Σάββατο 9 Ιουνίου 2007,10:43 μ.μ.
Ήττα στο κλειστό του Ελληνικού

Την ήττα με 74-62 από τον Πανιώνιο γνώρισε σήμερα ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο κλειστό του Ελληνικού και πλέον η σειρά μεταφέρεται την Τρίτη (12/06) στο Αλεξάνδρειο. Στην έδρα τους οι «κίτρινοι» χρειάζονται τη νίκη, ώστε να έχουν και πάλι το πάνω χέρι για την κατάκτηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στην Ευρωλίγκα.

Το συγκρότημα του Αντρέα Ματσόν παρά το γεγονός ότι ο Γουίλκινσον βρέθηκε από πολύ νωρίς χρεωμένος με τρία φάουλ κατάφερε αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 11-3 στο 6’ να πλησιάσει σε 14-13 και 20-18 με την λήξη της πρώτης περιόδου, έπειτα από καλάθι και φάουλ του Ηλιάδη σχεδόν στην εκπνοή. Ο Δραμινός γκάρντ έφερε το παιχνίδι στα ίσα (20-20) με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά οι γηπεδούχοι έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τον Γουνστον ξέφυγαν με 32-24 στο 16’. Σε αυτό συνέβαλλε και το γεγονός ότι οι διαιτητές της αναμέτρησης εξάντλησαν την αυστηρότητα τους, όταν χρέωσαν με τεχνική ποινή αρχικά τον Τζέρεμι Μάσεϊ (συμπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τρία φάουλ) στο 13’ και δύο λεπτά αργότερα τον Αντρέα Ματσόν, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να επηρεάσει αρνητικά την ομάδα και το ημίχρονο έληξε 40-31 υπέρ του Πανιωνίου.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 42-31, αλλά στη συνέχεια «κίτρινοι» γύρισαν την άμυνα τους σε «ζώνη» αναγκάζοντας τους αντιπάλους τους σε πολλά άστοχα σουτ και στο 26’ κατάφεραν να μειώσουν σε 45-41. Το πρόβλημα ωστόσο για τον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν τα πολλά λάθη, γεγονός που βοήθησε τους «κυανέρυθρους» να πετύχουν ένα 9-0 σερί και να ξεφύγουν με 54-41, ενώ ο Μάσεϊ με δίποντο έκανε το 54-43 στο 30’.

Στην τέταρτη περίοδο δεν άλλαξε κάτι προς όφελος του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με τον Πανιώνιο να προηγείται 63-49 στο 35’ και να φτάνει στο τελικό 74-62 ισοφαρίζοντας την σειρά σε 1-1. Πλέον οι «κίτρινοι» καλούνται να αφήσουν πίσω τους την αποψινή αναμέτρηση και να στρέψουν αποκλειστικά την προσοχή τους σε αυτήν που ακολουθεί σε τρεις μέρες στο Αλεξάνδρειο. Εκεί όπου ο λαός του ΑΡΗ θα πρέπει να γεμίσει ασφυκτικά το γήπεδο και να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα με τον τρόπο που αποδεδειγμένα μόνο αυτός γνωρίζει να φτάσει ακόμα πιο κοντά προς την έξοδο της στην Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 40-31, 54-43, 74-62.

Πανιώνιος (Παβίσεβιτς): Καυκής 8(1), Μιλίκοβιτς 4, Βασιλόπουλος 2, Περπέρογλου 11(1), Ντόιτσιν 6, Χατζής 6, Αγγελόπουλος 2, Γουίνστον 21(2), Ντραγκόλιοβιτς 8, Χάτσον 6.

ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Ματσόν): Καστλ 8(1), Σιγάλας 2, Τσαλδάρης, Σεραπίνας, Σκέιλς 11(1), Καλαϊτζής 4, Ηλιάδης 13, Γουίλκινσον 14, Φλέτσερ, Μάσεϊ 5, Παντελιάδης 5.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,10:39 μ.μ.
Με λιγα λογια

Μετά την ήττα της Οσπιταλέτ από την Έιμπαρ 2-0 ανοίξε ο δρόμος για την έλευση του Χουάν Κάρλος Ολίβα καθώς η ομάδα του αποκλείστηκε από την συνέχεια των πλέι οφ για άνοδο στην Α Ισπανίας.

Το ίδιο ισχύει και για τον μεσοεπιθετικό της Οσπιταλέτ, Φελίπε Σανσόν ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας με 20 γκολ.

Κόντης, Μαζίνιο και Φερέρ βρίσκονται στην Βραζιλία προκειμένου να κλείσουν δύο παίκτες στις θέσεις του αριστερού μπακ και του επιτελικού μέσου.

Φήμες αναφέρουν ότι ο παίκτης που αγωνίζεται στην θέση του αριστερού μπακ είναι ο 24χρονος Μάρκο Αουρέλιο ο οποίος έπαιζε στην Ουνιάο Σάο Ζοάο ως δανεικός από την Σάο Πάολο.

