Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007,12:30 π.μ.
Χέρμπερτ: «Τεράστια πρόκληση ο αγώνας με την Λιέτουβος Ρίτας»

Επιστροφή στην δουλειά για τους παίκτες του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μετά το ρεπό που τους έδωσε χθες ο Γκόρντον Χέρμπερτ για να… γεμίσουν τις μπαταρίες τους μετά τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι «κίτρινοι» προπονήθηκαν το πρωί κάνοντας βάρη και σουτ στο Αλεξάνδρειο, ενώ το απόγευμα θα συνεχίσουν παρακολουθώντας στο βίντεο την προηγούμενη αναμέτρηση με το «τριφύλλι» και κάνοντας μια ακόμη προπόνηση με ασκήσεις τακτικής σε άμυνα και επίθεση.


Το ευχάριστο για τον Χέρμπερτ είναι ότι από σήμερα έχει και πάλι όλους τους παίκτες στην διάθεση του, αφού ο Σπύρος Παντελιάδης ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε τις τρεις προηγούμενες μέρες και επέστρεψε σε ρυθμούς προπονήσεων. Οπότε ο Καναδός κόουτς μπορεί να υπολογίζει σε ένα ακόμη πολύτιμο «εργαλείο» όπως είναι ο έμπειρος πλέι μέικερ, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή που καλείται να φέρει εις πέρας η ομάδα. Ο κόουτς του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναφερόμενος στον εκτός έδρας αγώνα της προσεχούς Τετάρτης (18/11) απέναντι στην Λιέτουβος Ρίτας τόνισε: «Πρόκειται να παίξουμε με μια πολύ καλή ομάδα που είναι μέχρι στιγμής αήττητη και είναι ιδιαίτερα δυνατή μέσα στην έδρα της. Εμείς από την πλευρά μας θα έχουμε ένα δύσκολο ταξίδι μέχρι να φτάσουμε στο Βίλνιους και η συγκεκριμένη αναμέτρηση αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για μας».


Όσο για τον τρόπο που θα μπορέσει ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να επικρατήσει όχι μόνο μέσα στο «σπίτι» της λιθουανικής ομάδας, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη εκτός έδρας αναμέτρηση σημείωσε: «Όποτε παίζεις εκτός έδρας απέναντι σε μια ομάδα Ευρωλίγκας θα πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξεις το τέμπο του αγώνα, να παίρνεις σωστές αποφάσεις στην επίθεση, να παίζεις δυνατά στην άμυνα μην δίνοντας στον αντίπαλο την ευκαιρία να πετυχαίνει εύκολους πόντους και να έχεις επίσης τον έλεγχο των ριμπάουντ. Ακούγεται εύκολο να το λες, αλλά είναι καθήκον μας να προσπαθούμε προκειμένου έτσι να παίζουμε εκτός έδρας».


Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο φετινός ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διακρίνεται για το μαχητικό του πνεύμα, αλλά και για το γεγονός ότι οι παίκτες της ομάδας ποτέ δεν τα παρατάνε όταν βρίσκονται πίσω στο σκορ. Κάτι που αποδείχθηκε εξάλλου σε όλες τις αναμετρήσεις που έχουν δώσει μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα: «Μου αρέσει η προσπάθεια και το μαχητικό πνεύμα που δείχνουμε σε όλες τις αναμετρήσεις που έχουμε δώσει», εξήγησε ο Χέρμπερτ και υπογράμμισε: «Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να αποκτήσουμε ορισμένες καλύτερες μπασκετικές συνήθειες και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από την προπόνηση. Αποκτώντας λοιπόν μερικές καλύτερες μπασκετικές συνήθειες και διατηρώντας το μαχητικό μας πνεύμα θα έχουμε πολλές ελπίδες να είμαστε πολύ καλοί».


Η αποστολή του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα αναχωρήσει αύριο αεροπορικώς στις 05:00 από την Θεσσαλονίκη για την Πράγα και από εκεί με νέα πτήση θα φτάσει στο Βίλνιους στις 14:05. Το βράδυ της ίδιας μέρας οι «κίτρινοι» πρόκειται να κάνουν μια δίωρη προπόνηση (20:30-22:30) στην SIEMENS ARENA της Λιέτουβος Ρίτας και θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους κάνοντας την Τετάρτη (14/11) μια τελευταία προπόνηση (12:00-13:00). Λίγες ώρες αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 20:15 θα αντιμετωπίσουν την Λιέτουβος Ρίτας με στόχο να την υποχρεώσουν στην πρώτη φετινή της ήττα (είναι αήττητη σε Ευρωλίγκα, Λιθουανικό Πρωτάθλημα και Βαλτική Λίγκα) και συνάμα να φτάσουν τις τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις διευρύνοντας το ρεκόρ τους στην Ευρωλίγκα…


Οι «κίτρινοι» θα ξεκινήσουν το ταξίδι της επιστροφής τους την Πέμπτη (15/11) πετώντας στις 14:55 από το Βίλνιους για την Πράγα, στο αεροδρόμιο της οποίας θα παραμείνουν για μερικές ώρες μέχρι να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο που θα τους μεταφέρει στις 02:10 στην Θεσσαλονίκη.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