Πέμπτη 12 Ιουλίου 2007,8:23 μ.μ.
Ντεμαράζ μεταγραφών στο βόλεϊ
Η ομάδα μας προχώρησε στην απόκτηση άλλων τριών παικτών, οι οποίοι αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα μας στην επίτευξη των υψηλών στόχων που έχει για φέτος. Ανακοινώθηκε, λοιπόν, η απόκτηση του Mladen Majdak, του Branko Roljic και του Gabriel Radic. H oμάδα μας, πλέον, εμφανίζεται πλήρης σε όλες τις γραμμές και είμαστε σίγουροι ότι θα εμφανιστεί με πολύ διαφορετικό πρόσωπο από πέρσυ.

Στοιχεία παικτών:

1) Μladen Majdak: ΕίναιΣέρβος, γεννήθηκε στην Budva στις 04.07.1981, είναι αριστερόχειρας και διαγώνιος, έχει ύψος 2,02 και ζυγίζει 94 κιλά. Ξεκίνησε την καριέρα του από την NoviPazar (97-98). Ύστερα πήγε στην
Budvanska Rivijera, όπου αγωνίστηκε από το1998 ως και το 2003. Τελευταίος του σταθμός στη Σερβία ήταν η Buducnost Podgorica από το 2003 ως και το 2005. Κατέκτησε με τιςομάδες του δύο πρωταθλήματα Σερβίας (2001 και 2005) και δύο κύπελλα (2001 και2002).
Μετά αγωνίζεται στην Ιταλική Ανκώνα, 2005-06, όπου έκανε ρεκόρ πόντων (40!!!) . Τελευταίος του σταθμός πριν το σύλλογό μας ήταν η Τουρκική Εrdemir.
Όσον αφορά την πορεία του με την Εθνική της χώρας του ήταν επί σειρά ετών διεθνής, αλλά είχε την ατυχία να έχει στην ίδια θέση το διάσημο-«μύθο» του Σερβικού βόλεϊ Ιvan Miljkovic. Συμμετείχε στις διοργανώσεις World League του 2002 και 2003, όπου η Σερβική ομάδα πήρε την 3η και 2η θέση αντίστοιχα.

2) BrankoRoljic: Είναι Σέρβος, έχει γεννηθεί στην Sremska Mitrovica στις 28.09.1981,είναι ακραίος, έχει ύψος 1,99 και ζυγίζει 95 κιλά. Ξεκίνησε την καριέρα του από την OK Srem, και είχε κάνει το ντεμπούτο του με την Εθνική της χώρας του σε ένα παιχνίδι στη Σύρο. Ήταν βασικός στην ομάδα της Σερβίας στις διοργανώσεις World League του 2005 και 2006.

3) Gabriel Radic: Είναι Σέρβος, έχει γεννηθεί στις10.01.82, είναι κεντρικός, έχει ύψος 2,02 και ζυγίζει 94 κιλά. Έχει αγωνιστεί σε Ελληνική ομάδα τη χρονιά 2004-05, στην Ε.Α.Πατρών, μετά πήγε στην Ιταλική Monini Spoleto, όπου είχε και το ρεκόρ των 24πόντων (υψηλό για τη θέση του) και την προηγούμενη χρονιά αγωνίστηκε στη Ρωσική Iskra Odintsovo, όπου δεν είχεμεγάλο χρόνο συμμετοχής λόγω ότι στην ίδια θέση υπήρχαν στο ρόστερ οι δύο βασικοί της Εθνικής Ρωσίας.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,8:18 μ.μ.
Απάντηση της ΠΑΕ Αρης στον Πάουλο Κόστα

Οι μειωτικές δηλώσεις, που έκανε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Αρη Πάουλο Κόστα για την ομάδα μας περί οικονομικών προβλημάτων και καθυστέρησης στις πληρωμές, μάς αναγκάζουν αυτή τη φορά να τοποθετηθούμε δημόσια, κάτι που αποφύγαμε να κάνουμε όλο το χρόνο για να προστατέψουμε τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.
Στα γραφεία της ΠΑΕ έχουν φτάσει κατασχετήρια από ξένες τράπεζες, ύψους 300.000 ευρώ και με απόφαση του Eιρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, όλα τα χρήματα προς τον Πάουλο Κόστα κατάσχονται για χρέη προς τρίτους. Η ΠΑΕ Αρης ήταν πάντοτε συνεπής απέναντι στον ποδοσφαιριστή, αλλά δεν μπορεί να υπερβεί νόμους και αποφάσεις δικαστηρίων. Τα έγγραφα υπάρχουν και δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και με την ελπίδα να μην χρειαστεί στο μέλλον να πούμε περισσότερα για την υπόθεση του Πάουλο Κόστα.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,8:16 μ.μ.
Λέσχη Φίλων Αρη: Εκτακτη Γενική Συνέλευση
H Λέσχη Φίλων Αρη καλεί τα μέλη της σε έκτακτη γενική συνέλευση, την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2007 και ώρα 21.00 σε χώρο που θα ανακοινωθεί, με αποκλειστικό θέμα την πρόταση εκχώρησης του εμπορικού μάνατζμεντ της ΠΑΕ Αρης.