Στις 20 Ιουνίου και στην γενική συνέλευση της Λέσχης φίλων Άρη αναμένονται να γίνουν οι ανακοινώσεις για τις χορηγίες της ομάδας.

Ανανέωσε για ακόμα ένα χρόνο ο Σπύρος Παντελιάδης.

Ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας φέρεται να έχει συμφωνήσει με την ομάδα μας.

Ενώ πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκεται και με τον διεθνή πασαδόρο Κώστα Προύσαλη.

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,2:16 π.μ.
Κόκε: «Με κράτησε η αγάπη του κόσμου του Αρη»

Ο Σέρτζιο Κόκε μίλησε από την Μάλαγα της Ισπανίας όπου βρίσκεται για διακοπές στο «Αθλητικό Metropolis» για την φετινή χρονιά με τον Αρη αλλά και το μέλλον: «Είχα και άλλες προτάσεις αλλά με τέτοιους οπαδούς που έχει ο Αρης δεν θα μπορούσα να φύγω και να πάω κάπου αλλού. Ο κόσμος του Αρη μου έχει προσφέρει στοργή και αγάπη, είναι ένας από τους λόγους που έμεινα στην ομάδα. Κάναμε μία καλή χρονιά, μία εξαιρετική πορεία. Στόχος να συνεχίσουμε και του χρόνου με αυτό τον ρυθμό, να διατηρήσουμε τα καλά στοιχεία και την επόμενη περίοδο και φυσικά να προκριθούμε στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA. Ήταν μία πολύ καλή χρονιά, νομίζω ότι όλοι θα πάμε καλύτερα φέτος που γνωριζόμαστε καλύτερα μεταξύ μας. Όλοι μας πρέπει να δουλέψουμε και να προσπαθήσουμε για να μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω που είναι η έξοδος στο Champions League». Για τον συμπαίκτη του, Αντερσον Κόστα τόνισε: «Είχα μιλήσει με τον κ. Φερέρ για τον Αντερσον Κόστα, δεν ήξερα ότι τον συμφώνησε η ομάδα. Αν είναι να βοηθήσει την ομάδα, καλώς να έρθει στον Αρη. Είναι καλό που έρχονται επιθετικοί γιατί ένιωθα λίγο... μόνος μπροστά. Από την στιγμή που γίνονται κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδος αυτό είναι καλό».

Για την καλύτερη στιγμή του στο φετινό πρωτάθλημα είπε: «Νομίζω ότι είχα μέτρια απόδοση λόγω κάποιων προβλημάτων αλλά το καλύτερο μου παιχνίδι ήταν αυτό στο Χαριλάου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό».

Για τον νέο προπονητή της ομάδος, Χουάν Κάρλος Ολίβα είπε: «Ξέρω τον Ολίβα από την περίοδο που ήταν προπονητής στην Αλαβές, έχω πολύ καλή γνώμη για τον προπονητή. Αλλωστε μίλησα γι αυτό και με τον Μανουέλ Φερέρ».

Όσον αφορά για τους Ντος Σάντος και Κάλβο, ο Κόκε είπε: «Έχω δει παιχνίδια τους, είναι πολλά υποσχόμενοι για το μέλλον. Είναι δύσκολο να τους αποκτήσει η ομάδα αλλά αν έρθουν θα είναι εξαιρετικές μεταγραφές»

Ο Κόκε θέλησε να τονίσει για την νέα περίοδο: «Θα τα δώσουμε όλα, δεν θα αφήσουμε τίποτα στην τύχη, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Να φτάσουμε ψηλότερα σε σχέση με φέτος. Τελειώσαμε στην τέταρτη θέση, παίξαμε καλύτερα από το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο την επόμενη περίοδο».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
Παρασκευή 8 Ιουνίου 2007,5:07 μ.μ.
Μάσεϊ: «Θα δώσουμε τα πάντα για τη νίκη»
Η δύσκολη επικράτηση του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την περασμένη Τρίτη επί του Πανιωνίου στο Αλεξάνδρειο φανέρωσε ότι η «μάχη» για την κατάκτηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στην Ευρωλίγκα, μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι. Οι «κίτρινοι» μετά την «πύρρειο» νίκη τους με 84-82, προετοιμάστηκαν κατάλληλα για να αντιμετωπίσουν εκ νέου τους «κυανέρυθρους» αύριο στις 19:00, με την σειρά να μεταφέρεται στο κλειστό γήπεδο του Ελληνικού.

