24’’ πριν το φινάλε ανεβάζοντας την αγωνία στο κατακόρυφο. Ο Καλαϊτζής έκανε αμέσως φάουλ πάνω στον Πράϊς για να σταματήσει τον χρόνο, με τον Αμερικανό πλέι μέικερ να ευστοχεί δις από την γραμμή των ελευθέρων βολών και να γράφει το 71-68. Δεν μπορούσε όμως να… λυγίσει τους «κίτρινους» και ειδικότερα τον Καλα?ιτζή που με μια παλικαρίσια προσπάθεια διείσδυσε στο καλάθι των λιθουανών και έκαε το σκορ 71-70 στα 14’’ πριν την λήξη του αγώνα. Ο Τέρι χωρίς καμία χρονοτριβή σταμάτησε με φάουλ τον Νίλσεν, ο οποίος όμως αποδείχθηκε ψύχραιμος από την γραμμή των βολών ευστοχώντας και στις δύο. Στην επαναφορά της μπάλας ο Τσαλδάρης έχασε με φάουλ την μπάλα από τον Λουκάουσκις και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Ο Λιθουανός γκάρντ κέρδισε φάουλ, ευστόχησε και στις δύο βολές, ο Τέρι στην αμέσως επόμενη επίθεση πέτυχε καλάθι που δεν μέτρησε επειδή πατούσε την γραμμή του άουτ και ο Γιομάντας με λεει απ στην εκπνοή έγραψε το τελικό 77-70.


Τα δεκάλεπτα: 25-15, 42-31, 61-47, 77-70.


Λιέτουβος Ρίτας (Τριφούνοβιτς): Λουκάουσκις 7 (1), Πράϊς 15 (3), Ανισίμοβας, Πετραβίτσιους 22, Τζισεβίτσιους, Εϊντσον 11 (2), Νίλσεν 11 (1), Μπαϊράμοβιτς 5 (1).


ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Χέρμπερτ): Καστλ 3 (1), Τέρι 8 (1), Σεραπίνας 7 (1), Ράϊτ 12 (1), Καλαϊτζής 7 (1), Μότολα 4, Μάσεϊ 19 (1), Αγαδάκος 3, Τσαλδάρης 7 (1).


Κίτρινο χρώμα στην κερκίδα


Για μια ακόμη φορά οι παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ δεν αγωνίστηκαν μόνοι τους. Στο πλευρό τους και πιο συγκεκριμένα στις κερκίδες του SIEMENS ARENAS βρισκόντουσαν πέντε ηρωικοί φίλοι του ΑΡΗ που ταξίδεψαν αμέτρητα χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη μέχρι το Βίλνιους της Λιθουανίας για να φωνάξουν υπέρ της αγαπημένης τους ομάδας. Παρά μάλιστα την ήττα από την Λιέτουβος Ρίτας χειροκρότησαν τους παίκτες του Χέρμπερτ ενθαρρύνοντας τους ενόψει της συνέχειας σε ελληνικό Πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα.


Οι δηλώσεις:


Γκόρντον Χέρμπερτ: «Παρά την ήττα μου άρεσε ότι δεν τα παρατήσαμε και αναγκάσαμε τους αντιπάλους μας να πετύχουν μόνο 16 πόντους στην τελευταία περίοδο, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν από εύστοχα σουτ και οι υπόλοιποι από βολές. Δεχθήκαμε όμως κατά την διάρκεια του αγώνα πολλά γκολ φάουλ και εύκολους πόντους. Στην τελευταία περίοδο κάναμε σωστά κάποια πράγματα στην άμυνα και την επίθεση και αγωνιστήκαμε με μεγάλη ένταση. Έχουμε εξάλλου πολλούς καλούς παίκτες και ένας από αυτούς είναι ο Καλαϊτζής που βοήθησε πολύ στο να γυρίσουμε το παιχνίδι. Η Λιέτουβος Ρίτας όμως είναι μια πολύ καλή ομάδα και δεν μπορέσαμε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα να κοντρολάρουμε το τέμπο και όταν δεν το κάνεις αυτό εκτός έδρας, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα πόσο μάλλον όταν παίζεις απέναντι σε μια τέτοια ομάδα».


Ερωτηθείς από τους λιθουανούς δημοσιογράφους για τον Σιμόνας Σεραπίνας παρατήρησε: «Έπαιξε για 17’ και τα πήγε αρκετά καλά. Αν και στα φιλικά προετοιμασίας ήταν εξαιρετικός, εντούτοις στην έναρξη της σεζόν ήταν εγκλωβισμένος, αλλά φαίνεται ότι τώρα ανεβάζει ρυθμούς. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδί που δουλεύει σκληρά».


Για την λανθασμένη επαναφορά της μπάλας από τον Τέρι που κόστισε με ήττα τον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιεηυτήριο τόνισε: «Απέμεναν 12’’ και ήμασταν πίσω στο σκορ με τρεις πόντους. Δεν έπρεπε να κάνει την επαναφορά ο Τέρι. Έχουμε άλλους παίκτες για την συγκεκριμένη περίπτωση. Ανάλογα με τον χρόνο που απομένει και τις καταστάσεις έχουμε συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και στην προκειμένη περίπτωση χρειαζόμασταν μια ειδική επίθεση. Ότι έγινε, έγινε και δεν πρόκειται να κατηγορήσω κανέναν παίκτη μου».


Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς: «Το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε. Είχαμε για 33-34 λεπτά τον έλεγχο του ρυθμού, ενώ ο ΑΡΗΣ είναι η καλύτερη ομάδα που αντιμετωπίσαμε μέχρι στιγμής. Ξέραμε ότι μας περίμενε μια σκληρή αναμέτρηση και στο πρώτο ημίχρονο περιορίσαμε τους Μάσεϊ, Τέρι, Ράϊτ και Τσαλδάρη που είναι οι κορυφαίοι σκόρερ του ΑΡΗ. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον έλεγχο του αγώνα και να κάνουμε έξυπνα φάουλ για να μην επιτρέψουμε στον ΑΡΗ να επιστρέψει. Αυτοί οι παίκτες όμως προανέφερα είναι πολύ καλοί για να τους περιορίσεις μέχρι το τέλος. Στο τέταρτο δεκάλεπτο προτίμησα να κρατήσουμε τα τάιμ άουτ που δικαιούμασταν για τα τελευταία δύο λεπτά, όπου οι παίκτες του ΑΡΗ είχαν αρχίσει να μας ασκούν ασφυκτική πίεση».


Ρέισον Τέρι: «Είναι δικό μου το λάθος στην τελευταία πάσα. Μερικές φορές τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα περιμένεις και αναλαμβάνω την ευθύνη. Τώρα θα πρέπει να το ξεχάσω και να συνεχίσω. Δεν ήμασταν καλοί για 30’ και αφήσαμε την Λιέτουβος Ρίτας να ξεφύγει. Κάναμε όμως στο τέλος μια μεγάλη προσπάθεια να γυρίσουμε το παιχνίδι και να κερδίσουμε, αλλά ήρθε εκείνη η κακή στιγμή…».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007,12:30 π.μ.
Χέρμπερτ: «Τεράστια πρόκληση ο αγώνας με την Λιέτουβος Ρίτας»

Επιστροφή στην δουλειά για τους παίκτες του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μετά το ρεπό που τους έδωσε χθες ο Γκόρντον Χέρμπερτ για να… γεμίσουν τις μπαταρίες τους μετά τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι «κίτρινοι» προπονήθηκαν το πρωί κάνοντας βάρη και σουτ στο Αλεξάνδρειο, ενώ το απόγευμα θα συνεχίσουν παρακολουθώντας στο βίντεο την προηγούμενη αναμέτρηση με το «τριφύλλι» και κάνοντας μια ακόμη προπόνηση με ασκήσεις τακτικής σε άμυνα και επίθεση.


Το ευχάριστο για τον Χέρμπερτ είναι ότι από σήμερα έχει και πάλι όλους τους παίκτες στην διάθεση του, αφού ο Σπύρος Παντελιάδης ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε τις τρεις προηγούμενες μέρες και επέστρεψε σε ρυθμούς προπονήσεων. Οπότε ο Καναδός κόουτς μπορεί να υπολογίζει σε ένα ακόμη πολύτιμο «εργαλείο» όπως είναι ο έμπειρος πλέι μέικερ, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή που καλείται να φέρει εις πέρας η ομάδα. Ο κόουτς του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναφερόμενος στον εκτός έδρας αγώνα της προσεχούς Τετάρτης (18/11) απέναντι στην Λιέτουβος Ρίτας τόνισε: «Πρόκειται να παίξουμε με μια πολύ καλή ομάδα που είναι μέχρι στιγμής αήττητη και είναι ιδιαίτερα δυνατή μέσα στην έδρα της. Εμείς από την πλευρά μας θα έχουμε ένα δύσκολο ταξίδι μέχρι να φτάσουμε στο Βίλνιους και η συγκεκριμένη αναμέτρηση αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για μας».


Όσο για τον τρόπο που θα μπορέσει ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να επικρατήσει όχι μόνο μέσα στο «σπίτι» της λιθουανικής ομάδας, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη εκτός έδρας αναμέτρηση σημείωσε: «Όποτε παίζεις εκτός έδρας απέναντι σε μια ομάδα Ευρωλίγκας θα πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξεις το τέμπο του αγώνα, να παίρνεις σωστές αποφάσεις στην επίθεση, να παίζεις δυνατά στην άμυνα μην δίνοντας στον αντίπαλο την ευκαιρία να πετυχαίνει εύκολους πόντους και να έχεις επίσης τον έλεγχο των ριμπάουντ. Ακούγεται εύκολο να το λες, αλλά είναι καθήκον μας να προσπαθούμε προκειμένου έτσι να παίζουμε εκτός έδρας».


Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο φετινός ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διακρίνεται για το μαχητικό του πνεύμα, αλλά και για το γεγονός ότι οι παίκτες της ομάδας ποτέ δεν τα παρατάνε όταν βρίσκονται πίσω στο σκορ. Κάτι που αποδείχθηκε εξάλλου σε όλες τις αναμετρήσεις που έχουν δώσει μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα: «Μου αρέσει η προσπάθεια και το μαχητικό πνεύμα που δείχνουμε σε όλες τις αναμετρήσεις που έχουμε δώσει», εξήγησε ο Χέρμπερτ και υπογράμμισε: «Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να αποκτήσουμε ορισμένες καλύτερες μπασκετικές συνήθειες και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από την προπόνηση. Αποκτώντας λοιπόν μερικές καλύτερες μπασκετικές συνήθειες και διατηρώντας το μαχητικό μας πνεύμα θα έχουμε πολλές ελπίδες να είμαστε πολύ καλοί».


Η αποστολή του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα αναχωρήσει αύριο αεροπορικώς στις 05:00 από την Θεσσαλονίκη για την Πράγα και από εκεί με νέα πτήση θα φτάσει στο Βίλνιους στις 14:05. Το βράδυ της ίδιας μέρας οι «κίτρινοι» πρόκειται να κάνουν μια δίωρη προπόνηση (20:30-22:30) στην SIEMENS ARENA της Λιέτουβος Ρίτας και θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους κάνοντας την Τετάρτη (14/11) μια τελευταία προπόνηση (12:00-13:00). Λίγες ώρες αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 20:15 θα αντιμετωπίσουν την Λιέτουβος Ρίτας με στόχο να την υποχρεώσουν στην πρώτη φετινή της ήττα (είναι αήττητη σε Ευρωλίγκα, Λιθουανικό Πρωτάθλημα και Βαλτική Λίγκα) και συνάμα να φτάσουν τις τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις διευρύνοντας το ρεκόρ τους στην Ευρωλίγκα…


Οι «κίτρινοι» θα ξεκινήσουν το ταξίδι της επιστροφής τους την Πέμπτη (15/11) πετώντας στις 14:55 από το Βίλνιους για την Πράγα, στο αεροδρόμιο της οποίας θα παραμείνουν για μερικές ώρες μέχρι να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο που θα τους μεταφέρει στις 02:10 στην Θεσσαλονίκη.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,12:30 π.μ.
Την Τετάρτη η βράβευση του Κώστα Νεμπεγλέρα
Η βράβευση του αρχηγού του Αρη, Κώστα Νεμπεγλέρα, ως πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή της 7ης αγωνιστικής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 13:00, στην αίθουσα Τύπου του Κλεάνθης Βικελίδης.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,12:30 π.μ.
ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Οι ποδοσφαιριστές του Αρη επιστρέφουν αύριο στις προπονήσεις και την Τετάρτη θα αντιμετωπίσουν σε φιλικό παιχνίδι τον Πιερικό στην Κατερίνη (16:00).

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,12:29 π.μ.
Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τον Παπάζογλου

Οι αρχικοί φόβοι για τον Θανάση Παπάζογλου επιβεβαιώθηκαν, καθώς η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε σήμερα το πρωί έδειξε ρήξη πρόσθιου χιαστού. Ο επιθετικός του Αρη θα υποβληθεί σε συνδεσμοπλαστική επέμβαση από τον ορθοπεδικό γιατρό του Αρη Βαγγέλη Πανταζή και θα επιστρέψει στα γήπεδα σε τέσσερις με πέντε μήνες.

Τραυματίας είναι και ο Ρονάλντο Γκιάρο, ο οποίος υπέστη διάταση στους προσαγωγούς και για το λόγο αυτό αντικαταστάθηκε στον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007,10:58 μ.μ.
Επιστρέφουν στις προπονήσεις οι «κιτρινόμαυροι»

(11/11/2007)

Ύστερα από μία εβδομάδα ξεκούρασης οι παίκτες του Άρη Μαρμούρη επιστρέφουν τη Δευτέρα (12/11) στις προπονήσεις. Το πρωτάθλημα ξεκινά και πάλι στις 8 Δεκεμβρίου και στόχος των «κιτρινόμαυρων» είναι να δουλέψουν σκληρά ώστε να παρουσιαστούν όσο πιο βελτιωμένοι γίνεται στην επανέναρξη των αγώνων. Από τη… μίνι αυτή προετοιμασία των «κιτρινόμαυρων» θα απουσιάζουν οι Κώστας Προύσαλης και Νίκος Καραγιάννης που προετοιμάζονται με την Εθνική ομάδα στο «Σπίτι του Βόλεϊ», αλλά και ο Μλάντεν Μάιντακ που έχει και αυτός υποχρεώσεις με την ομάδα του Μαυροβουνίου. Για την καλύτερη προετοιμασία του ο Άρης Μαρμούρης θα συμμετάσχει σε διεθνές τουρνούά στην Αλβανία το επερχόμενο Σαββατοκύριακο.

«Είχαμε ανάγκη να ξεκουραστούμε. Τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα ήταν συνεχόμενα και ήταν φυσιολογικό να υπάρχει μια κόπωση. Άρα αυτή η εβδομάδα που είχαμε στη διάθεση μας να χαλαρώσουμε ήταν ότι καλύτερο. Ξεκινάμε και πάλι τις προπονήσεις. Χρόνος για την επανέναρξη του πρωταθλήματος υπάρχει αρκετός ώστε να παρουσιαστούμε όσο πιο βελτιωμένοι γίνεται για τη δύσκολη συνέχεια που μας περιμένει», δήλωσε ο λίμπερο του Άρη Μαρμούρη Λάμπης Μπαμπαλιούτας.

Ετικέτες

 
posted by lewnoanyparktos
Permalink ¤ 0 comments
,10:57 μ.μ.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΡΗΣ1-2
Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μετά τη συμπλήρωση της όγδοης αγωνιστικής βρίσκεται ο Αρης με τη σημερινή νίκη στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο με 1-2. Τη νίκη της ομάδας μας πάντως σκίασε ο τραυματισμός του Θανάση Παπάζογλου, (τραυματίας αποχώρησε και ο Ρονάλντο), ενώ η ομάδα τελείωσε τον αγώνα με εννιά παίκτες λόγω αποβολής του Νάτσο Γκαρσία και του Τόνι Κάλβο!
Ο Αρης είναι πλέον η μοναδική αήττητη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα με τέσσερις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, ενώ έχει δεχτεί μόλις τρία γκολ.

Μπροστά σε χίλιους οπαδούς του ο Αρης άνοιξε το σκορ με ισχυρό βολέ του Νάτσο Γκαρσία έξω από την περιοχή στο 9'. Στο 19΄ ο Παπάζογλου αντικαταστάθηκε αναγκαστικά από τον Σέρχιο Κόκε και σήμερα θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία καθώς υπάρχουν φόβοι για ρήξη χιαστών. Ο Λουτσιάνο ισοφάρισε προσωρινά στο 37' με εξαιρετικό γυριστό σουτ. Στο 59΄ ο Χαραλαμπίδης απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Γκαρσία, αλλά με δέκα παίκτες πέτυχε το 2-1 στο 71΄με το πρώτο φετινό γκολ του Ντιόγο Σιστόν. Στα τελευταία λεπτά ο διαιτητής Χαραλαμπίδης έδειξε κόκκινη κάρτα στους Τόνι Κάλβο και Λαζανά.
Οι συνθέσεις
Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Γελαδάρης (60' Λαζανάς), Γεωργίου (79' Ρόβας), Ανατολάκης, Μαρίνος, Τρέχο, Λουτσιάνο, Κορακάκης, Ρέγες (70' Κουτσοσπύρος), Σίριο, Ιωάννου.
Αρης: Χαλκιάς, Νέτο, Βανγκέλι, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο (60' Κουλουχέρης), Καράμπελας, Χαβίτο (55' Ιβιτς), Γκαρσία, Κάλβο, Παπάζογλου (19' Κόκε), Σιστόν.
Διαιτητής: Χαραλαμπίδης

Ετικέτες

 
posted by lewnoanyparktos
Permalink ¤ 0 comments
,5:21 μ.μ.
Συλλυπητήρια για το χαμό του Αντώνη Βασσάρα
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Αρης λυπάται βαθύτατα για τον χαμό του Αντώνη Βασσάρα, που υπηρέτησε απ 'όλα τα πόστα την ελληνική διαιτησία και εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του. Με απόφασή του, το Δ.Σ. θα παραστεί στην κηδεία και θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος.

Ετικέτες

 
posted by lewnoanyparktos
Permalink ¤ 0 comments