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. της Λέσχης Φίλων Αρη

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
Δευτέρα 9 Ιουλίου 2007,8:41 μ.μ.
Έρχεται για δοκιμή ο Ντέιβιντ Ετό

Όπως πρώτος ανέφερε ο SUPER 3 στη ραδιοφωνική του εκπομπή στο “Libero 107.4”, στον ΑΡΗ έρχεται για να δοκιμαστεί ο Καμερουνέζος (με κοινοτικό διαβατήριο) Ντέιβιντ Ετό. Στην Ισπανία στην οποία βρίσκεται για τις τελικές διαπραγματεύσεις της μεταγραφής του Αντρέα Ορλάντι, ο ειδικός συνεργάτης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και ατζέντης του άσου της Μπαρτσελόνα, Σάμουελ Ετό, είχε μια συζήτηση με τον τελευταίο και δέχτηκε, για λογαριασμό του ΑΡΗ, να ενσωματωθεί ο αδερφός του, Ντέιβιντ, με την αποστολή του ΑΡΗ και να την ακολουθήσει στη Γαλλία, προκειμένου να δοκιμαστεί.

Ο Ντέιβιντ Πιέρ Ετό Φιλς είναι γεννημένος την 1η Ιανουαρίου του 1988, έχει ύψος 1.75μ και αγωνίζεται στην επίθεση. Αποκτήθηκε σε μικρή ηλικία από τη Μαγιόρκα (το 2003), η οποία τον έδωσε δανεικό στη Θιουδάδ Μούρθια και την ελβετική Ιβερντόν. Ακολούθησε η παρουσία του στη γαλλική Σεντάν, τις ελβετικές Σαμπέιν και Μεϊρίν, την ισπανική Πονφεραντίνα και τη γαλλική Κρετεΐλ. Τον Απρίλιο, ο – διεθνής με την Εθνική Ελπίδων - Ετό, υπέγραψε συμβόλαιο (για μέχρι το τέλος της σεζόν με την προοπτική ανανέωσης) με την ουκρανική Μέταλουργκ Ντόνετσκ.

Από κει και πέρα, ο ΑΡΗΣ συνεχίζει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του στο Ελατοχώρι Πιερίας, εκεί όπου θα παραμείνει μέχρι την Παρασκευή. Ακολουθεί το δεύτερο στάδιο στη Γαλλία, εκεί όπου η αγαπημένη μας ομάδα θα δώσει φιλικά με τις Μπορντό (17/7), Τουλούζ (20/7), Παρί Σεν Ζερμέν (21/7 με το SUPER 3 να είναι εκεί!), Μονακό (24/7) και Μαρσέιγ (25/7).

Τέλος, ο Τόνι Κάλβο συνεχίζει τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Ελπίδων της Ισπανίας στο Παγκόσμιο του Καναδά, εκεί όπου την Τετάρτη (06:15 ώρα Ελλάδας) θα τεθεί αντιμέτωπος με τη Βραζιλία για τη φάση των «16».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,8:32 μ.μ.
Χέρμπερτ: «Ήρθα σε μια ομάδα με μεγάλη παράδοση»

Η επισημοποίηση της συμφωνίας μεταξύ του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και του Γκόρντον Χέρμπερτ αποτελεί γεγονός. Ο 48χρονος κόουτς λίγη ώρα μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τους «κίτρινους» μίλησε στο ARISBC.GR για το νέο μεγάλο σταθμό της καριέρας του, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας…

-Κόουτς, στις 3 Ιουλίου συμφωνήσατε προφορικά με τον ΑΡΗ και έξι μέρες αργότερα αναλαμβάνετε και τυπικά πλέον το «τιμόνι» της ομάδας. Ποια είναι τα πρώτα σας συναισθήματα;

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την ευκαιρία που μου δίνεται να δουλέψω σε μία ομάδα με μεγάλη παράδοση. Ο ΑΡΗΣ όμως είναι γνωστός όχι μόνο για την πλούσια ιστορία του, αλλά και για τους εκπληκτικούς του φιλάθλους. Είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη και ανυπομονώ να τους παρουσιάσω μια ελκυστική ομάδα στο παρκέ. Αυτό αποτελεί για μένα μια πρόκληση που θέλω να την φέρω εις πέρας για τους φιλάθλους μας».