Η προετοιμασία για τον αυριανό αγώνα ολοκληρώθηκε σήμερα με μια μεσημεριανή προπόνηση στην οποία μετείχαν τόσο ο Τζέρεμι Μάσεϊ, όσο και Σπύρος Παντελιάδης που ταλαιπωρήθηκε από μια ίωση. Κατά συνέπεια, αμφότεροι τίθενται στην διάθεση του Αντρέα Ματσόν και θα ακολουθήσουν την αποστολή της ομάδας που θα αναχωρήσει σήμερα το απόγευμα για την Αθήνα. Δεν ισχύει το ίδιο και για τον Γιάννη Γιαννούλη που δεν έχει ξεπεράσει το διάστρεμμα στον αστράγαλο του δεξιού του ποδιού και θα παραμείνει στην Θεσσαλονίκη για να συνεχίσει το πρόγραμμα αποθεραπείας του. Έτσι λοιπόν την θέση του στην δωδεκάδα θα πάρει ο Παναγιώτης Καραβανάς.

Αν και η απώλεια του Γιαν – Γιαν είναι σημαντική, με δεδομένο μάλιστα ότι ο Καρδιτσιώτης σέντερ ήταν εξαιρετικός στην πρώτη αναμέτρηση και αποτέλεσε έναν από τους βασικούς συντελεστές της νίκης, τουλάχιστον επιστρέφει ο Μάσεϊ. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ εκφράζει στο ARISBC.GR την επιθυμία του να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει το δεύτερο βήμα της για την έξοδο της στην Ευρωλίγκα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Είμαι ο ίδιος παίκτης, όπως και πριν τραυματιστώ. Δεν ξέρω για πόσο χρονικό διάστημα θα αγωνιστώ αύριο. Αυτό είναι κάτι που μόνο ο κόουτς θα το κρίνει. Το βέβαιο πάντως είναι ότι θα δώσω το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει».

Για την σειρά των αγώνων με τον Πανιώνιο επισημαίνει: «Ο Πανιώνιος είναι καλή ομάδα, όπως καλή ομάδα είναι και ο ΑΡΗΣ. Μπορεί να μην παίζουμε μεταξύ μας για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, αλλά έχουμε ένα πολύ σημαντικό κίνητρο και αυτό είναι η έξοδος μας στην Ευρωλίγκα την οποία θέλουμε πολύ. Γνωρίζουμε καλά τον τρόπο που αγωνίζεται ο Πανιώνιος, όπως και αυτοί γνωρίζουν τον δικό μας. Το θέμα λοιπόν είναι ποια ομάδα θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα και θα επικρατήσει. Ευελπιστώ ότι αύριο θα είμαστε αυτοί που πρέπει για να κερδίσουμε. Αν και στο πρώτο παιχνίδι, δεν παίξαμε τόσο καλά, ωστόσο τα καταφέραμε. Ήμασταν και λίγο τυχεροί, πετύχαμε τα κρίσιμα σουτ στο τέλος και φτάσαμε στο ζητούμενο που δεν ήταν τίποτα άλλο από τη νίκη. Το γεγονός ότι χωρίς να πιάσουμε σπουδαία απόδοση καταφέραμε να κερδίσουμε είναι σίγουρα κάτι που μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση, ενόψει των δύσκολων αγώνων που μας περιμένουν στην συγκεκριμένη σειρά με τον Πανιώνιο».

Ο Μάσεϊ καταλήγει στέλνοντας ένα μήνυμα προς τους φιλάθλους του ΑΡΗ: «Θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε αύριο, ώστε κάνοντας το ίδιο την επόμενη Τρίτη στο γήπεδο μας να πανηγυρίσουμε μαζί με τους φιλάθλους μας την έξοδο του ΑΡΗ στην Ευρωλίγκα».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 1 comments
Πέμπτη 7 Ιουνίου 2007,11:41 μ.μ.
Όνειρό μου ο Αρης στο Champions League

Ο μάνατζερ του Αρη, Μανουέλ Φερέρ μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» από την Ισπανία για τον Αντερσον Κόστα αλλά και τις μεταγραφικές κινήσεις των «κιτρίνων» υπογραμμίζοντας ότι: «Τον γνωρίζω από πριν τον Αντερσον Κόστα. Στα 17 του ήταν ένα σημαντικό ταλέντο στην Βραζιλία, ήταν ο καλύτερος παίκτης και έπαιξε στην Εθνική Νέων. Στα 20 του χρόνια ήταν στην πρώτη ομάδα στην Βάσκο Ντα Γκάμα. Οι διαπραγματεύσεις με τον ίδιο και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ ήταν εύκολες. Θα παίξει μεγάλη μπάλα στην Ελλάδα. Είναι καλύτερα να δουλεύουμε στην... σκιά, όλοι στον Αρη δουλεύουμε για το καλό του συλλόγου και δεν χρειάζεται να βγαίνουν πολλά στην επιφάνεια».

