Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2007,10:55 μ.μ.
ΑΡΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-0
σόπαλος χωρίς γκολ αναδείχτηκε ο Αρης με τον Πανιώνιο στον αγώνα που άνοιξε το πρωτάθλημα της SUPERLEAGUE για τη νέα σεζόν. Στο 23 από κόρνερ του Τζιμπούρ δημιουργήθηκε αναστάτωση, αλλά οι παίκτες του Αρη απομάκρυναν τον κίνδυνο. Στο 28΄ απευθείας χτύπημα φάουλ του Μάρκο Αουρέλιο έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 52΄ο Κρέσιτς έδιωξε σε κόρνερ σουτ του Φελίπε. Στο 76' ο Μάκος σούταρε πάνω στο Χαλκιά μέσα από την περιοχή. Στο 80΄σουτ του Γιόναν βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και στο 85΄ ο Κρέσιτς απέκρουσε δυνατό σουτ του Αντερσον.

Οι συνθέσεις:
ΑΡΗΣ: Χαλκιάς, Βανγκέλι, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Μάρκο Αουρέλιο, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Κάλβο (79΄Γιόναν), Κόκε (65΄Χαβίτο), Φελίπε, Σιστόν (46’ Άντερσον).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κρέσιτς, Μανιάτης, Μπερτέ, Πλετς, Σπυρόπουλος, Νικολάου, Μαϊστόροβιτς (63΄Βάγκνερ), Μάκος, Κόντι, Γουνδουλάκης (46’ Λουρένσο 7, 81΄Αραβίδης), Τζιμπούρ.

Διαιτητής: Τεροβίτσας (ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νεμπεγλέρας, Φελίπε, Αουρέλιο, Μάκος, Μανιάτης, Τζιμπούρ, Σπυρόπουλος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Φελίπε

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 11.191

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,9:39 μ.μ.
Πήρε την βίζα ο Terry

Τις ετοιμασίες του για το υπέρ ατλαντικό ταξίδι που θα τον φέρει στην Θεσσαλονίκη άρχισε ο Reyshawn Terry. Σήμερα ο 23χρονος φόργουορντ παρέλαβε την βίζα του και αύριο πρόκειται να αναχωρήσει αεροπορικώς από το Charlotte των Η.Π.Α. για το Μόναχο και από εκεί για το αεροδρόμιο «Μακεδονία», στο οποίο εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά θα φτάσει την Δευτέρα (03/09) στις 13:35.

Ο απόφοιτος του North Carolina θα περάσει την ίδια μέρα από ιατρικά τεστ, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει και αυτός το δρομολόγιο για τον Άγιο Νικόλαο Νάουσας, προκειμένου να συναντήσει εκεί την υπόλοιπη ομάδα.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,9:38 μ.μ.
Αναχώρηση την Δευτέρα (03/09) για τον Άγιο Νικόλαο

Την Δευτέρα (03/09) στις 11:00 το πρωί είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση των «κίτρινων» για τον Άγιο Νικόλαο. Η συνάντηση μεταξύ παικτών και τεχνικού τιμ θα γίνει στο Αλεξάνδρειο και από εκεί θα επιβιβαστούν στο πούλμαν που θα τους μεταφέρει στο χωριό της Νάουσας. Εκεί θα παραμείνουν μέχρι τις 11 του μηνός και σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο Gordon Herbert με τους συνεργάτες του στο προπονητικό τιμ, θα έχουν την δυνατότητα να δουλέψουν πολύ με τους καλαθοσφαιριστές της ομάδας, τόσο στον τομέα της φυσικής κατάστασης, όσο και μέσα στο γήπεδο.

Ο Καναδός κόουτς αναμένεται να έχει τους περισσότερους παίκτες στην διάθεση του από την πρώτη κιόλας μέρας του βασικού σταδίου προετοιμασίας, γεγονός που διευκολύνει κατά πολύ το έργο του. Μοναδικοί που θα μεταβούν μεμονωμένα θα είναι οι Reyshawn Terry, Terrell Castle και Δημήτρης Καραδολάμης. Ο νεαρός φόργουορντ που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία αναμένεται να πάρει ειδική άδεια την προσεχή Τρίτη (04/09) και θα μεταβεί απευθείας στον Άγιο Νικόλαο, όπως και ο Castle που αναμένεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να αφιχθεί την ίδια μέρα στην Θεσσαλονίκη.

*Το σημερινό πρόγραμμα των «κίτρινων» περιλαμβάνει διπλές προπονήσεις. Tο πρωί οι αθλητές της ομάδας έτρεξαν αρκετά χιλιόμετρα στο βοηθητικό γήπεδο που υπάρχει δίπλα στο Καυταντζόγλειο Στάδιο και το απόγευμα θα προπονηθούν στο παρκέ του Αλεξανδρείου.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,9:36 μ.μ.
Massey: «Ήθελα πολύ να επιστρέψω»
Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται από σήμερα ο Jeremiah Massey που αφίχθη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» γεμάτος όρεξη για δουλειά και προσδοκίες να έχει μια εξίσου επιτυχημένη χρονιά με τον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όπως και πέρσι.


Ο 25χρονος φόργουορντ όπως πάντα ευδιάθετος και χαμογελαστός δέχθηκε τα πειράγματα των εκπροσώπων του Τύπου που τον περίμεναν στο αεροδρόμιο για τις καθιερωμένες δηλώσεις. Όταν η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ο «Jerry» είχε να κάνει με το πώς αισθάνεται που πέρασε πλέον στο… κλαμπ των παντρεμένων, με αφοπλιστική άνεση τόνισε πως: «Δεν αισθάνομαι καμία διαφορά, αλλά ακριβώς το ίδιο όπως και πριν», ενώ για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από το σύντομο ταξίδι του στην Σλοβακία για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις απάντησε: «Ήταν μια μικρή πόλη και δεν είχα πολλά πράγματα να κάνω, αλλά ήταν ωραία».


Αναφορικά με την πορεία της έκδοσης του σλοβάκικου διαβατηρίου του που θα του επιτρέπει να αγωνίζεται στον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τόνισε: «Ακόμη βρίσκομαι σε φάση αναμονής. Έχω λάβει την διαβεβαίωση ότι όλα θα πάνε καλά, όμως ακόμη δεν έχω παραλάβει τίποτα στα χέρια μου, οπότε θα δούμε».