-Είναι η δεύτερη φορά που χρησιμοποιείτε την λέξη πρόκληση. Και κατά την άφιξη σας στην Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή (06/07) δηλώσατε ότι αποτελεί πρόκληση για οποιονδήποτε κόουτς να δουλεύει για λογαριασμό του ΑΡΗ. Και εσείς όπως αποδεικνύεται είστε άνθρωπος που του αρέσουν οι προκλήσεις…

«Η ζωή γενικότερα είναι γεμάτη προκλήσεις. Χωρίς αυτές δεν υπάρχει ζωή. Συνήθως, όσο καλύτερες προκλήσεις σου παρουσιάζονται, τόσο καλύτερη δουλειά θα έχεις. Στον ΑΡΗ η πρόκληση είναι μεγάλη συμμετέχοντας στην Ευρωλίγκα και το ελληνικό Πρωτάθλημα. Μα πάνω από όλα έρχομαι σε μια ομάδα με ένα εκπληκτικό μπασκετικό περιβάλλον. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στις κορνίζες που διακοσμούν τους τοίχους των γραφείων του συλλόγου και απεικονίζουν τον κόσμο του ΑΡΗ που πανηγυρίζει ορισμένες από τις επιτυχίες της ομάδας και θα καταλάβει τι εννοώ. Δεν νομίζω λοιπόν ότι θα μπορούσε κανείς άλλος στην θέση μου να ζητήσει κάτι καλύτερο».

-Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν να αναλάβετε την τεχνική ηγεσία του ΑΡΗ;

«Πριν υπογράψω είχα να αντιμετωπίσω μια πολύ δύσκολη κατάσταση, μια και ήμουν παράλληλα προπονητής της Εθνικής Γεωργίας και θα είχα υποχρεώσεις μαζί της αυτό το καλοκαίρι. Θεώρησα όμως ότι δεν θα μπορούσα να δουλέψω όπως θα ήθελα, όντας ταυτόχρονα προπονητής σε δύο ομάδες. Γι’ αυτό λοιπόν ήθελα να ξεκαθαρίσω πρώτα με την Ομοσπονδία της Γεωργίας πριν υπογράψω στον ΑΡΗ. Από εκεί και πέρα, με ενδιέφερε πολύ να δουλέψω στον ΑΡΗ γιατί θεωρώ ότι το ελληνικό Πρωτάθλημα είναι ένα από τα τρία καλύτερα της Ευρώπης, όπως φυσικά και η συμμετοχή της ομάδας στην Ευρωλίγκα. Ο πιο σημαντικός όμως λόγος ήταν ότι ήθελα πολύ να ζήσω αυτήν την ατμόσφαιρα που επικρατεί στον ΑΡΗ, λόγω των εκπληκτικών του φιλάθλων που ακολουθούν την αγαπημένη τους ομάδα, όπως επίσης και το ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια μπασκετική πόλη».

-Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας με τον ΑΡΗ;

«Πρώτα από όλα θα πρέπει να «χτίσουμε» την ομάδα και μετά να μιλήσουμε με σαφήνεια για τους στόχους της επόμενης χρονιάς. Αυτό είναι το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνουμε και μετά όλα τα υπόλοιπα. Σίγουρα στην Ευρωλίγκα θέλουμε πρώτα από όλα να προκριθούμε στο TOP 16 και στο ελληνικό Πρωτάθλημα να διεκδικήσουμε την είσοδο μας στους τελικούς, ώστε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Αλλά και πάλι θα επαναλάβω ότι πριν αρχίσουμε να μιλάμε για στόχους, θα πρέπει πρώτα να «χτίσουμε» την ομάδα. Ωστόσο είναι απόλυτα φυσικό να έχουμε υψηλές προσδοκίες και στόχους».