Όσον αφορά τον Χουάν Κάρλος Ολίβα ο Μανουέλ Φερέρ δεν θέλησε να πει το όνομα του Ισπανού προπονητή, αλλά επιβεβαίωσε την συμφωνία με τα λεγόμενά του, τονίζοντας: «Εδώ και τρεις εβδομάδες έχει υπογραφεί το συμβόλαιο με τον νέο προπονητή, αλλά δεν θέλω να επιβεβαιώσω το όνομα γιατί η ομάδα που εργάζεται τώρα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις. Την επόμενη ημέρα που θα τελειώσει τους αγώνες η ομάδα αυτή, τότε θα ανακοινωθεί και επίσημα από την ΠΑΕ. Ο επόμενος προπονητής θα είναι ένας από τους καλύτερους που θα είναι στην Ελλάδα. Θα εκπλαγείτε όλοι. Το εύκολο θα ήταν να κρατήσουμε τον Κίκε Ερνάντεθ. Αλλά θέλαμε να προχωρήσουμε μπροστά, ο νέος προπονητής είναι... φαινόμενο, εξαιρετικός και πιστεύουμε πολύ στις δυνατότητες του. Ο Κίκε Ερνάντεθ ήθελε πιο έμπειρους παίκτες. Η δική μου φιλοσοφία είναι να εμπιστεύομαι νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες. Στην Ελλάδα κάνουν ένα μεγάλο λάθος, φέρνουν μεγάλους παίκτες όχι τόσο σε ταλέντο αλλά ως όνομα. Προσωπικά θέλω παίκτες που να είναι... διψασμένοι για τίτλους. Θέλουμε νεαρούς παίκτες με ταλέντο».

Για την περίπτωση του Τζιοβάνι Ντος Σάντος, ο Μανουέλ Φερέρ είπε: «Είναι ένα θέμα δύσκολο και περίπλοκο. Ο παίκτης θέλει να έρθει στον Αρη, αλλά το πρόβλημα είναι στην Μπαρτσελόνα που θέλει να τον κρατήσει ως τις 10 Δεκεμβρίου, με μεγάλη πιθανότητα να παίξει και στην πρώτη ομάδα» ενώ για τον Τόνι Κάλβο υπογράμμισε ότι: «Μιλάω κάθε μέρα με την Μπαρτσελόνα για τον Κάλβο, αλλά και για τον Ντος Σάντος. Προσπαθώ να φέρω τον Κάλβο όσο γίνεται γρηγορότερα στην Ελλάδα και τον Αρη. Και ο Τόνι Κάλβο συμφωνεί να παίξει στον Αρη».

Για τα δημοσιεύματα Ισπανικών εφημερίδων που τον θέλουν να είναι ο μεγαλομέτοχος του Αρη, δήλωσε ότι: «Έχω διαβάσει κάποια δημοσιεύματα, δεν έχουν καμία δόση αλήθειας. Ο Αρης έχει δ.σ., έχει πρόεδρο και εγώ απλώς θέλω να συνεργάζομαι με την ομάδα και να την βοηθήσω να φτάσει ψηλά»

Ο Μανουέλ Φερέρ συνέχισε λέγοντας: «Το όραμά μου, το όνειρό μου είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα ανταγωνιστική, να διεκδικεί και την έξοδο στο Champions League. Δεν μπορώ να υποσχεθώ φυσικά τίτλους, αλλά ότι θα το παλέψει η ομάδα. Φέτος ξεκινήσαμε με στόχο την παραμονή και μία καλή πορεία φτάνοντας τελικά στην έξοδο στο Κύπελλο UEFA. Τώρα θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις για κάτι μεγαλύτερο. Ο Γιάννης Κόντης, με τον οποίο είμαι φίλος με έφερε στον Αρη. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα σε κάθε τομέα. Ναι, είμαι μάνατζερ. Θέλω να απαντήσω σε όσους λένε ότι... εμπορεύομαι την ομάδα του Αρη, ότι κάνουν μεγάλο λάθος. Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα».

Για τον Κόκε και το ενδιαφέρον άλλων ομάδων είπε: «Τον Κόκε τον έχουν ζητήσει αρκετές ομάδες, μάλιστα με πήραν τηλέφωνο προπονητές αλλά τους είπα ότι δεν φεύγει από τον Αρη. Δεν μπορώ να αποκαλύψω τους προπονητές. Αλλωστε και ο ίδιος το έχει πει, ότι θέλει να μείνει στην ομάδα του Αρη, δεν πάει πουθενά. Ο Κόκε δεν είναι μόνο ποδοσφαιριστής αλλά και οπαδός του Αρη».

