Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007,1:10 μ.μ.
Δυσκολεύτηκε αλλά πήρε αυτό που ήθελε
Δυσκολεύτηκε αλλά πήρε αυτό που ήθελε

Με έναν Τζερεμάϊα Μάσει να κάνει πράγματα και θαύματα μέσα στο παρκέ ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αν και δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα κόντρα στην Α.Ε.Λ. 1964 Γ.Σ., εντούτοις κατάφερε να επιβληθεί δια πυρός και σιδήρου στο Αλεξάνδρειο με 72-70 φτάνοντας στην Τρίτη συνεχόμενη νίκη του σε Ελληνικό Πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα.

Ο Αμερικανός φόργουρντ σε 35’ και 34’’ συμμετοχής σημείωσε απέναντι στην πρώην του ομάδα 30 πόντους (6/8 βολές, 9/15 δίποντα, 2/3 τρίποντα), εννέα ριμπάουντ, δύο κλεψίματα και μία ασίστ συγκεντρώνοντας 0.956 από το σύστημα αξιολόγησης. Ήταν με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης της αποψινής συνάντησης, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη στην επίθεση τον Μπρέισι Ράϊτ που πέτυχε 17 πόντους (3/4 βολές, 4/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα), τέσσερα ριμπάουντ, μια ασίστ και ένα κλέψιμο. Σημαντική ήταν επίσης η βοήθεια του Σάββα Ηλιάδη τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Οι «κίτρινοι» πάντως έχασαν τις εναέριες μονομαχίες, αφού μάζεψαν 27 συνολικά ριμπάουντ, έναντι 46 των φιλοξενουμένων. Είχαν ωστόσο μόλις έξι λάθη, σε αντίθεση με την Α.Ε.Λ. 1964 Γ.Σ. που υπέπεσε σε 19 και διαδραμάτισε σίγουρα μεγάλο ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης υπέρ του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο αγώνας φαινόταν από την αρχή ότι θα είναι δύσκολος για το συγκρότημα του Γκόρντον Χέρμπερτ, αφού η Λαρισινή ομάδα ήρθε με αξιώσεις στην Θεσσαλονίκη. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 3ο λεπτό (8-8), αλλά οι «κίτρινοι» κατάφεραν να προσπεράσουν με 14-9 στο 6’ και 17-11 στο 7’. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο αντέδρασαν και με μπροστάρη τον Παπανικολόπουλο μείωσαν σε 17-14 στο 10λεπτο.

Στην δεύτερη περίοδο ένα ξέσπασμα του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που είχε ως κύριους εκφραστές τους Μάσεϊ, Κάστλ, Ράϊτ και Ηλιάδη είχε ως αποτέλεσμα να μετατραπεί το σκορ από 22-21 που ήταν στο 13’ σε 30-21 στο 19’. Οι Λαρισαίοι όμως ούτε και τότε φαινόντουσαν διατεθειμένοι να παραδώσουν τα όπλα και με χάρη σε δύο εύστοχες βολές του Τσέρανιτς και ένα τρίποντο του Παπανικολόπουλο μείωσαν σε 32-26 που ήταν και το σκορ του Α’ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και ενώ θα περίμενε κανείς από τους «κίτρινους» να ανεβάσουν την απόδοση τους, στην πραγματικότητα συνέβη το αντίθετο με τους «βυσσινί» να το εκμεταλλεύονται στο έπακρο ισοφαρίζοντας σε 38-38 στο 25’ με καλάθι του εξαιρετικού σήμερα Καραβανά (ο νεαρός σέντερ τα δικαιώματα του οποίου ανήκουν στον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και αγωνίζεται ως «δανεικός» στην Α.Ε.Λ. 1964 Γ.Σ. επέστρεψε για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα στο Αλεξάνδρειο ως αντίπαλος), ενώ μάλιστα προηγήθηκαν μέχρι και με έξι πόντους (39-45) στο 27’, για να λήξει το τρίτο δεκάλεπτο με το υπέρ τους 46-50 που διαμορφώθηκε με καλάθι του Κις στην εκπνοή.

Με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου οι «κίτρινοι» έδειξαν να αφυπνίζονται και πετυχαίνοντας ένα σερί 9-2 πήραν στο 33’ ξανά τα ηνία στο προβάδισμα του σκορ (55-52) με τον Μάσεϊ να σκοράρει με… χίλιους τρόπους. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση από τους Παπανικολόπουλο και Κις πέρασαν μπροστά στο σκορ με 57-58 στο 35’, αλλά αυτή ήταν όμως και η τελευταία φορά στον αγώνα. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Μάσεϊ άνοιξε… πυρ στο καλάθι της Α.Ε.Λ. 1964 Γ.Σ. και με δύο εύστοχες βολές, αλλά και ένα τρίποντο έγραψε το 62-58 υπέρ του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο 36’. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο ισοφάρισαν σε 62-62 με δίποντο του Τίνγκ στο 38’, αλλά και πάλι ο Μάσεϊ με δύο εύστοχες βολές, σε συνδυασμό με ένα τρίποντο του Ράϊτ και μια εύστοχη βολή του Σεραπίνας έδωσαν αέρα έξι πόντων στους «κίτρινους» και ενώ απέμεναν 54’’ για το φινάλε. Οι «βυσσινί» μείωσαν σε 68-64 με δίποντο του Παπανικολόπουλου, για να ακολουθήσει στην επόμενη φάση ένα εντυπωσιακό φόλοου κάρφωμα του Μάσεϊ που έγραψε το 70-64 30’’ πριν την λήξη. Ο Παπανικολόπουλος όμως σημείωσε ένα ακόμη τρίποντο για να μειώσει σε 70-67, ενώ στην συνέχεια ο Κάστλ κέρδισε φάουλ χάνοντας όμως και τις δύο βολές που εκτέλεσε, κάτι που δεν συνέβη και στην περίπτωση του Παπαχρήστου που ευστοχώντας δις από την γραμμή των ελευθέρων βολών έφερε την Λαρισινή ομάδα σε απόσταση αναπνοής (70-69) 19’’ πριν το τέλος. Η πλάστιγγα έγειρε ουσιαστικά υπέρ του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όταν ο Ράϊτ με 2/2 εύστοχες βολές σημείωσε το 72-69, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε έπειτα από μια εύστοχη βολή του Τίνγκ.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 32-26, 46-50, 72-70.

ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Χέρμπερτ): Κάστλ 6, Τσαλδάρης 2, Σεραπίνας 1, Ράϊτ 17 (2), Καλαϊτζής, Ηλιάδης 9, Μότολα 3, Μάσεϊ 30 (2), Αγαδάκος 4.

Α.Ε.Λ. 1964 Γ.Σ. (Πιλαφίδης): Κυριακόπουλος, Κις 17 (3), Παπανικολόπουλος 19 (4), Παπαχρήστος 10, Τίνγκ 5, Κολώκας 2, Κλιμαβίτσιους 6, Καραβανάς 6, Σόσκιτς, Τσέρανιτς 5.

Οι δηλώσεις της συνέντευξης Τύπου:

Γκόρντον Χέρμπερτ: «Πρώτα από όλα θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο προπονητή και στην ομάδα του. Δεν έκαναν απλά καλή δουλειά, αλλά καταπληκτική στον έλεγχο του ρυθμού. Με μεγάλες σε χρόνο επιθέσεις, ήλεγξαν το επιθετικό ριμπάουντ και χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την Λάρισα είμαι απόλυτα απογοητευμένος από την απόδοσή μας. Παίξαμε σαν να διασκεδάζαμε τη νίκη μας επί της Εφές Πίλσεν, σαν να θέλαμε να μας πυροβολήσουν και ξεφύγαμε στην τελευταία κίνηση. Το θέμα του ριμπάουντ μας απασχολεί εδώ και καιρό όπως και αυτό της κυκλοφορίας της μπάλας. Είχαμε μόλις έξι ασίστ, ενώ το θετικό είναι η κατηγορία των λαθών όπου είχαμε έξι και αναγκάσαμε τον αντίπαλο σε 19.ΤΟ πρόβλημα της σημερινής κακής εμφάνιση είναι ομαδικό. Επιτρέψαμε πολλές φορές στους αντιπάλους μας να κάνουν διεισδύσεις, ενώ και τα ριμπάουντ είναι μία ομαδική δουλειά».

Κώστας
Πιλαφίδης:«Εύχομαι καλή συνέχεια στον ΑΡΗ, ενώ θέλω επίσης να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την διαρκή προσπάθεια που κατέβαλλαν. Θεωρώ ότι το παιχνίδι κρίθηκε σε δύο σημεία. Το ένα ήταν τα 19 λάθη που κάναμε και το δεύτερο οι 30 πόντοι που σημείωσε ο Μάσεϊ. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για έναν πάρα πολύ καλό παίκτη, η ευθύνη ωστόσο είναι δικιά μου, γιατί εγώ επέλεξα τον τρόπο αντιμετώπισης του. Είναι ένας παίκτης χαρισματικός και το κυριότερο πιστεύω είναι ότι αγαπάει πολύ το μπάσκετ και δεν σταματάει να προσπαθεί. Έχει επίσης και ένα ιδιαίτερο στιλ που τον βοηθάει να επιβάλλεται στους αντιπάλους του. Το μεγαλύτερό του «όπλο» πάντως είναι η διάθεση και η ενέργεια που βγάζει στο γήπεδο. Σε γενικές γραμμές έγινε ένα καλό παιχνίδι στο οποίο συμβάλλαμε και εμείς από την πλευρά μας, ενώ τώρα κοιτάμε την συνέχεια».

Τζερεμάϊα Μάσεϊ: «Ήταν ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε με μία καλή ομάδα. Ξέραμε ότι θα παίξουν δυνατά, αφού στην Α.Ε.Λ. υπάρχει ένας πολύ καλός προπονητής, αλλά και μια πλειάδα καλών παικτών. Είμαι χαρούμενος ωστόσο για τη νίκη που πήραμε, ενώ προσπαθούμε πάντα το ίδιο σε κάθε παιχνίδι, άσχετα αν πρόκειται για έναν αγώνα στο ελληνικό Πρωτάθλημα ή στην Ευρωλίγκα. Όλες οι ομάδες εξάλλου είναι καλές. Σήμερα είδαμε ότι η ΑΕΛ έβαλε ορισμένα σημαντικά σουτ και ήταν κοντά στο παιχνίδι. Αντίθετα εμάς δεν μας βγήκαν τα μπλοκ άουτ, ενώ και οι αντίπαλοί μας είχαν πιο μεγάλα κορμιά από μας στο παρκέ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα».

Παναγιώτης Καραβανάς: «Συγχαρητήρια στον ΑΡΗ, αλλά και στους συμπαίκτες μου που πάλεψαν το παιχνίδι επί 40 λεπτά, αλλά τελικά χάσαμε στις λεπτομέρειες. Θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν. Αυτό που θέλω είναι να κερδίζει η ομάδα, διότι αυτό είναι που μετράει».

Ετικέτες

 
posted by lewnoanyparktos
Permalink ¤