Όσο για τους λόγους που παρέμεινε στον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε ουκ ολίγες προτάσεις από ευρωπαϊκούς συλλόγους που δεν δίσταζαν να του τάξουν «γη» και «ύδωρ» εξήγησε: «Πέρσι είχαμε μια πολύ καλή χρονιά στον ΑΡΗ, αλλά αισθάνομαι ότι αρχίσαμε κάτι που δεν το τελειώσαμε. Έτσι λοιπόν ήθελα να επιστρέψω ώστε να αποτελέσω μέλος αυτής της προσπάθειας που θα γίνει τη φετινή χρονιά, με σκοπό να πετύχουμε τα ίδια πράγματα, ή και ακόμη περισσότερα. Απλά θέλω να δω αν αυτό θα μπορέσει να συμβεί και στην πράξη».


Ο Massey δεν έκρυψε μάλιστα την εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπο του Gordon Herbert λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μιλήσαμε μερικές φορές και με έκανε να αισθανθώ ότι πρέπει να γυρίσω στον ΑΡΗ. Μπορεί ο περσινός μας κόουτς που ήταν πολύ καλός να έφυγε αλλά στην θέση του ήρθε ένας εξίσου πολύ καλός κόουτς ο οποίος πιστεύω ότι θα κάνει την ίδια πολύ καλή δουλειά».


Με τον νυν προπονητή του μάλιστα ο Αμερικανός φόργουορντ τέθηκε αντιμέτωπος δύο φορές πέρσι στην Ευρωλίγκα, μια και η πρώην ομάδα του Gordon Herbert (Pau Orthez) είχε κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με τον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην πρώτη φάση της διοργάνωσης. Οπότε ο Massey είναι λογικό να έχει σχηματίσει μια εικόνα για τις ικανότητες του Καναδού κόουτς που ανέλαβε το «τιμόνι» των «κίτρινων» και την κατέθεσε: «Αυτό που θυμάμαι σίγουρα από τις περσινές αναμετρήσεις μας με την Orthez ήταν η ήττα μας στην Γαλλία. Η Orthez ήταν μια πολύ καλή ομάδα όπως και εμείς την περσινή σαιζόν. Πολλοί δεν περίμεναν τόσο από εμάς, όσο και από αυτούς να κάνουμε πολλά πράγματα στην Ευρωλίγκα, αλλά τους διαψεύσαμε και είχαμε παρόμοιο τέλος στην διοργάνωση και ευελπιστώ ότι έτσι θα συνεχίσουμε και φέτος».


Τέλος, ερωτηθείς ο Massey για τους Bracey Wright και Reyshawn Terry που θα αποτελέσουν το Αμερικάνικο δίδυμο της ομάδας για την σαιζόν 2007-08 τόνισε: «Τους έχω δει και τους δύο να παίζουν στο κολέγιο. Και οι δύο είναι πολύ καλοί παίκτες και θα τους δούμε στην πράξη».


Ο
Massey χωρίς καμία περαιτέρω χρονοτριβή επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του και κατευθύνθηκε στο σπίτι του, προκειμένου να αφήσει τα πράγματα του και να προλάβει να ξεκουραστεί λίγο, αφού στις 18:00 θα βρίσκεται στο Αλεξάνδρειο για να ενσωματωθεί στο πρόγραμμα των προπονήσεων. Το πρωί της Δευτέρας (03/11) θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα αναχωρήσει στις 11:00 μαζί με την υπόλοιπη ομάδα για τον Άγιο Νικόλαο Νάουσας, όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007,3:36 μ.μ.
Κίνηση συμπαράστασης στα θύματα των πυρκαγιών
Οι καλαθοσφαιριστές του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ευαισθητοποιημένοι από την εθνική τραγωδία των τελευταίων ημερών με τις πυρκαγιές που «μαστίζουν» την χώρα αποφάσισαν να προβούν σε μια αξιέπαινη ενέργεια. Με δική τους πρωτοβουλία και με την ευγενική προσφορά της εταιρείας μεταφορών ΕΜΕΓΕΠ Α.Ε. θα αποστείλουν το πρωί της Δευτέρας (03/09) μια νταλίκα γεμάτη με τρόφιμα, νερά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης βοηθώντας και αυτοί με τον δικό τους τρόπο τους πληγέντες από τις φωτιές.

Η παραπάνω απόφαση των καλαθοσφαιριστών της ομάδας μας δεν άφησε ασυγκίνητο ούτε τον Πρόεδρο του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Αθανάσιο Τζεβελέκη, ο οποίος τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι και η Κ.Α.Ε. θα συνδράμει από την πλευρά της για να είναι ακόμη πιο ουσιαστική η συγκεκριμένη κίνηση αγάπης για τους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. «Είμαι περήφανος για την ποιότητα των παικτών της ομάδας μας, αφού εκτός από πολύ καλοί καλαθοσφαιριστές είναι πάνω από όλα άνθρωποι», τόνισε ο Πρόεδρος των «κίτρινων» και συνέχισε: «Στο νέο ΑΡΗ που «χτίζουμε» η ανθρώπινη διάσταση των πράξεων μας είναι και θα συνεχίσει να είναι σε κυριαρχία. Ο ΑΡΗΣ ως ένα μεγάλο και φιλολαϊκό σωματείο δεν θα μπορούσε να μην είναι κοντά στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και χρειάζονται την βοήθεια όλων μας».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,2:41 μ.μ.
ARIS F.C. - REAL ZARAGOZA
Με την REAL ZARAGOZA έφερε η κληρωτίδα αντιμέτωπο την ομάδα του ΑΡΗ. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 20 Σεπτεμβρίου στο Κλεάνθης Βικελίδης και ο επαναληπτικός στις 4 Οκτωμβρίου στο Romareda.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,2:41 μ.μ.
Η αποστολή για τον αγώνα με τον Πανιώνιο
Ο Χουάν Κάρλος Ολίβα ανακοίνωσε μετά την πρωινή προπόνηση την αποστολή για τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Στην 18άδα συμπεριλαμβάνονται οι:
Χαλκιάς, Κέλεμεν, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Βανγκέλι, Νέτο, Αουρέλιο, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Γιόναν, Φελίπε, Κάλβο, Χαβίτο, Σιστόν, Κόκε, Αντερσον, Γόγολος, Παπάζογλου. Η αποστολή θα καταλύσει στις 20:30 σε ξενοδοχείο.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,12:54 μ.μ.
Ο Βλάνταν Ιβιτς στον Αρη
Μετά τον Ιλια Ιβιτς και ο αδερφός του, Βλάνταν Ιβιτς, θα φορέσει τη φανέλα του Αρη. Ο διεθνής Σέρβος μέσος, συμφώνησε με τη διοίκηση και υπέγραψε πριν από λίγο στα γραφεία της ΠΑΕ Αρης μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Βλάνταν Ιβιτς γεννήθηκε στο Ζρένιανιν της Σερβίας (7.5.1977), έχει ύψος 1.91 μ. και στο ελληνικό πρωτάθλημα μετράει 56 συμμετοχές και 9 γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ. Εχει ακόμη 11 συμμετοχές, 1 γκολ στο Κύπελλο Ελλάδας και 7 συμμετοχές, 1 γκολ με την ΑΕΚ στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Πρόλετερ (67 συμμετοχές, 7 γκολ) και συνέχισε στην Παρτίζαν Βελιγραδίου, όπου σε έξι χρόνια είχε 133 συμμετοχές με 64 γκολ. Πριν έρθει στην ΑΕΚ φόρεσε τη φανέλα της Μπορούσια Γκλάντμπαχ (4 συμμετοχές, 1 γκολ). Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Σερβίας, με την οποία έχει 13 συμμετοχές.