Για την συνεργασία του με τον Λάμπρο Σκόρδα αλλά και τον Μαζίνιο, ο Μανουέλ Φερέρ είπε: «Η συνεργασία μου με τον κ. Σκόρδα είναι φανταστική. Αλλά και με όσους δουλεύω στον Αρη έχω άριστη συνεργασία. Συζητάμε τα πάντα διεξοδικά. Υπάρχουν πολλοί άλλοι άνθρωποι που δουλεύουν πέρα από τον κ. Σκόρδα και τον κ. Μαζίνιο, που εργάζονται στην... σκιά και δεν φαίνονται αλλά κάνουν σημαντική δουλειά. Θα κάνουμε καλύτερη την ομάδα, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Θέλουμε η ομάδα του Αρη να μπει στο γκρουπ των δυνατών, να θεωρείται πρότυπο. Λειτουργούμε πάνω σε ένα πλάνο, θα δουν όλοι σύντομα την αλλαγή προς το καλύτερο. Όλοι βλέπουν τον Αρη ως πρότυπο και αυτός είναι ένας μεγάλος μας στόχος. Η δουλειά που κάνουμε έχει ποιότητα, πρέπει να δουλέψουμε χωρίς μεγάλα λόγια. Οι παίκτες που θέλουμε, διεκδικούνται και από άλλες ομάδες».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,3:45 μ.μ.
Ο Μαζίνιο για τον Άντερσον

Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Μαζίνιο, μίλησε στον Libero 107,4 και την εκπομπή «ΓΕΓΟΝΟΤΑ» για το πρώτο μετεγγραφικό απόκτημα των «κίτρινων» ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, Άντερσον Κόστα.


Αρχικά, ο Μαζίνιο σκιαγράφησε το προφίλ του Βραζιλιάνου επιθετικού που θα υπογράψει συμβόλαιο ενός χρόνου με τον Άρη, με οψιόν που επιτρέπει στην ομάδα να ανανεώσει τη συνεργασία για δύο επιπλέον χρόνια: «Είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, ψηλός, με καλή άφιξη στην περιοχή, δυνατότητα εκμετάλλευσης σεντρών και καλή τοποθέτηση. Μπορεί να σκοράρει και με τους δύο τρόπους, αλλά περισσότερο με το κεφάλι. Έχει βγει από τις ακαδημίες της Βάσκο Ντα Γκάμα και εκεί ανδρώθηκε επαγγελματικά. Έχει αγωνιστεί στις Εθνικές ομάδες Νέων και Ελπίδων της χώρας του και έρχεται στον Άρη για να βρει το «χώρο» για να επιδείξει τα προσόντα του. Τον ξέρω καιρό, πραγματικά τον έχω παρακολουθήσει από μικρό, παρόλα αυτά ρώτησα ανθρώπους του ποδοσφαίρου στην Βραζιλία και ανάμεσα από διάφορους ποδοσφαιριστές, επιλέχτηκε αυτός. Γύρω στα τέλη Ιουνίου θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να μιλήσω για άλλες περιπτώσεις, ωστόσο γίνονται ακόμη επιλογές μεταξύ ικανών παικτών και όταν έρθει η στιγμή θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις».
Στη συνέχεια, ο τεχνικός διεθυντής των "κίτρινων" σχολίασε την προσαρμογή του νέου προπονητή στην φιλοσοφία της ομάδας και άφησε σε εκείνον την αξιοποίηση του Άντερσον Κόστα: «Δεν είμαι εγώ ο προπονητής για να μιλήσω για το πως θα αγωνίζεται η ομάδα. Η επιλογή ενός παίκτη δεν σημαίνει ότι η ομάδα θα παίζει αποκλειστικά με έναν τρόπο. Ο Άρης θα έχει πολλούς στόχους και ο προπονητής θα δει και θα αποφασίσει με ποιον τρόπο θα αγωνιστεί, ώστε να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη από πέρσι. Οι προπονητές που επιλέγονται, εντάσσονται στην φιλοσοφία του Άρη. Από εκεί και πέρα θα μεταδώσουν την δική τους φιλοσοφία στο παιχνίδι με στόχο τις διακρίσεις μέσα από εντατική δουλειά».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,1:11 π.μ.
Στον Αρη ο Βραζιλιάνος Αντερσον Κόστα

Η ΠΑΕ Αρης ανακοινώνει την απόκτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού Αντερσον Κόστα. Ο Αντερσον Κόστα γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου του 1984 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Εχει ύψος 1.88 μ. Εχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας U-17, με την οποία ανακηρύχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής, ενώ με την Εθνική U-21 κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Αντερσον Κόστα θα αγωνιστεί στον Αρη για έναν χρόνο, ενώ η ΠΑΕ διατηρεί το δικαίωμα ανανέωσης του συμβολαίου του για άλλα δύο έτη.

ΑΝΤΕΡΣΟΝ ΚΟΣΤΑ

Περίοδος

Ομάδα

Αγώνες

Γκολ

Κιτ.