-Πέρσι είχατε την δυνατότητα να γνωρίσετε καλύτερα τον ΑΡΗ αντιμετωπίζοντας τον στην regular season της Ευρωλίγκα όντας προπονητής της Pau Orthez. Πως θα χαρακτηρίζατε την πορεία της ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση;

«Απόλυτα επιτυχημένη όχι μόνο στην Ευρωλίγκα, αλλά και στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Εκπροσώπησε την ιστορία του συλλόγου, τους φιλάθλους, αλλά και την πόλη με τον ιδανικότερο τρόπο».

-Τι είναι αυτό που σας έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση στον αγώνα του Αλεξανδρείου;

«Το πρώτο πράγμα που παρατηρείς όταν έρχεσαι να αντιμετωπίσεις τον ΑΡΗ είναι οι φίλαθλοι του. Ξέρουν να δίνουν στην ομάδα αυτήν την ενέργεια που χρειάζεται κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Εδώ στην Ελλάδα συνηθίζεται να λέγεται ότι οι φίλαθλοι μιας ομάδας αποτελούν τον έκτο παίκτη της στους εντός έδρας αγώνες. Στην περίπτωση του ΑΡΗ οι φίλαθλοι του είναι κάτι παραπάνω από ένας έκτος παίκτης. Ακόμα και ως αντίπαλος χαίρεσαι να έρχεσαι στο Αλεξάνδρειο και να βιώνεις αυτήν την εκπληκτική ατμόσφαιρα. Ευτυχώς είχα την δυνατότητα πέρσι να την ζήσω».

-Ποια θα είναι η φιλοσοφία του νέου ΑΡΗ στο παρκέ από τη νέα χρονιά;

«Πρώτα από όλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι ο τρόπος που παίζεις βασίζεται: α) από το ρόστερ που διαθέτεις και β) από την φιλοσοφία του προπονητή. Πέρσι στην Orthez δεν είχαμε καλή αμυντική λειτουργία, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην καριέρα μου. Πάντα προσπαθώ στις ομάδες που εργάζομαι να παίζουν δυνατή και σκληρή άμυνα και παράλληλα μέσω αυτής να σκοράρουν τρέχοντας γρήγορα στην επίθεση και πετυχαίνοντας πολλούς αιφνιδιασμούς. Μου αρέσει το γρήγορο τέμπο στο παιχνίδι και επιθετικά να παίζουμε σε δύο ταχύτητες. Είτε μέσω της άμυνας να τρέχουμε στην επίθεση, είτε να αποκτάμε τον έλεγχο του παιχνιδιού μέσω της επίθεσης. Είναι σημαντικό να παίζουμε επιθετική άμυνα και στην επίθεση οι παίκτες μου θέλω να αισθάνονται την ελευθερία να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους στο παρκέ».

-Την διετία 1986-88 ένας άλλος Καναδός προσέφερε τις υπηρεσίες του στον ΑΡΗ και κατακτώντας μάλιστα δύο συνεχόμενες χρονιές το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ συμμετείχε και σε δύο συνεχόμενα φάιναλ φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Ο λόγος για τον Γκρεγκ Γουίλτζερ. Αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο να εκπροσωπήσετε εξίσου επάξια τον Καναδά, όπως έκανε στο παρελθόν ο Γουίλτζερ;

«Γνωρίζω καλά τον Γκρεγκ Γουίλτζερ με τον οποίο υπήρξα και συμπαίκτης άλλωστε για πέντε-έξι χρόνια στην Εθνική του Καναδά. Πέρασε δύο εκπληκτικά χρόνια στον ΑΡΗ τα χρόνια που ο σύλλογος μεσουρανούσε, αφού στα τέλη της δεκαετίας του ’90 η ομάδα έζησε κάποιες δύσκολες στιγμές που κράτησαν μέχρι και τις αρχές του 2000. Οι δυσκολίες όμως άντλησαν με δύναμη τον ΑΡΗ και με τις προσπάθειες ορισμένων ανθρώπων κατάφερε να ορθοποδήσει και να γίνει ξανά σεβαστός από όλους. Δουλειά μου είναι όχι μόνο να συνεχίσω σε αυτό το μοτίβο, αλλά να βοηθήσω ώστε να κάνουμε ένα ακόμη βήμα παραπέρα».

-Κλείνοντας, τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους φιλάθλους του ΑΡΗ;

«Θέλω να τους επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι είναι εκπληκτικοί και χωρίς αμφιβολία οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Ανυπομονώ να τους παρουσιάσω ένα σύνολο το οποίο όχι απλά θα υποστηρίζουν, αλλά θα είναι περήφανοι που θα εκπροσωπεί την αγαπημένη τους ομάδα».