Οι πρώτες δηλώσεις

'Είμαι χαρούμενος που ήρθα στον Αρη. Είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, πιστεύω η τέταρτη δύναμη μετά τις τρεις μεγάλες ομάδες της Αθήνας. Μιλούσα με τους ανθρώπους του Αρη τις τελευταίες τρεις τέσσερις μέρες και ήθελα πολύ να υπογράψω στην ομάδα. Eχει πολλούς καλούς παίκτες και πιστούς φιλάθλους. Πιστεύω ότι κι εγώ με την εμπειρία μου, αλλά και με τη διάθεση που έχω να παίξω καλή μπάλα, θα βοηθήσω τον Αρη να πάει ψηλά σε Ελλάδα και Ευρώπη', δήλωσε ο Βλάνταν αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

Ο Ιβιτς επέλεξε τη φανέλα με το νούμερο 18, την οποία φορούσε έξι χρόνια στην Παρτίζαν Βελιγραδίου.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,12:51 μ.μ.
Οι πιθανοί αντίπαλοι για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Eγιναν γνωστές οι πέντε πιθανοί αντίπαλοι του Αρη στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Στην κλήρωση που θα γίνει στις 2 το μεσημέρι στο Μονακό, ο Αρης θα αντιμετωπίσει μία από τις:
Βασιλεία (Ελβετία)
Σαραγόσα (Ισπανία)
Αμβούργο (Γερμανία)
Αούστρια Βιέννης (Αυστρία)
Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007,6:25 μ.μ.
Εν αναμονή του Μάσεϊ

Μάλλον δεν είναι το… τυχερό του Jeremiah Massey να έρθει ακόμη στην Θεσσαλονίκη. Ο Αμερικανός φόργουορντ αναμενόταν να ταξιδέψει σήμερα από το Ντιτρόιτ και να αφιχθεί αύριο στις 11:00 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όμως το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να διευθετήσει κάποια σημαντικά προσωπικά του θέματα τον αναγκάζουν να παραμείνει για λίγο ακόμη στις Η.Π.Α.

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα δώσει κανονικά το παρών την Δευτέρα (03/09) στην αναχώρηση της ομάδας για τον Άγιο Νικόλαο Νάουσας, όπου θα γίνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Όσον αφορά το σημερινό πρόγραμμα για τους «κίτρινους» αυτό περιλαμβάνει μια προπόνηση το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο.
Τέλος, σήμερα ο Reyshawn Terry κατέθεσε στο Ελληνικό Προξενείο της Washington τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για την έκδοση της βίζας του, προκειμένου να δρομολογηθεί ο ερχομός του στην Θεσσαλονίκη.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,6:24 μ.μ.
Ο Ετό δανεικός στον Ηλυσιακό

Η ΠΑΕ Αρης ανακοινώνει την απόκτηση του Καμερουνέζου επιθετικού Νταβίντ Ετό, ο οποίος θα παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στην ΠΑΕ Ηλυσιακός.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,6:24 μ.μ.
Συνέντευξη Ολίβα στο Yellow
Κυκλοφορεί το Σάββατο δωρεάν στο Κλεάνθης Βικελίδης το επίσημο πρόγραμμα του αγώνα Αρης-Πανιώνιος, το οποίο φιλοξενεί στις σελίδες του συνέντευξη του προπονητή της ομάδας Χουάν Κάρλος Ολίβα, αλλά και όλες τις πρεμιέρες του Αρη στο πρωτάθλημα.

Ο Χουάν Κάρλος Ολίβα μιλά για την ιδιαίτερη σχέση που έχει με το ποδόσφαιρο, την αγωνιστική του φιλοσοφία, τις σχολές ποδοσφαίρου που τον έχουν επηρεάσει, τους ποδοσφαιριστές που τον συναρπάζουν, τον Αρη και την οικογένειά του. Πάρτε μια γεύση σε ένα μικρό απόσπασμα της συνέντευξης που θα διαβάσετε στο γήπεδο:

-Ποια σχολή ποδοσφαίρου σας έχει επηρεάσει;

«Οι σχολές σου δίνουν τη μεθοδολογία, αλλά κάθε προπονητής έχει δική του προσωπικότητα και επιλέγει τα στοιχεία που θέλει από κάθε προπονητή και κάθε σχολή. Μόνο έτσι διαμορφώνεις το δικό σου στυλ και βγάζεις συμπεράσματα. Για παράδειγμα μου αρέσει η ελευθερία στην επίθεση του Ζέμαν, η τάξη και η οργάνωση του Καπέλο, η μείωση του χώρου του Σάκι, το επιθετικό ποδόσφαιρο που παίζει ο Ράικαρντ στη Μπαρτσελόνα. Εβαλα στο παιχνίδι μου πολλά στοιχεία από τον Μπενίτεθ. Αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να αναλύει καλά μια ομάδα. Πριν από δύο χρόνια είχα αναλύσει εξήντα παιχνίδια της Λίβερπουλ. Εκανα μία επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της και μίλησα σε επαγγελματικό επίπεδο με τον Ράφα Μπενίτεθ».