Κοκκ

Σύνολο

2002

Βάσκο Ντα Γκάμα

0

(2)

0

1

0

2003

Βάσκο Ντα Γκάμα

5

(9)

2

0

0

2004

Βάσκο Ντα Γκάμα

23

(7)

9

7

0

2004/05

Κόρντομπα [δανεικός]

8

(6)

7

3

0

14

7

2005

Βάσκο Ντα Γκάμα

5

(5)

3

0

1

56

14

2005/06

Ντιναμό Ζάγκρεμπ

4

(9)

3

1

1

2006/07

Ντιναμό Ζάγκρεμπ

6

(4)

1

0

0

23

4

-

Βιτόρια Γκιμαράες [δανεικός]

1

(2)

0

1

0

3

0


Στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις μπορείτε να παρακολουθήσετε σε βίντεο τον Αντερσον Κόστα.


http://www.youtube.com/watch?v=fC5B866wEP8

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,12:41 π.μ.
Θεμέλια για την έξοδο στην Ευρωλίγκα
Θεμέλια για την έξοδο στην ΕυρωλίγκαΘεμέλια για την έξοδο στην Ευρωλίγκα
05.06.2007
Θεμέλια για την έξοδο στην Ευρωλίγκα

Το πρώτο βήμα για την κατάληψη της τρίτης θέσης που εξασφαλίζει μια θέση στην Ευρωλίγκα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου έκανε σήμερα ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που επιβλήθηκε δια πυρός και σιδήρου του Πανιωνίου με 84-82 και έκανε το 1-0 στη σειρά των μικρών τελικών που άρχισαν σήμερα στο Αλεξάνδρειο.

Οι «κίτρινοι» αν και βρέθηκαν να χάνουν με 34-44 στο ημίχρονο κατάφεραν να επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες στην επανάληψη ανεβάζοντας αισθητά την απόδοση τους στο τρίτο δεκάλεπτο και παρά την απουσία του τραυματισμένου Τζερεμάϊα Μάσεϊ πήραν στο τέλος το ροζ φύλλο αγώνα.

Η έναρξη του αγώνα βρήκε το συγκρότημα του Αντρέα Ματσόν να προηγείται με 8-4 στο 3’, όμως οι φιλοξενούμενοι με ηγέτη τον Γουίστον βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν σε 12-12 στο 6’. Παρόλα αυτά ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση στο πρόσωπο των Δημήτρη Τσαλδάρη και Γιάννη Γιαννούλη ξέφυγε με 19-12 στο 8’ και 21-15 στο δεκάλεπτο.

Τα πράγματα άλλαξαν όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο, αφού οι «κυανέρυθροι» εκμεταλλευόμενοι ένα επιθετικό μπλακ άουτ των «κίτρινων» ισοφάρισαν σε 24-24, ενώ στη συνέχεια προηγήθηκαν και με 28-35 στο 17’. Μέσα στο διάστημα αυτό ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχασε με πέντε φάουλ τον Γιώργο Σιγάλα, ο οποίος χρεώθηκε με φάουλ σε μια προσπάθεια διεκδίκησης της μπάλας με τον Περπέρογλου και στη συνέχεια με τεχνική ποινή. Παρά τις προσπάθειες των «κίτρινων», οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον έλεγχο του ρυθμού και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 34-44 (έχοντας κάνει μόλις ένα λάθος, έναντι έξι του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο). Στο πρώτο μέρος τη μεγαλύτερη ζημιά έκανε ο Κένεντι Γουίνστον που μέσα σε 15’ και 59’’ συμμετοχής πέτυχε 15 πόντους, ενώ για τον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ξεχώρισαν οι Τερέλ Κάστλ με 9 πόντους, Γιαννούλης με 8 πόντους, Γουίλκινσον με 6 πόντους και Τσαλδάρης με 5 πόντους.

Αν και θα περίμενε κανείς με βάση την εικόνα της αναμέτρησης στο πρώτο ημίχρονο και με δεδομένη την απουσία πέραν του Μάσεϊ, αλλά και του Σιγάλα, ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για τους «κίτρινους», στην ουσία είχε φτάσει η ώρα να μιλήσει ο νόμος του Αλεξανδρείου. Οι παίκτες του Αντρέα Ματσόν μπαίνοντας ψυχωμένοι στο παρκέ μείωσαν σε 42-46, ενώ ακόμα και όταν στον Πανιώνιο ξέφυγαν με 42-50 στο 26’ δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Βομβαρδίζοντας τρεις φορές το αντίπαλο καλάθι από τα 6.25 (δύο με τον Σκέϊλς εκ των οποίων το δεύτερο μπήκε με την βοήθεια του ταμπλό στην εκπνοή της επίθεσης και ένα από τον Ηλιάδη) και πετυχαίνοντας ένα σερί 13-2 βρέθηκαν να έχουν ξανά τα ηνία στο σκορ με 55-52 στο 30’.


Πλέον ο αγώνας ήταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που δεν έχασε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του αγώνα. Αυτό όμως δεν σήμαινε σε καμία περίπτωση ότι οι φιλοξενούμενοι ήταν διατεθειμένοι να καταθέσουν τα όπλα. Αν και ο Ηλιάδης με μια τρίποντη «βόμβα» που εξαπέλυσε έκανε το 71-66 στο 38’ για τους «κίτρινους», ο Γουίστον με τον ίδιο τρόπο μείωσε σε 71-69. Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν ούτε όταν ο Σκέϊλς με καλάθι και φάουλ έγραψε το 76-70, αφού όντας εύστοχοι κάθε φορά που πήγαιναν στην γραμμή των βολών, αλλά και με τον Χάτσον να πετυχαίνει τρίποντο στα 14’’ που απέμεναν για το φινάλε μείωσαν σε 80-79. Στην συνέχεια έγινε φάουλ πάνω στον Καστλ για να σταματήσει ο χρόνος, με τον αρχηγό των «κίτρινων» να ευστοχεί και στις δύο βολές κάνοντας το 82-79, αλλά στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Γουίστον με μακρινό καλάθι έφερε τον Πανιώνιο ξανά σε απόσταση αναπνοής (82-81). Και πάλι οι «κυανέρυθροι» επέλεξαν λάθος άνθρωπο να κάνουν φάουλ, αφού ο Καστλ ευστόχησε σε δύο ακόμη βολές γράφοντας το 84-81 δίνοντας την χαριστική βολή στον Πανιώνιο. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε μετά από μια εύστοχη βολή του Μίλκοβιτς.


Τα δεκάλεπτα: 21-15, 34-44, 55-52, 84-82.

ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Ματσόν): Καστλ 20 (2), Σιγάλας, Τσαλδάρης 10 (2), Σεραπίνας 3 (1), Σκέιλς 16 (4), Καλαϊτζής, Ηλιάδης 11 (2), Γουΐλκινσον 11, Φλέτσερ 1, Παντελιάδης. 2, Γιαννούλης 10.

Πανιώνιος (Παβίσεβιτς): Καυκής 2, Μίλκοβιτς 8 (1), Περπέρογλου 14 (2), Ντόιτσιν 2, Αρσλάν 8 (1), Αγγελόπουλος 8, Γουίνστον 24 (2), Ντραγκοΐλοβιτς, Χάτσον 16 (1).

Χρόνια πολλά Γιαν-Γιαν

Την τιμητική του είχε σήμερα ο Γιάννης Γιαννούλης. Όχι μόνο γιατί ήταν από τους μεγάλους διακριθέντες των «κίτρινων» στην αποψινή αναμέτρηση σημειώνοντας 10 πόντους (6/6 βολές, 2/2 δίποντα) και 4 ριμπάουντ σε 17’ και 53’’ συμμετοχής, αλλά και για το γεγονός ότι είχε τα γενέθλια του. Ο Γιαν – Γιαν δέχτηκε μάλιστα το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που βρέθηκε σήμερα στο Αλεξάνδρειο, όταν από τα μεγάφωνα του γηπέδου έγινε γνωστό το συγκεκριμένο γεγονός, με τον ίδιο να κερνάει γλυκά στους συμπαίκτες του μετά την λήξη της αναμέτρησης.

Όλη η οικογένεια του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εύχεται χρόνια πολλά στον Καρδιτσιώτη σέντερ, καθώς επίσης και να συνεχίζει να γεμίζει τις ρακέτες με την πολύτιμη παρουσία του φορώντας την κίτρινη φανέλα με τον θεό του πολέμου στο στήθος!

Χάρηκε τη νίκη ο Πάντιους

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Νικολάϊ Πάντιους έδωσε το παρών στο Αλεξάνδρειο μαζί με την σύζυγο του παρακολουθώντας από κοντά τον αγαπημένο του ΑΡΗ. Ο Ρώσος γκάρντ/φόργουορντ βρίσκεται για διακοπές στην Ελλάδα και δείχνοντας έμπρακτα το «δέσιμο» που έχει με την ομάδα, θέλησε με την παρουσία του στην κερκίδα να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια των παικτών του Αντρέα Ματσόν για την κατάληψη της τρίτης θέσης που οδηγεί στην Ευρωλίγκα.

Το παρών στις κερκίδες του Αλεξανδρείου έδωσε σήμερα μεταξύ άλλων και ένας άλλο Νίκος. Ο λόγος για τον διεθνή με τα χρώματα της Εθνική Ελλάδας, Νίκο Ζήση που εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη θέλησε να παρακολουθήσει από κοντά την αποψινή αναμέτρηση.

Δηλώσεις:

Ματσόν: «Αρχίζοντας, θα ήθελα να σταθώ στην τεράστια προσπάθεια των παικτών και του κόσμου στο τρίτο δεκάλεπτο για να γυρίσει η ομάδα το ματς. Σε κάποιο άλλο γήπεδο, ίσως να μην μπορούσαμε να επιστρέψουμε. Αυτή είναι η δύναμη του Παλέ. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου για την σπουδαία απόδοση που έπιασαν στο δεύτερο ημίχρονο. Περάσαμε 2-3 δύσκολες μέρες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι μετά τους ημιτελικούς παίζουμε στο μικρό τελικό για να βγούμε στην Ευρωλίγκα. Αυτό δεν συμβαίνει πουθενά.

Μετά από μία δύσκολη αρχή, όπου χρειαζόμασταν χρόνο για να προσαρμοστούμε, καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Μεγάλο μερίδιο σ’ αυτό έχει η προσπάθεια των Ελλήνων παικτών. Γενικότερα, όλοι έδωσαν ότι είχαν για να κερδίσει η ομάδα. Οι 17 ασίστ που κάναμε υποδηλώνουν το γεγονός αυτό. Αυτός είναι και ο τρόπος να κερδίζεις όταν έχεις απουσίες παικτών. Αυτό είναι και το DNA μας. Έτσι, καταφέραμε να τερματίσουμε δεύτεροι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στους «16» της Ευρωλίγκα. Παίζοντας με καρδιά. Τώρα θα προσπαθήσουμε να επανέλθουμε σε καλά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Για ορισμένους παίκτες μας η σειρά με τον Ολυμπιακό ήταν επίπονη και χρειάζεται χρόνος για να ξεκουραστούν. Όλοι προσπάθησαν πολύ».

Παβίσεβιτς: «Συγχαρητήρια στον ΑΡΗ για την πολύ σημαντική νίκη που πέτυχε. Θεωρώ ότι έγινε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, στο οποίο κυνηγήσαμε την ευκαιρία που είχαμε να σπάσουμε την έδρα. Ο ΑΡΗΣ ήταν κουρασμένος από τα πέντε παιχνίδια που έπαιξε με τον Ολυμπιακό, ενώ εμείς ήμασταν πιο ξεκούραστοι. Στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού καταφέραμε να είμαστε ποιοτικοί σε άμυνα και επίθεση, στοιχεία απαραίτητα για να κερδίσουμε εδώ. Δυστυχώς, δεν αντιδράσαμε σωστά στην αυξημένη επιθετικότητα του ΑΡΗ στο τρίτο δεκάλεπτο, την οποία περιμέναμε. Έπειτα, επανήλθαμε σε υψηλά επίπεδα ποιότητας, όμως και πάλι κάναμε ορισμένες κακές άμυνες με αποτέλεσμα να είμαστε συνεχώς πίσω. Η πίεση μεταφέρεται τώρα σε εμάς, καθώς παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να είμαστε καλοί».

Σιγάλας: «Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου για τη νίκη που πέτυχαν, κυρίως στα παιδιά που στα τελευταία παιχνίδια έπαιξαν πολύ χρόνο και σήμερα έχοντας ανάλογες ευθύνες βοήθησαν στην επίτευξη της νίκης. Συγχαρητήρια και στον Πανιώνιο που είναι μια πολύ καλή ομάδα. Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τον προπονητή, τους συμπαίκτες μου και τον εαυτό μου, αφού είχα την ευκαιρία να πάρω χρόνο συμμετοχής με δεδομένη την απουσία του Τζέϊ (Μάσεϊ). Αν το φάουλ στον Περπέρογλου φανεί στο ριπλέϊ ότι ήταν εσκεμμένο, τότε ζητάω συγνώμη στον Στράτο, τον οποίο συμπαθώ και ως άνθρωπο, αλλά και ως παίκτη. Πιστεύω όμως ότι οι διαιτητές έκαναν ένα πολύ μεγάλο λάθος, γιατί δεν ήταν φάουλ. Ο Πανιώνιος έδειξε ότι είναι πολύ ανταγωνιστικός, όπως το περιμέναμε άλλωστε. Μία ομάδα εντελώς διαφορετική σε σχέση με τα πρώτα είκοσι παιχνίδια της. Θα έχουμε δύσκολο έργο, καθώς θα πρέπει να ξεπεράσουμε Πανιώνιο και κούραση. Όλοι, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βγάλουμε ξανά την ομάδα στην Ευρωλίγκα».

Αγγελόπουλος:

«Γνωρίζαμε ότι θα παίξουμε σε μία δύσκολη έδρα με μία πολύ καλή ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο ελέγξαμε τον ρυθμό, παίξαμε δυνατά στην άμυνα ενώ ήμασταν καλοί επιθετικά. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ πίεσε και μείωσε, ενώ μίλησε και η έδρα. Τώρα έχουμε ένα παιχνίδι στην Αθήνα και από αύριο πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας εκεί. Ο ΑΡΗΣ προηγείται πλέον και τώρα θα πρέπει να τον κερδίσουμε για να ισοφαρίσουμε. Στην έδρα μας είμαστε πιο δυνατή ομάδα».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments