Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007,7:52 μ.μ.
Ράϊτ: «Οι στόχοι του ΑΡΗ ταυτίζονται με τους δικούς μου»
Ένας, ένας οι παίκτες του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μαζεύονται στην βάση τους. Σήμερα το μεσημέρι ήταν η σειρά του Μπρέϊσι Ράϊτ να κάνει την εμφάνιση του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», που ταξίδεψε από το Ντάλας για την Θεσσαλονίκη κάνοντας ενδιάμεσους σταθμούς στη Νέα Υόρκη και την Αθήνα.


Ο Αμερικανός γκάρντ έδειχνε ευδιάθετος και γεμάτος όρεξη για να πιάσει αμέσως δουλειά, ενώ απολάμβανε παράλληλα την αγάπη του κόσμου που έσπευσε μέχρι το αεροδρόμιο για να τον υποδεχθεί. «Δεν περίμενα πέρα από κάποιους εκπροσώπους του ΑΡΗ να δω και φιλάθλους να με περιμένουν στο αεροδρόμιο. Ομολογώ ότι αυτό ήταν κάτι που με ξάφνιασε ευχάριστα», υποστήριξε ο Ράϊτ μόλις αντίκρισε τους φίλους του ΑΡΗ που τον περίμεναν για να του δώσουν ως δώρο ένα κίτρινο καπέλο της ομάδας, αλλά και να του ευχηθούν πολλές επιτυχίες και διακρίσεις.


Τον πρώην άσο των Μινεσότα Τίμπεργουλβς υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο μάνατζερ των «κίτρινων», Βασίλης Βουρτζούμης, ο οποίος και τον ενημέρωσε για το πρόγραμμα του. Ο Ράϊτ παρέα με τον Σπύρο Παντελιάδη και τον Γιώργο Καλαϊτζή που επέστρεψαν σήμερα από την Αθήνα όπου βρέθηκαν για το Σαββατοκύριακο θα περάσουν αύριο το πρωί από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια από εργομετρικές. Οι υπόλοιποι παίκτες του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο υποβλήθηκαν σήμερα το πρωί από ιατρικά τεστ, ενώ αύριο και μεθαύριο θα περάσουν ανά γκρουπ από εργομετρικό έλεγχο.


Αν και προέρχονταν από πολύωρο και κοπιαστικό ταξίδι, εντούτοις ο Μπρέϊσι Ράϊτ απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τον δημοσιογράφων που τον περίμεναν στο αεροδρόμιο, γνωστοποιώντας μάλιστα ότι πριν υπογράψει στον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είχε κάνει μια έρευνα για τη νέα του ομάδα, αλλά και το ελληνικό Πρωτάθλημα, από τον πρώην συμπαίκτη του στους Τίμπεργουλβς, τον Μάρκο Γιάριτς που είχε αγωνιστεί στο παρελθόν με την φανέλα του Περιστερίου: «Κατά την διάρκεια της περσινής περιόδου μίλησα με τον Μάρκο για το ενδεχόμενο να αγωνιστώ στην Ελλάδα, ενώ επίσης του ζήτησα να μου εξηγήσει τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο ΝΒΑ και την Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μου έδωσε μερικές χρήσιμες συμβουλές, ενώ επίσης ήξερα και τον Τζέρεμι Μάσεϊ τον οποίο είχα δει αγωνιζόμενο με το Κάνσας Στέϊτ και ήμουν βέβαιος ότι από την στιγμή που ήρθε εδώ πέρα και έπαιξε τόσο καλά, αυτό σημαίνει πως το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος είναι πολύ καλό».


Ο Ράϊτ παραδέχθηκε επίσης ότι: «Είχα ορισμένες προτάσεις από ιταλικές ομάδες, αλλά τελικά επέλεξα τον ΑΡΗ γιατί είναι μια ομάδα με μεγάλη παράδοση και οι στόχοι της ταυτίζονται με τους δικούς μου. Γι’ αυτό λοιπόν αισθάνομαι πολύ άνετα με την επιλογή μου».


Όσο για το αν έχει την φιλοδοξία να γίνει ο ηγέτης του ΑΡΗ; «Δίχως αμφιβολία. Αν ο ΑΡΗΣ χρειάζεται από εμένα να είμαι ο ηγέτης του, τότε είμαι έτοιμος να το κάνω. Όταν συναντήσω τον κόουτς Χέρμπερτ και δω τι ακριβώς έχει στο μυαλό του θα ξέρω ακριβώς και ποιος θα είναι ο ρόλος μου στην ομάδα».


Ερωτηθείς για το αν εκτός από σούτινγκ γκαρντ μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια άνεση και στην θέση του πλέι μέικερ υποστήριξε: «Μπορώ να αγωνιστώ και στις δύο θέσεις. Πιστεύω ότι στο σύγχρονο μπάσκετ πρέπει ο κάθε γκαρντ να παίζει τόσο ως πλέι μέικερ, όσο και ως σούτινγκ γκάρντ. Θεωρώ λοιπόν ότι όλοι οι γκάρντ που αγωνιζόμαστε στον ΑΡΗ θα εναλλάσσουμε θέσεις, ανάλογα με το σχήμα που θα θέλει να δοκιμάσει ο κόουτς».


Όπως κάθε υψηλής ποιότητας παίκτης αποφασίζει να αφήσει το ΝΒΑ για να αγωνιστεί στην Ευρώπη, η συνήθης ερώτηση που δέχεται είναι το αν βλέπει τη νέα του ομάδα ως το «σκαλοπάτι» για να επιστρέψει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Τι απάντησε όμως ο Ράϊτ; «Πιστεύω ότι ο ΑΡΗΣ μου δίνει αυτή την δυνατότητα. Γνωρίζω όμως ερχόμενος εδώ, ότι αν διασκεδάσω την παραμονή μου και παίξω καλό μπάσκετ, τότε θα μπορούσα να επιστρέψω».


Πρόβλημα εξοικείωσης με τους κανονισμούς που επικρατούν στην Ευρώπη δεν πρόκειται να συναντήσει ο Τεξανός γκάρντ, αφού όπως εξήγησε: «Γνωρίζω τους κανονισμούς του ευρωπαϊκού μπάσκετ, οπότε δεν πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα».


Όποιος νομίζει ότι ο Μπρέϊσι Ράϊτ δεν έφτασε ενημερωμένος στην Θεσσαλονίκη για την δυναμική που παρέχει ο λαός του ΑΡΗ στην αγαπημένη του ομάδα, αλλά και για αυτήν την εκπληκτική ατμόσφαιρα που μόνο αυτοί ξέρουν να δημιουργούν, τότε είναι πολύ γελασμένος: «Έκανα μια έρευνα στο
youtube.com και βρήκα καμιά δεκαριά μικρής διάρκειας βίντεο που απεικονίζουν τους φιλάθλους της ομάδας μας να τραγουδούν διάφορα συνθήματα. Είναι τρελοί με την καλή έννοια και βασικά είμαι ενθουσιασμένος γι’ αυτούς», τόνισε ενώ για τον Ρέϊσον Τέρι με τον οποίο θα αποτελέσουν το Αμερικάνικο δίδυμο των «κίτρινων» για την σαιζόν 2007-08 δήλωσε: «Σήμερα έμαθα ότι ο Τέρι υπέγραψε στον ΑΡΗ. Έχουμε τεθεί αντιμέτωποι τόσο στο κολεγιακό πρωτάθλημα, όσο και στο σάμερ λιγκ του Λας Βέγκας. Ξέρω πάντως ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό παίκτη και χαίρομαι που θα τον έχω συμπαίκτη».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