-Το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής;

«Είναι ξεκάθαρο, ακόμη κι όταν τελειώνει η προπόνηση κάνω πάντα κάτι σχετικό με ποδόσφαιρο. Συνεχώς αναλύω αγώνες που έχω γραμμένους σε DVD, είτε βλέπω κάποιον αγώνα που θα παίζει εκείνη την ώρα στην τηλεόραση. Εχω μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με 500 αγώνες σε πέντε σκληρούς εξωτερικούς δίσκους. Αν δω κάτι ενδιαφέρον σε μία ομάδα, δεν θα διστάσω να το προσαρμόσω στη δική μου ομάδα».

-Μπορείτε να δείτε για παράδειγμα έναν αγώνα Γ΄κατηγορίας;

«Βλέπω οτιδήποτε. Πιστεύω ότι σε όλα τα παιχνίδια ένας προπονητής μπορεί να βρει κάτι ενδιαφέρον. Πήγα για παράδειγμα πρόσφατα στη Βέροια για να δω το φιλικό με τον Πανιώνιο κι αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν το… ζέσταμα που έκανε η Βέροια. Θα πρέπει κάποιος να είναι πολύ δεκτικός και να κρατάει κάθε τι θετικό».

-Προτιμάτε να πηγαίνετε ο ίδιος να κατασκοπεύετε τον αντίπαλο;

«Μου αρέσει να πηγαίνω ο ίδιος να κατασκοπεύω, αλλά προτιμώ το βίντεο, γιατί αναλύω με ηρεμία, σταματώ το βίντεο, βλέπω κινήσεις. Για τα τρία πρώτα ματς με Πανιώνιο, Καλαμαριά και Ολυμπιακό, επειδή δεν έχω πολλά παιχνίδια σε βίντεο στην κατοχή μου, προτίμησα να πάω στο γήπεδο. Πέρυσι για να καταλήξω σε ένα συμπέρασμα δεκαπέντε λεπτών, είδα… εννιά αγώνες. Τα δεκαπέντε λεπτά είναι για να δει ο παίκτης ξεκάθαρα τι ζητάω. Αν τους δείξω περισσότερο χρόνο, χάνουν τη συγκέντρωση τους. Γι΄αυτό πρέπει σε μικρό χρόνο να ετοιμάσεις όλα όσα πρέπει να δουν»...


 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,12:49 π.μ.
Προχωράει η έκδοση της βίζας του Terry

Μόλις ολοκληρώθηκε αίσια το θέμα της απόκτησης του Reyshawn Terry με τις υπογραφές των συμβολαίων, το αμέσως επόμενο μέλημα των ανθρώπων του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν να τακτοποιηθεί άμεσα το θέμα έκδοσης της βίζας του Αμερικανού φόργουορντ, προκειμένου να ταξιδέψει από τις Η.Π.Α. με προορισμό την Θεσσαλονίκη.

Κατόπιν συνεχής επικοινωνίας με τους εκπροσώπους του παίκτη, αύριο ο Terry πρόκειται να καταθέσει στο Ελληνικό Προξενείο της Washington τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να δρομολογηθεί η έκδοση της βίζας του και να την παραλάβει. Μόλις αυτό συμβεί, θα του αποσταλούν τα αεροπορικά εισιτήρια για να ακολουθήσει την αεροπορική πτήση που θα τον φέρει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,12:46 π.μ.
H ΠΑΕ Αρης συλλυπείται τον Τάσο Κυριάκο
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Αρης, οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον ποδοσφαιριστή της ομάδας Τάσο Κυριάκο για την απώλεια της αγαπημένης του μητέρας. Με απόφαση του, το Δ.Σ. θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη της εκλιπούσας.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
Τρίτη 28 Αυγούστου 2007,1:11 π.μ.
Ο Χέρμπερτ έδωσε το σύνθημα για σκληρή δουλειά
Μια νέα χρονιά με εξίσου αυξημένες υποχρεώσεις και υψηλούς στόχους πλησιάζει για τον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και σήμερα ο Γκόρντον Χέρμπερτ στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας για την αγωνιστική σαιζόν 2007-08 έδωσε το σύνθημα για σκληρή δουλειά στους παίκτες του.

Το ραντεβού του Καναδού κόουτς με τους συνεργάτες του στο προπονητικό τιμ και τους καλαθοσφαιριστές της ομάδας δόθηκε στις 18:00 στο Αλεξάνδρειο και στην ομιλία του που δεν κράτησε για περισσότερο από 20 λεπτά τους εξήγησε ότι περιμένει από αυτούς να δουλέψουν σκληρά κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, προκειμένου να αποδώσουν καρπούς οι προσπάθειες τους όταν αρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Στην συνέχεια, άπαντες αποχώρησαν από το Αλεξάνδρειο και κατευθύνθηκαν στο βοηθητικό γήπεδο που υπάρχει δίπλα στο Καυταντζόγλειο Στάδιο, αφού και για σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρκετό τρέξιμο.

Αμέσως μετά την ομιλία του προς τους παίκτες ο Γκόρντον Χέρμπερτ δήλωσε σχετικά με την έναρξη και επίσημα της προετοιμασίας: «Είμαστε χαρούμενοι που αρχίζει η προετοιμασία. Θέλουμε να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο για να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους μας τους οποίους θεωρώ ως τους καλύτερους στην Ευρώπη. Στην ομάδα ήρθαν φέτος μερικοί πολύ καλοί παίκτες και μαζί με τους υπόλοιπους θα δημιουργήσουμε ένα πολύ καλό σύνολο. Θα χρειαστεί δουλειά, διότι μια ομάδα δεν «χτίζεται» σε μια δύο προπονήσεις. Μπορεί να έχουμε δώδεκα καλούς παίκτες, αλλά δεν θα έχει καμία σημασία αυτό αν δεν γίνουμε ομάδα. Θα προσπαθήσουμε πολύ σκληρά, ενώ περιμένουμε τους Μάσεϊ και Τέρι οι οποίοι βρίσκονται στην διαδικασία έκδοσης της βίζας τους για να έρθουν στην Ελλάδα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να βρίσκονται εδώ μέχρι τα τέλη της εβδομάδας για να βρίσκονται μαζί με τους υπόλοιπους στη Νάουσα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Όσον αφορά του Μότολα και Κάστλ θα αφιχθούν στην Θεσσαλονίκη μόλις ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές τους ομάδες».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007,7:52 μ.μ.
Ράϊτ: «Οι στόχοι του ΑΡΗ ταυτίζονται με τους δικούς μου»
Ένας, ένας οι παίκτες του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μαζεύονται στην βάση τους. Σήμερα το μεσημέρι ήταν η σειρά του Μπρέϊσι Ράϊτ να κάνει την εμφάνιση του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», που ταξίδεψε από το Ντάλας για την Θεσσαλονίκη κάνοντας ενδιάμεσους σταθμούς στη Νέα Υόρκη και την Αθήνα.


Ο Αμερικανός γκάρντ έδειχνε ευδιάθετος και γεμάτος όρεξη για να πιάσει αμέσως δουλειά, ενώ απολάμβανε παράλληλα την αγάπη του κόσμου που έσπευσε μέχρι το αεροδρόμιο για να τον υποδεχθεί. «Δεν περίμενα πέρα από κάποιους εκπροσώπους του ΑΡΗ να δω και φιλάθλους να με περιμένουν στο αεροδρόμιο. Ομολογώ ότι αυτό ήταν κάτι που με ξάφνιασε ευχάριστα», υποστήριξε ο Ράϊτ μόλις αντίκρισε τους φίλους του ΑΡΗ που τον περίμεναν για να του δώσουν ως δώρο ένα κίτρινο καπέλο της ομάδας, αλλά και να του ευχηθούν πολλές επιτυχίες και διακρίσεις.


Τον πρώην άσο των Μινεσότα Τίμπεργουλβς υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο μάνατζερ των «κίτρινων», Βασίλης Βουρτζούμης, ο οποίος και τον ενημέρωσε για το πρόγραμμα του. Ο Ράϊτ παρέα με τον Σπύρο Παντελιάδη και τον Γιώργο Καλαϊτζή που επέστρεψαν σήμερα από την Αθήνα όπου βρέθηκαν για το Σαββατοκύριακο θα περάσουν αύριο το πρωί από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια από εργομετρικές. Οι υπόλοιποι παίκτες του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο υποβλήθηκαν σήμερα το πρωί από ιατρικά τεστ, ενώ αύριο και μεθαύριο θα περάσουν ανά γκρουπ από εργομετρικό έλεγχο.


Αν και προέρχονταν από πολύωρο και κοπιαστικό ταξίδι, εντούτοις ο Μπρέϊσι Ράϊτ απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τον δημοσιογράφων που τον περίμεναν στο αεροδρόμιο, γνωστοποιώντας μάλιστα ότι πριν υπογράψει στον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είχε κάνει μια έρευνα για τη νέα του ομάδα, αλλά και το ελληνικό Πρωτάθλημα, από τον πρώην συμπαίκτη του στους Τίμπεργουλβς, τον Μάρκο Γιάριτς που είχε αγωνιστεί στο παρελθόν με την φανέλα του Περιστερίου: «Κατά την διάρκεια της περσινής περιόδου μίλησα με τον Μάρκο για το ενδεχόμενο να αγωνιστώ στην Ελλάδα, ενώ επίσης του ζήτησα να μου εξηγήσει τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο ΝΒΑ και την Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μου έδωσε μερικές χρήσιμες συμβουλές, ενώ επίσης ήξερα και τον Τζέρεμι Μάσεϊ τον οποίο είχα δει αγωνιζόμενο με το Κάνσας Στέϊτ και ήμουν βέβαιος ότι από την στιγμή που ήρθε εδώ πέρα και έπαιξε τόσο καλά, αυτό σημαίνει πως το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος είναι πολύ καλό».


Ο Ράϊτ παραδέχθηκε επίσης ότι: «Είχα ορισμένες προτάσεις από ιταλικές ομάδες, αλλά τελικά επέλεξα τον ΑΡΗ γιατί είναι μια ομάδα με μεγάλη παράδοση και οι στόχοι της ταυτίζονται με τους δικούς μου. Γι’ αυτό λοιπόν αισθάνομαι πολύ άνετα με την επιλογή μου».


Όσο για το αν έχει την φιλοδοξία να γίνει ο ηγέτης του ΑΡΗ; «Δίχως αμφιβολία. Αν ο ΑΡΗΣ χρειάζεται από εμένα να είμαι ο ηγέτης του, τότε είμαι έτοιμος να το κάνω. Όταν συναντήσω τον κόουτς Χέρμπερτ και δω τι ακριβώς έχει στο μυαλό του θα ξέρω ακριβώς και ποιος θα είναι ο ρόλος μου στην ομάδα».


Ερωτηθείς για το αν εκτός από σούτινγκ γκαρντ μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια άνεση και στην θέση του πλέι μέικερ υποστήριξε: «Μπορώ να αγωνιστώ και στις δύο θέσεις. Πιστεύω ότι στο σύγχρονο μπάσκετ πρέπει ο κάθε γκαρντ να παίζει τόσο ως πλέι μέικερ, όσο και ως σούτινγκ γκάρντ. Θεωρώ λοιπόν ότι όλοι οι γκάρντ που αγωνιζόμαστε στον ΑΡΗ θα εναλλάσσουμε θέσεις, ανάλογα με το σχήμα που θα θέλει να δοκιμάσει ο κόουτς».


Όπως κάθε υψηλής ποιότητας παίκτης αποφασίζει να αφήσει το ΝΒΑ για να αγωνιστεί στην Ευρώπη, η συνήθης ερώτηση που δέχεται είναι το αν βλέπει τη νέα του ομάδα ως το «σκαλοπάτι» για να επιστρέψει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Τι απάντησε όμως ο Ράϊτ; «Πιστεύω ότι ο ΑΡΗΣ μου δίνει αυτή την δυνατότητα. Γνωρίζω όμως ερχόμενος εδώ, ότι αν διασκεδάσω την παραμονή μου και παίξω καλό μπάσκετ, τότε θα μπορούσα να επιστρέψω».


Πρόβλημα εξοικείωσης με τους κανονισμούς που επικρατούν στην Ευρώπη δεν πρόκειται να συναντήσει ο Τεξανός γκάρντ, αφού όπως εξήγησε: «Γνωρίζω τους κανονισμούς του ευρωπαϊκού μπάσκετ, οπότε δεν πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα».


Όποιος νομίζει ότι ο Μπρέϊσι Ράϊτ δεν έφτασε ενημερωμένος στην Θεσσαλονίκη για την δυναμική που παρέχει ο λαός του ΑΡΗ στην αγαπημένη του ομάδα, αλλά και για αυτήν την εκπληκτική ατμόσφαιρα που μόνο αυτοί ξέρουν να δημιουργούν, τότε είναι πολύ γελασμένος: «Έκανα μια έρευνα στο
youtube.com και βρήκα καμιά δεκαριά μικρής διάρκειας βίντεο που απεικονίζουν τους φιλάθλους της ομάδας μας να τραγουδούν διάφορα συνθήματα. Είναι τρελοί με την καλή έννοια και βασικά είμαι ενθουσιασμένος γι’ αυτούς», τόνισε ενώ για τον Ρέϊσον Τέρι με τον οποίο θα αποτελέσουν το Αμερικάνικο δίδυμο των «κίτρινων» για την σαιζόν 2007-08 δήλωσε: «Σήμερα έμαθα ότι ο Τέρι υπέγραψε στον ΑΡΗ. Έχουμε τεθεί αντιμέτωποι τόσο στο κολεγιακό πρωτάθλημα, όσο και στο σάμερ λιγκ του Λας Βέγκας. Ξέρω πάντως ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό παίκτη και χαίρομαι που θα τον έχω συμπαίκτη».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,6:45 μ.μ.
Ενημέρωση για τα εισιτήρια
Η ΠΑΕ Αρης ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας που έχουν αγοράσει εισιτήρια για τον αγώνα της πρεμιέρας με τον Πανιώνιο και δεν θα μπορέσουν να παραστούν όταν ορίσει το παιχνίδι η διοργανώτρια αρχή, ότι θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν το εισιτήριο τους με εισιτήριο άλλης αγωνιστικής, κατά τη διάρκεια της περιόδου. Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά θα είναι να προσκομίζουν το απόκομμα του εισιτηρίου.
Οι υπόλοιποι φίλαθλοι που έχουν προμηθευτεί εισιτήριο για τον αγώνα της πρεμιέρας, θα το χρησιμοποιήσουν κανονικά για να εισέλθουν στο γήπεδο, στον αγώνα με τον Πανιώνιο.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,12:38 π.μ.
Χέρμπερτ: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την απόκτηση του Τέρι»

Μετά τον Σιμόνας Σεραπίνας ήταν σειρά του Γκόρντον Χέρμπερτ να επιστρέψει σήμερα στην Θεσσαλονίκη. Ο κόουτς των «κίτρινων» ταξίδεψε από το Τούρκου της Φιλανδίας και αφίχθη στις 15:20 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» μέσω Βουδαπέστης. Παρά το κοπιαστικό ταξίδι έδειξε ευδιάθετος για δουλειά, ενώ στις 19:00 συναντήθηκε με το προπονητικό επιτελείο της ομάδας, προκειμένου να αναλυθεί και να εκπονηθεί το πλάνο της προετοιμασίας.

Ο Καναδός κόουτς ήταν επόμενο να δεχθεί με μεγάλη ικανοποίηση την είδηση της απόκτησης του Ρέϊσον Τέρι, αφού αποτελούσε την πρώτη και βασική επιλογή του για την θέση του φόργουορντ και πλέον μπορεί να δουλέψει απερίσπαστος μαζί με τους συνεργάτες του πάνω στο μοντάρισμα της ομάδας, ενόψει της νέας αγωνιστικής σαιζόν. «Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια επιτυχία τόσο στην θέση (3), όσο και στην θέση (4)», υποστήριξε ο Γκόρντον Χέρμπερτ στο ARISBC.GR και συνέχισε την ανάλυση του για τον απόφοιτο του North Carolina λέγοντας ότι: «Ο Τέρι μαζί με τον Σεραπίνας και τον Μότολα μπορούν να συνθέσουν μια δυνατή τριπλέτα που θα βοηθήσει πολύ τον ΑΡΗ να πετύχει τους στόχους του. Ο Μότολα και ο Σεραπίνας είναι πιο φινετσάτοι παίκτες, ενώ ο Τέρι είναι πιο σκληρός σωματικά, αλλά και πιο αθλητικός παίκτης. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο παρκέ, ενώ διακρίνεται για την πολύ καλή άμυνα που παίζει στους αντιπάλους του, αλλά και στο να μαζεύει ριμπάουντ. Τόσο ο Τέρι, όσο και ο Ράϊτ που θα αποτελέσουν το δίδυμο των Αμερικανών μας παικτών για την προσεχή αγωνιστική σαιζόν είναι νέοι σε ηλικία και μαζί με την εμπειρία που διαθέτουν οι Έλληνες παίκτες μας, καθώς και ο Μότολα θα δημιουργήσουν μια ομάδα που θα διαθέτει ταλέντο και εμπειρία μαζί».

Η πορεία του Ρέϊσον Τέρι στο North Carolina είχε ραγδαία άνοδο τα δύο τελευταία χρόνια της κολεγιακής του καριέρας. Από τους 2,3 πόντους που πετύχαινε κατά μέσο όρο όντας δευτεροετής εκτοξεύτηκε στους 12,3 πόντους στην τρίτη χρονιά της παρουσίας του σε ένα από τα πιο ξακουστά Πανεπιστήμια του NCAA, στο οποίο αγωνίστηκε και ο μεγαλύτερος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών που δεν είναι άλλος από τον Μάικλ Τζόρνταν. Η συγκεκριμένη επίδοση σημειώθηκε μάλιστα ως η δεύτερη καλύτερη στην ιστορία των Tar Heels, αλλά και ως η πρώτη στην περιφέρεια της ACC από την σαιζόν 2004-05 έως την σαιζόν 2005-06. Οι επιθετικές αρετές λοιπόν του 23χρονου φόργουορντ δεν θα μπορούσαν να μην σχολιαστούν από τον Γκόρντον Χέρμπερτ που τόνισε: «Μπορεί να μην είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής τα δύο πρώτα χρόνια παρουσίας του στο κολέγιο, αλλά αυτό άλλαξε στα δύο επόμενα που ακολούθησαν. Αν και έρχεται πρώτη φορά να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό σύλλογο, εντούτοις πέρασε τέσσερα χρόνια σε ένα πολύ καλό κολέγιο και είμαστε ενθουσιασμένοι με το γεγονός της απόκτησης του».

Όσο για το τι περιμένει ο κόουτς του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο από τον Ρέϊσον Τέρι μέσα στο παρκέ; «Να παίζει πολύ καλή προσωπική άμυνα στους αντιπάλους του, να βοηθήσει στον τομέα των ριμπάουντ, αλλά και στο σκοράρισμα. Είναι δυνατός και αθλητικός. Σίγουρα είναι ο τύπος του παίκτη που χρειαζόμασταν».

Μετά και την απόκτηση του Ρέϊσον Τέρι ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για τον Γκόρντον Χέρμπερτ. Το να περάσει την φιλοσοφία που τον διέπει ως προπονητής στους παίκτες του και να δουλέψει μαζί τους ώστε να είναι απόλυτα έτοιμη η ομάδα με την έναρξη των αγωνιστικών της υποχρεώσεων. Όπως επεσήμανε μάλιστα και ο ίδιος: «Τελειώσαμε με ένα δύσκολο κομμάτι όπως είναι το «χτίσιμο» της ομάδας και τώρα θα αρχίσουμε τις προπονήσεις. Δουλέψαμε πολύ για την συμπλήρωση του ρόστερ για 7-8 εβδομάδες περίπου και τώρα έφτασε η ώρα για δουλειά. Σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες απουσίες, όπως αυτές των Καστλ και Μότολα που αγωνίζονται με τις εθνικές τους ομάδες, αλλά είναι αρκετά έμπειροι και δεν θα τους πάρει καιρό για να μπούνε στο κλίμα μόλις επιστρέψουν. Όσο για τους Μάσεϊ και Τέρι θα δουλέψουν οι άνθρωποι της ομάδας για την έκδοση της βίζας τους και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος ή τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να έχω όλους τους παίκτες στην διάθεση μου. Επιδίωξη μου είναι να κάνουμε πάντα ένα βήμα την φορά, να μην σταματάμε την προσπάθεια για βελτίωση και να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία ότι θέμα μας παρουσιάζεται. Με τον ερχομό των νέων παικτών, αλλά και αυτών που έμειναν από πέρσι έχουμε δημιουργήσει μια αθλητική και σκληρή ομάδα που θα στηριχτεί στην ομαδική της άμυνα και δεν θα παίζει εγωιστικά στην επίθεση. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί ενωμένοι και όσο περισσότερο κάνουμε αυτό το πράγμα, τόσο καλύτερη ομάδα θα γίνουμε».

Ντον Νέλσον: «Εξαιρετικά ταλαντούχος και καλό παιδί»

Ο Γκόρντον Χέρμπερτ διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην επίτευξη συμφωνίας με τον Ρέϊσον Τέρι. Όπως είναι γνωστό, τα δικαιώματα του παίκτη ανήκαν στους Dallas Mavericks και βασική επιδίωξη του 23χρονου απόφοιτου από το North Carolina ήταν να παίξει δίπλα στον Ντίρκ Νοβίτσκι και την παρέα του. Τι μεσολάβησε όμως πέρα από την εμβέλεια του ΑΡΗ και το δέλεαρ που δίνει σε κάθε αθλητή που έχει υψηλές φιλοδοξίες; Οι πολύ καλές προσωπικές σχέσεις του κόουτς των «κίτρινων» με τον τζένεραλ μάνατζερ των Dallas Mavericks, Ντον Νέλσον είχαν την δική τους καθοριστική συμβολή, κάτι που επεσήμανε εξάλλου και ο Γκόρντον Χέρμπερτ: «Διατηρώ πολύ καλές σχέσεις με τον Ντον Νέλσον και βρισκόμασταν σε τακτική επαφή για τον Τέρι. Τόσο εγώ όσον και ο Γιάννης Δαμιανίδης δουλέψαμε πολύ για δέκα μέρες περίπου, ώστε να αποσπάσουμε την υπογραφή του παίκτη».

Ποια είναι όμως η άποψη και του ίδιου του Ντον Νέλσον για τον Ρέϊσον Τέρι; Βλέπετε, ο κ. Νέλσον εκτός από νυν τζένεραλ μάνατζερ των Mavericks υπήρξε στο παρελθόν προπονητής ομάδων στο ΝΒΑ καταγράφοντας στο βιογραφικό του αρκετές επιτυχίες. Η γνώμη του λοιπόν έχει ξεχωριστή σημασία, αφού πρόκειται αναμφισβήτητα για μια ξεχωριστή μπασκετική προσωπικότητα. Το ARISBC.GR σας παραθέτει τις δηλώσεις του Ντον Νέλσον για τον Ρεϊσον Τέρι όταν οι Mavericks απέκτησαν τα δικαιώματα του από τους Orlando Magic λίγο αφότου ολοκληρώθηκε η διαδικασία των φετινών ντραφτ. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε στην ομάδας μας τον Ρέϊσον Τέρι, έναν παίκτη με τέσσερα χρόνια αγωνιστικής παρουσίας στο North Carolina. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο παίκτη, με μακρύ σώμα που διαθέτει εξαιρετικό σουτ από μακρινή απόσταση και μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις των φόργουορντ. Εκτός από το γεγονός ότι ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες των φετινών ντραφτ είναι και ένα πολύ καλό παιδί».

Εν αναμονή του Ράϊτ

Αύριο στις 13:00 πρόκειται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο Μπρέσϊ Ράϊτ που θα δώσει επίσης το παρών στις 18:00 στο βοηθητικό γήπεδο που υπάρχει δίπλα από το Καυταντζόγλειο Στάδιο στην πρώτη συνάντηση της ομάδας παρουσία του Γκόρντον Χέρμπερτ και των συνεργατών του.

Εν τω μεταξύ, αύριο (27/08) το πρωί πρόκειται να περάσουν οι παίκτες του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο από ιατρικές εξετάσεις, ενώ την Τρίτη (28/08) και την Τετάρτη (29/08) από εργομετρικές εξετάσεις.

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,12:34 π.μ.
Στον «Αυτοκράτορα» ο Reyshawn Terry

Η ΑΡΗΣ K.A.E. έχοντας λάβει από την σλοβάκικη ομοσπονδία επισήμως και εγγράφως την διαβεβαίωση ότι ο καλαθοσφαιριστής της ομάδας μας, Τζερεμάϊα Μάσεϊ θα αγωνίζεται από τη νέα αγωνιστική περίοδο ως Σλοβάκος με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της συγκεκριμένης χώρας, προέβη στην απόκτηση του Αμερικανού καλαθοσφαιριστή, Reyshawn Terry, ώστε να καλύψει τις θέσεις (3) και (4).


Η απόκτηση του εν λόγω καλαθοσφαιριστή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο κρίθηκε απαραίτητη, καθώς αφενός μεν αποτελούσε την πρώτη επιλογή του προπονητή της ομάδας μας, Γκόρντον Χέρμπερτ, αφετέρου δε είχε προτάσεις από άλλες ομάδες της Ευρώπης για να συνεχίσει την καριέρα του. Ο Γκόρντον Χέρμπερτ μιλώντας μάλιστα για λογαριασμό των «κίτρινων» εδώ και καιρό, τόσο με τον παίκτη και τον μάνατζερ του, όσο και με τον τζένεραλ μάνατζερ των Ντάλας Μάβερικς, Ντον Νέλσον όπου και ανήκε μέχρι πρότινος ο Terry κατόρθωσε να τους πείσει ότι προτιμώντας την ομάδα μας θα έκανε την καλύτερη επιλογή.


Ο απόφοιτος του φημισμένου North Carolina συμφώνησε να φοράει την κίτρινη φανέλα για την σαιζόν 2007-08 και έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας. Με τον ερχομό του 23χρονου φόργουορντ, ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προσθέτει στο δυναμικό του έναν πολυδιάστατο παίκτη που διέπρεψε σε ένα από τα καλύτερα κολέγια των Η.Π.Α. και με την παρουσία του αναμένεται να τον ενισχύσει ακόμη περισσότερο στην προσπάθεια της επίτευξης των νέων υψηλών στόχων που έχει θέσει για την προσεχή αγωνιστική σαιζόν.


Σύμφωνα μάλιστα με τις αναφορές που έχουν γίνει για λογαριασμό του Reyshawn Terry από αναλυτές του ΝΒΑ, πρόκειται για έναν ιδιαίτερα αθλητικό, ταχύ και αλτικό παίκτη, με μεγάλη έφεση στο σουτ από μακρινή απόσταση, ο οποίος μπορεί παράλληλα να διεισδύσει με ευκολία προς το αντίπαλο καλάθι, ενώ διακρίνεται και για την ικανότητα του να κάνει δύσκολη την ζωή των αντιπάλων του στην άμυνα.


Who is Who


ΟΝΟΜΑ:
Reyshawn Terry

ΥΨΟΣ: 2.03

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 07/04/1984

Γενέτειρα: WinstonSalem, North Carolina

ΘΕΣΗ: Φόργουορντ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: Reynolds High School, North Carolina (2003-07)

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Επιλέχθηκε στο νούμερο 44 των φετινών ντραφτ του ΝΒΑ από τους Orlando Magic, οι οποίοι τον παραχώρησαν στους Dallas Mavericks. Κατέκτησε τρεις συνεχόμενες χρονιές το Περιφερειακό Πρωτάθλημα με το R.J Reynolds High School. Αναδείχθηκε Πρωταθλητής στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος στην περιφέρεια της ACC με το North Carolina για την σαιζόν 2006-07. Νικητής στο τουρνουά της περιφέρειας ACC με το North Carolina για την σαιζόν 2006-07. Έφτασε ως την Elite 8 στο Πρωτάθλημα του NCAA με το North Carolina για την σαιζόν 2006-07. Συμπεριλήφθηκε στην τρίτη καλύτερη πεντάδα στην ACC όντας τριτοετής στο North Carolina, ενώ παράλληλα έγινε ο πρώτος παίκτης του συγκεκριμένου κολλεγίου έπειτα από τον Shammond Williams το 1997 που γνώρισε τιμητική διάκριση στην ACC, χωρίς να έχει ξεκινήσει ως βασικός τα δύο πρώτα χρόνια της κολεγιακής του καριέρας. Ανέβασε κατά 12 πόντους τον μέσο όρο σκοραρίσματος του στον τρίτο χρόνο παρουσίας του στο North Carolina (από τους 2,3 πόντους που σημείωνε όντας δευτεροετής εκτοξεύτηκε στους 12,3 πόντους την επόμενη χρονιά), γεγονός που αποτελεί την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του συγκεκριμένου κολλεγίου, αλλά και την καλύτερη επίδοση για την σαιζόν 2004-05 έως 2005-06 μεταξύ όλων των παικτών στην Περιφέρεια της ACC. Την ίδια σαιζόν (2005-06) αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης του North Carolina από την γραμμή των ελευθέρων βολών με ποσοστό ευστοχίας 80% και έβδομος καλύτερος στην ACC. Κατέχει την τρίτη θέση όλων των εποχών στην ιστορία του North Carolina σε ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα με 41,9%. Αναδείχθηκε δεύτερος καλύτερος σκορερ του North Carolina με 14.3 πόντους, όπως επίσης δεύτερος σε περισσότερα εύστοχα τρίποντα (45) και κοψίματα (27) για την σαιζόν 2005-06. Αναδείχθηκε δεύτερος καλύτερος παίκτης του North Carolina σε εύστοχα τρίποντα (45) και κοψίματα (24), καθώς επίσης τρίτος στα ριμπάουντ (5,4) για την σαιζόν 2006-07. Πέτυχε συνολικά 926 πόντους (75% 1π., 48,5% 2π., 41,9% 3π.), 439 ριμπάουντ, 116 ασίστ, 76 κλεψίματα και 61 κοψίματα σε 126 αγώνες με το North Carolina.


Τα στατιστικά του…


2006-07

NCAA (North Carolina): Σε 38 αγώνες και με 21,5’ συμμετοχής: 9,7 π. (73,9% 1π., 49,4% 2π., 43,7% 3π.), 5,4 ρ., 1,7 ασ., 0,7 κλ., 0,6 κοψ.


2005-06

NCAA (North Carolina): Σε 31 αγώνες και με 24,2’ συμμετοχής: 14,3 π. (80% 1π., 47,4% 2π., 38,1% 3π.), 6,2 ρ., 1,4 ασ., 1 κλ., 0,9 κοψ.


2004-05

ΝCAΑ (North Carolina): Σε 32 αγώνες και με 4,5’ συμμετοχής: 2,3 π. (69,2% 1π., 54,2% 2π., 60% 3π.), 0,7 ρ., 0,2 ασ., 0,3 κλ., 0,2 κοψ.


2003-04

ΝCAA (North Carolina): Σε 25 αγώνες και με 4,2’ συμμετοχής: 1,6 π. (54,2% 1π., 43,3% 2π., 20% 3π.), 0,8 ρ., 0,2 ασ., 0,4 κλ., 0,1 κοψ.


2002-03

High School (Reynolds): 16,8 π. (84,5% 1π.), 4,1 ρ., 3,1 ασ.
 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments