Σάββατο 21 Ιουλίου 2007,1:47 π.μ.
0-1 στο δεύτερο φιλικό
Με σκορ 0-1 κέρδισε ο ΑΡΗΣ την Τουλούζ, στο δεύτερό του φιλικό επί γαλλικού εδάφους. Η αγαπημένη μας ομάδα κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 2’, με ένα εκπληκτικό σουτ του Μάρκο Αουρέλιο από τα 30 μέτρα. Από κει και πέρα, ο ΑΡΗΣ έκανε περισσότερο συντήρηση, από τη στιγμή που και πολλές απουσίες υπάρχουν, και οι αντίπαλοι του ΑΡΗ είναι πιο έτοιμοι, αφού το γαλλικό Πρωτάθλημα ξεκινά στις 4 Αυγούστου, και τα φιλικά είναι συνεχή, με επόμενο αυτό του Σαββάτου (21:00) στο Μποντάφλ του Παρισιού με την Παρί Σεντ Ζερμέν, εκεί όπου ήδη βρίσκονται οι εκδρομείς του SUPER 3, που αναμένεται να κάνουν αύριο το γήπεδο… Χαριλάου!!!
O Χαλκιάς είχε δύο επεμβάσεις στο 19’ και το 25’, ενώ οι Γάλλοι έχασαν ευκαιρία στο 36’. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ΑΡΗΣ έφτασε κοντά στο 0-2 με τον Ετό, αλλά τελικά το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 0-1. Στο δεύτερο μέρος η Τουλούζ έκανε προσπάθειες για ισοφάριση, με την άμυνά μας να «καθαρίζει» τη φάση στο 51’, τους αντίπαλους να χάνουν ευκαιρίες στο 58’ και το 63’ και το Χαλκιά να αποκρούει στο 70’. Από την άλλη, η αγαπημένη μας ομάδα είχε μια καλή φάση στο 56’, μετά από συνδυασμό Ετό και Φελίπε. Το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος, απέναντι σε μια ομάδα που την περσινή χρονιά τερμάτισε 3η στη Γαλλία και θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions’ League.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,1:46 π.μ.
Κλήση από την εθνική Βοσνίας Ερζεγοβίνης για Καστλ
Με έγγραφο που απέστειλε σήμερα η ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης της Βοσνίας Ερζεγοβίνης στα γραφεία του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενημέρωσε ότι ο Τερέλ Καστλ αποτελεί έναν από τους εκλεκτούς του Νέναντ Μάρκοβιτς για τους προκριματικούς αγώνες της εθνικής τους ομάδας, ενόψει του Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί φέτος στην Ισπανία. Οι υποχρεώσεις του αρχηγού των «κίτρινων» με την εθνική Βοσνίας Ερζεγοβίνης όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο θα ολοκληρωθούν στις 17 Σεπτεμβρίου, εφόσον τελικά προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2007,8:43 μ.μ.
Ο Αρης απέκτησε τον Σλοβάκο τερματοφύλακα Κέλεμεν

Η ΠΑΕ Αρης ανακοινώνει την απόκτηση του Σλοβάκου τερματοφύλακα Μάριαν Κέλεμεν με τριετές συμβόλαιο. Ο Κέλεμεν γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 1979 και τη σεζόν που μας πέρασε αγωνιζόταν στην Ισπανική Βεθιντάριο (Σεγούντα Ντιβιζιόν). Εχει ύψος 1.88, βάρος 82 κιλά κι έχει αγωνιστεί ακόμη στη Σλοβακία στις Μπάρντεχοφ και Σλόβαν Μπρατισλάβας, στην τουρκική Μπούρσασπορ, στη Βέντσπιλς και στην Τενερίφη. Ο Κέλεμεν θα ενσωματωθεί στην αποστολή του Αρη το Σάββατο, στο Παρίσι.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
Τρίτη 17 Ιουλίου 2007,8:46 μ.μ.
Μπορντό-Αρης 1-1
Iσόπαλος με σκορ 1-1 αναδείχθηκε ο Αρης στο πρώτο φιλικό της νέας σεζόν με αντίπαλο τη Γαλλική Μπορντό. Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Αρη προέρχονταν από το στάδιο της φυσικής κατάστασης και έχουν μόλις δύο προπονήσεις τακτικής στα πόδια τους, έπαιξαν σαν ίσοι προς ίσοι με τους Γάλλους και μάλιστα προηγήθηκαν στο σκορ με κεφαλιά του Σπύρου Γόγολου από χτύπημα φάουλ του Φελίπε στο 62΄.