*Ο Γκόρντον Χέρμπερτ μετά την υπογραφή του συμβολαίου του αναχώρησε το μεσημέρι με την σύζυγο του από την Θεσσαλονίκη, με προορισμό την Φινλαδία και θα επιστρέψει την ερχόμενη εβδομάδα, για να συνεχίσει από τη νέα του πλέον βάση τον σχεδιασμό του ΑΡΗ για την επόμενη αγωνιστική σαιζόν.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,8:31 μ.μ.
Στο «τιμόνι» του ΑΡΗ ο Γκόρντον Χέρμπερτ

Ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανακοινώνει ότι ο Γκόρντον Χέρμπερτ είναι ο νέος προπονητής της ομάδας. Ο Καναδός με φινλανδική υπηκοότητα κόουτς που πέρσι μάλιστα τέθηκε αντιμέτωπος του ΑΡΗ στην regular season της Ευρωλίγκα όντας στο «τιμόνι» της Πο Ορτέζ υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας(1+1) με τους «κίτρινους».

Who is Who

Ονοματεπώνυμο: Γκόρντον Χέρμπερτ

Ημερομηνία γέννησης: 16/02/1959

Τόπος γέννησης: Penticton, Canada

Το βιογραφικό του

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Idaho (1979-82). Συνέχισε την μπασκετική του καριέρα στη Φινλανδία και πιο συγκεκριμένα στις Hyvinkian Tahko (1982-85), Turun NMKY (1985-88), Forsan Koripojat (1988-90), Helsinki NMKY (1990-91) και UU Korihait (1991-94). Διετέλεσε μέλος της Εθνικής Παίδων του Καναδά, ενώ με την Εθνική Ανδρών του Καναδά συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984, αλλά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας το 1986.

Η προπονητική του καριέρα

Προηγούμενες ομάδες: UU Korihait (1994-96), Honka Espoo (1996-99), Oberwart Gunners (1999-00), Wurzburg (2000-01), Frankfurt Skyliners (2001-04), Racing Paris (2004-06), Pau Orthez (2006-07)

Σε εθνικό επίπεδο: Προπονητής της Εθνικής Παίδων Φινλανδίας (1995-97), Βοηθός προπονητή στην Εθνική Καναδά (2002), Προπονητής της Εθνικής Γεωργίας (2005-07)

Διακρίσεις: Καλύτερος προπονητής της χρονιάς στο αυστριακό πρωτάθλημα την σαιζόν 1999-00 με τους Oberwart Gunners. Πρωταθλητής Γερμανίας την σαιζόν 2003-04 με τους Frankfurt Skyliners. Φιναλίστ στο Κύπελλο Γερμανίας με τους Frankfurt Skyliners το 2002 και το 2004. Κυπελλούχος Γαλλίας την σαιζόν 2007/07 με την Pau Orthez.

H πορεία του στην Ευρωλίγκα

Σαιζόν

Ομάδα

Νίκες – Ήττες

Πόντοι υπέρ – κατά

2001-02

Frankfurt Skyliners

8 νίκες – 6 ήττες (regular season)

1037 υπέρ – 1060 κατά

2006-07

Pau Orthez

7 νίκες – 7 ήττες (regular season)

1 νίκη - 5 ήττες (ΤOP 16)

1059 υπέρ – 1070 κατά (regular season)

470 υπέρ – 511 κατά (TOP 16)

Σύνολο

Σε 34 αγώνες

16 νίκες – 18 ήττες

2566 υπέρ – 2641 κατά

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments
,8:29 μ.μ.
Υποβλήθηκε σε επέμβαση ο Κόκε
Σε επέμβαση στους κοιλιακούς υποβλήθηκε σήμερα στις 9 το πρωί ο Σέρχιο Κόκε, από τον γιατρό του Αρη, Βαγγέλη Πανταζή. Η εγxείριση ήταν πετυχημένη, ενώ η επάνοδος του Ισπανού επιθετικού στις αθλητικές δραστηριότητες αναμένεται να γίνει περίπου σε τρεις εβδομάδες.
Επίσης, στις προπονήσεις που γίνονται στο Ελατοχώρι, διαπιστώθηκε ότι ο Γιάννης Γκέσιος, υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού δεξιού γονατος και θα υποβληθεί σε πλαστική πρόσθιου χιαστού τις επόμενες μέρες.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤ 0 comments