Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007,3:21 π.μ.
Η απολογιστική συνέντευξη του προέδρου της ΠΑΕ Αρης

Απολογιστική συνέντευξη Τύπου παρέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης κ. Λάμπρος Σκόρδας με αφορμή την συμπλήρωση του 1/3 του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο πρόεδρος του Αρη μίλησε για:

Την πορεία της ομάδας στην Ελλάδα και την Ευρώπη

«Είμαστε σε καθοριστικό σημείο όσον αφορά το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και δεν πρέπει να κάνουμε ακόμα αποτίμηση της πορείας μας, γιατί αυτή δεν έχει τελειώσει. Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα, όπως πιστεύαμε στην πρόκριση όταν κληρωθήκαμε με τη Σαραγόσα, που έχει 20 φορές μεγαλύτερο προϋπολογισμό από τον Αρη. Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει μια μεγάλη πορεία σε και είμαστε ισόβαθμοι με την ομάδα που θεωρείται το φαβορί της διοργάνωσης. Αισθανόμαστε περήφανοι για αυτήν την ομάδα και θεωρώ αδιανόητα τα σχόλια διαμαρτυρίας που ακούγονται. Πρέπει οι φίλαθλοι του Αρη να στηρίζουν τους ποδοσφαιριστές, είτε κερδίζουν είτε χάνουν. Η αγάπη για τον σύλλογο πρέπει να υπερισχύει».

Την διακοπή της συνεργασίας με τον Μανέλ Φερέρ

«Από τη στιγμή που αντιληφθήκαμε ότι η συνεργασία με τον κ. Φερέρ δεν ήταν επωφελής, την διακόψαμε. Ο προηγούμενος προπονητής είπε φεύγοντας βαριά πράγματα για τον Αρη, αλλά όπως αποδείχθηκε κάναμε το σωστό. Αλλωστε προσλάβαμε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς που είναι ο κορυφαίος προπονητής της τελευταίας 20ετίας. Δεν είναι δυνατόν να μπερδεύεται το αγωνιστικό κομμάτι με το διοικητικό και όταν διαπιστώσαμε ότι η συγκεκριμένη διοικητική επιλογή επηρέαζε το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας, αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος σε αυτήν τη συνεργασία».

Το ενδεχόμενο μεταγραφών

«Ο Αρης θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Η ομάδα διαθέτει πολύ καλό υλικό, αλλά φυσικά θα κάνει μεταγραφές, αν μπορεί να βρει καλύτερους παίκτες από αυτούς που έχει, με δεδομένο ότι στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο είναι πιο δύσκολο να βρεις αξιόλογους παίκτες».

Την πρόοδο στον οικονομικό τομέα

«Τα τελευταία τρία χρόνια, αυτή η διοίκηση ακολουθούσε πάντοτε μια βασική σκέψη: Οτι πρέπει να ξοδέψεις όσα μπορείς να πληρώσεις, για να επιτευχθεί ο στόχος της οικονομικής εξυγίανσης. Ο τελευταίος ισολογισμός παρουσίασε ζημία χρήσης 567.000 ευρώ. Αν είχαμε εισπράξει τα χρήματα από την χορηγία του ΟΠΑΠ, ο ισολογισμός θα ήταν ισοσκελισμένος. Τα έσοδα της ΠΑΕ για την τρέχουσα σεζόν είναι σημαντικά αυξημένα σε σχέση με πέρυσι και θα ανέλθουν σε 9 εκατομμύρια ευρώ. Εχουμε κάνει επίσης μεγάλες επενδύσεις στο γήπεδο που φτάνουν τις 850.000 ευρώ. Μεταξύ άλλων, τοποθετήσαμε νέα συστήματα ασφαλείας, πυρασφάλεια, ηλεκτρονικό πίνακα, αλλάξαμε τα δημοσιογραφικά θεωρεία, τα αποδυτήρια, τους πάγκους. Ολα αυτά έγιναν με δικά μας έξοδα. Το γήπεδό μας είναι το μοναδικό που έχει άδεια από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα, οργανώσαμε το εμπορικό τμήμα αυξάνοντας τα έσοδα της μπουτίκ».

Το όνειρο για την ανακατασκευή του Κλεάνθης Βικελίδης

«Το μεγάλο μας όραμα είναι να ανακατασκευάσουμε το γήπεδο. Βρισκόμαστε στη διαδικασία προμελέτης και σχεδιάζουμε να αυξηθεί η χωρητικότητα των θεατών στις 32.000 θέσεις, να δημιουργηθεί υπόγειο πάρκινγκ τριών ορόφων και 900 θέσεων και να υπάρχουν περισσότεροι χώροι για εμπορικές χρήσεις. Στόχος μας είναι να έχει ετοιμαστεί το νέο γήπεδο μέχρι το 2014, όταν θα συμπληρωθούν τα 100 χρόνια του συλλόγου. Γενικά πρόκειται για μια περιοχή που προσφέρεται για μεγάλη ανάπτυξη, αφού η στάση του μετρό, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων θα τεθεί επίσης σε λειτουργία το 2014, θα απέχει μόλις 500 μέτρα. Επίσης, σε περίπου δύο χρόνια θα είναι έτοιμες οι νέες εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου στο Ν. Ρύσιο».
Τον κόσμο του Αρη

«Ο πρόεδρος και ο προπονητής της Μπράγκα μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τους φιλάθλους μας. Εκαναν λόγο για ένα φανατισμένο κοινό σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον. Και με την ΑΕΚ δείξαμε ως αντίληψη συλλόγου και ως οπαδική συμπεριφορά αυτό που ονειρευόμαστε για τα επόμενα χρόνια».

Ετικέτες

 
posted by lewnoanyparktos
Permalink ¤