Η Μπορντό ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι, αλλά μετά τα πρώτα δέκα λεπτά, ο Αρης ισορρόπησε το παιχνίδι κι έχασε δύο ευκαιρίες με τον Αουρέλιο και τον Γιόναν. Ο Μικού σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Χαλκιά στο 35΄, ενώ λίγο πριν ο διεθνής γκολκίπερ του Αρη απογειώθηκε για να απομακρύνει σουτ του Αλόνζο. Μετά το 1-0, η Μπορντό έψαξε το γκολ της ισοφάρισης και το πέτυχε στο 75΄ όταν ο Μπεγιόν μπήκε μόνος στην περιοχή, ο Χαλκιάς απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο Γάλλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Δεν αγωνίστηκαν οι Παπαδόπουλος, Κολτσίδας που ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα, όπως και ο Νέτο που λόγω ενός μικροτραυματισμού θα μείνει εκτός προπονήσεων για δύο μέρες.

Οι συνθέσεις:
ΜΠΟΡΝΤΟ: Ραμέ, Πλανίς (77' Σονιέρ), Σαλμέ (72' Λαβί), Αλόνζο (46' Σαϊβέτ), Μπεγιόν (77' Αϊτέ), Τζεμαλί (55' Μανγκά), Ουεντέλ (77' Μοϊμπέ), Μικού (72' Φράντσια), Ντουκασέ (72' Τουνανί), Σαμάκ (46' Ομπερτάν), Μαράνζ (58' Τρεμουλίνας).
ΑΡΗΣ: Χαλκιάς, Ρονάλντο, Κουλουχέρης, Καράμπελας (46' Βανγκέλι), Γόγολος (73' Πρίττας), Σιστόν (46' Ετό), Νεμπεγλέρας, Κυριάκος (37' Χαβίτο), Αουρέλιο (60' Αντερσον), Γιόναν (77' Θ. Παπαδόπουλος), Φελίπε (78' Γκουγκουλιάς).

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,8:45 μ.μ.
Ολίβα: Οι πρώτες εντυπώσεις

O προπονητής του Αρη Χουάν Κάρλος Ολίβα σχολίασε για τον πρώτο φιλικό αγώνα της περιόδου κόντρα στη Μπορντό:
«Πριν από το παιχνίδι είπα στους παίκτες μου να δουλέψουν σωστά την αμυντική γραμμή. Εκτός από το αποτέλεσμα, αυτό είχε σημασία. Η ομάδα να ξέρει να παίρνει θέσεις, να δίνει βοήθειες, να καλύπτει χώρους. Μειονεκτούσαμε σε πολλά σημεία, καθώς η Μπορντό είναι μία ομάδα που δουλεύει τέσσερα χρόνια με τον ίδιο κορμό κι έχει μπροστά της μόλις δύο εβδομάδες για το γαλλικό πρωτάθλημα. Αντίθετα εμείς μετρούσαμε μόλις δύο προπονήσεις σε μεγάλους χώρους και γι΄αυτό είμαι πολύ ικανοποιημένος. Από την κίνηση στο χώρο, από την πίεση στον αντίπαλο και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα με ικανοποίησε η συνολική εικόνα της ομάδας. Πιστεύω ότι το 1-1 με τη Μπορντό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Καταλαβαίνω τη σημασία που έχει για τους φιλάθλους, αλλά έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για την ομάδα. Όταν έρχεται ένας νέος προπονητής, εκτός από υπομονή, περιμένει παραγωγικότητα, δημιουργικότητα, ενώ με ένα τέτοιο αποτέλεσμα ενισχύεται και το ηθικό των ποδοσφαιριστών. Ακολουθούν δύο φορτωμένες εβδομάδες, είδατε ότι χτύπησαν Γόγολος και Κυριάκος, άρα στην πορεία θα εμφανιστούν και πολλά κενά».

-Είδαμε να κάνετε πολλές εσωτερικές αλλαγές. Το συνηθίζετε;
«Ναι, συνηθίζω αλλαγές σε θέσεις μέσα στο παιχνίδι, μέχρι οι παίκτες να βρουν την κατάλληλη θέση. Χρειαζόμαστε έντονη κίνηση κι αυτές οι αλλαγές διευκολύνουν πολύ».

- Θέλετε να σχολιάσετε την πρώτη εμφάνιση του Ετό;
«Αρχικά οι παίκτες βγήκαν πιεσμένοι στο γήπεδο. Στα πρώτα δέκα λεπτά η ομάδα δεν ήταν άνετη. Αυτό που συνέβη στον Ετό ήταν κάτι παρόμοιο. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι είναι πολύ γρήγορος παίκτης και με επιθετικούς σαν τον Ετό ή τον Φελίπε μπορείς να απειλήσεις. Εχει το προφίλ που θέλουμε, όπως για παράδειγμα ο Κάλβο. Με τέτοια ταχύτητα θα μπορούμε να σπάμε οποιαδήποτε άμυνα».

- Η ταχύτητα θα είναι και πάλι το προσόν του Αρη φέτος;
«Βασικός στόχος του Αρη είναι να δημιουργήσει μια ομάδα που θα πιέζει ψηλά, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται υπομονή. Αυτό δεν θα μπορέσουμε να το δούμε πολύ σύντομα. Στη χτεσινή προπόνηση είδα ότι η ομάδα χρειάζεται πολλή δουλειά, αλλά η δυνατότητα να προσαρμόζεται μου δίνει πολύ θάρρος».

- Σε ποιο σημείο σας άρεσε περισσότερο η ομάδα;
«Μου άρεσε περισσότερο η ομάδα μετά τα πρώτα δέκα λεπτά. Η ομάδα βελτιώθηκε όσο περνούσε ο χρόνος. Στο δεύτερο ημίχρονο ήθελα να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, αλλά άνοιξε το παιχνίδι και παίξαμε πιο γρήγορα. Εγώ θέλω να έχω επιθετικούς παίκτες αλλά που να ξέρουν πώς να τοποθετούνται στην άμυνα και στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε κάποια προβλήματα, επειδή ο Ετό και ο Αντερσον δεν βοηθούσαν πολύ αμυντικά. Αυτό που θέλω είναι πολύ καλή αμυντική λειτουργία κι αν αυτό μπορεί να γίνει και με επιθετικούς παίκτες, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Μου άρεσε ακόμη που με τους Ετό και Φελίπε στην επίθεση η ομάδα μπορούσε να αναπτυχθεί με μεγάλες, βαθιές μπαλιές. Πρέπει να έχετε υπομονή, γιατί σε αυτές τις δύο εβδομάδες στη Γαλλία και την Ελβετία θα αντιμετωπίσουμε ομάδες που είναι δυνατές, έχουν περισσότερα παιχνίδια και γι΄ αυτό απαιτείται υπομονή».

- Πόσο μπορεί να δυναμώσει ο Αρης με τους παίκτες που λείπουν: Κόκε, Γκαρσία, Κάλβο, Νέτο, Παπαδόπουλος, Κολτσίδας
«Με όλους αυτούς τους σημαντικούς παίκτες για την ομάδα και όσους αποκτηθούν, πιστεύω ότι θα αυξηθεί η ταχύτητα, ο ανταγωνισμός και το επίπεδο της ομάδας κι αυτό είναι φανταστικό».

- Εχετε αλλάξει γνώμη για τον αριθμό των μεταγραφών που πρέπει να γίνουν;
«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με αυτό που κάνουν οι ποδοσφαιριστές μου. Είναι πολύ δύσκολο να δουλεύεις με έντεκα βασικούς όλη τη χρονιά. Εχουμε υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα, κύπελλο και ΟΥΕΦΑ και θα πρέπει να δουλέψουμε με διαφορετικές βάσεις παικτών για κάθε περίοδο».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments