Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007,12:38 π.μ.
Χέρμπερτ: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την απόκτηση του Τέρι»

Μετά τον Σιμόνας Σεραπίνας ήταν σειρά του Γκόρντον Χέρμπερτ να επιστρέψει σήμερα στην Θεσσαλονίκη. Ο κόουτς των «κίτρινων» ταξίδεψε από το Τούρκου της Φιλανδίας και αφίχθη στις 15:20 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» μέσω Βουδαπέστης. Παρά το κοπιαστικό ταξίδι έδειξε ευδιάθετος για δουλειά, ενώ στις 19:00 συναντήθηκε με το προπονητικό επιτελείο της ομάδας, προκειμένου να αναλυθεί και να εκπονηθεί το πλάνο της προετοιμασίας.

Ο Καναδός κόουτς ήταν επόμενο να δεχθεί με μεγάλη ικανοποίηση την είδηση της απόκτησης του Ρέϊσον Τέρι, αφού αποτελούσε την πρώτη και βασική επιλογή του για την θέση του φόργουορντ και πλέον μπορεί να δουλέψει απερίσπαστος μαζί με τους συνεργάτες του πάνω στο μοντάρισμα της ομάδας, ενόψει της νέας αγωνιστικής σαιζόν. «Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια επιτυχία τόσο στην θέση (3), όσο και στην θέση (4)», υποστήριξε ο Γκόρντον Χέρμπερτ στο ARISBC.GR και συνέχισε την ανάλυση του για τον απόφοιτο του North Carolina λέγοντας ότι: «Ο Τέρι μαζί με τον Σεραπίνας και τον Μότολα μπορούν να συνθέσουν μια δυνατή τριπλέτα που θα βοηθήσει πολύ τον ΑΡΗ να πετύχει τους στόχους του. Ο Μότολα και ο Σεραπίνας είναι πιο φινετσάτοι παίκτες, ενώ ο Τέρι είναι πιο σκληρός σωματικά, αλλά και πιο αθλητικός παίκτης. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο παρκέ, ενώ διακρίνεται για την πολύ καλή άμυνα που παίζει στους αντιπάλους του, αλλά και στο να μαζεύει ριμπάουντ. Τόσο ο Τέρι, όσο και ο Ράϊτ που θα αποτελέσουν το δίδυμο των Αμερικανών μας παικτών για την προσεχή αγωνιστική σαιζόν είναι νέοι σε ηλικία και μαζί με την εμπειρία που διαθέτουν οι Έλληνες παίκτες μας, καθώς και ο Μότολα θα δημιουργήσουν μια ομάδα που θα διαθέτει ταλέντο και εμπειρία μαζί».

Η πορεία του Ρέϊσον Τέρι στο North Carolina είχε ραγδαία άνοδο τα δύο τελευταία χρόνια της κολεγιακής του καριέρας. Από τους 2,3 πόντους που πετύχαινε κατά μέσο όρο όντας δευτεροετής εκτοξεύτηκε στους 12,3 πόντους στην τρίτη χρονιά της παρουσίας του σε ένα από τα πιο ξακουστά Πανεπιστήμια του NCAA, στο οποίο αγωνίστηκε και ο μεγαλύτερος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών που δεν είναι άλλος από τον Μάικλ Τζόρνταν. Η συγκεκριμένη επίδοση σημειώθηκε μάλιστα ως η δεύτερη καλύτερη στην ιστορία των Tar Heels, αλλά και ως η πρώτη στην περιφέρεια της ACC από την σαιζόν 2004-05 έως την σαιζόν 2005-06. Οι επιθετικές αρετές λοιπόν του 23χρονου φόργουορντ δεν θα μπορούσαν να μην σχολιαστούν από τον Γκόρντον Χέρμπερτ που τόνισε: «Μπορεί να μην είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής τα δύο πρώτα χρόνια παρουσίας του στο κολέγιο, αλλά αυτό άλλαξε στα δύο επόμενα που ακολούθησαν. Αν και έρχεται πρώτη φορά να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό σύλλογο, εντούτοις πέρασε τέσσερα χρόνια σε ένα πολύ καλό κολέγιο και είμαστε ενθουσιασμένοι με το γεγονός της απόκτησης του».

Όσο για το τι περιμένει ο κόουτς του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο από τον Ρέϊσον Τέρι μέσα στο παρκέ; «Να παίζει πολύ καλή προσωπική άμυνα στους αντιπάλους του, να βοηθήσει στον τομέα των ριμπάουντ, αλλά και στο σκοράρισμα. Είναι δυνατός και αθλητικός. Σίγουρα είναι ο τύπος του παίκτη που χρειαζόμασταν».

Μετά και την απόκτηση του Ρέϊσον Τέρι ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για τον Γκόρντον Χέρμπερτ. Το να περάσει την φιλοσοφία που τον διέπει ως προπονητής στους παίκτες του και να δουλέψει μαζί τους ώστε να είναι απόλυτα έτοιμη η ομάδα με την έναρξη των αγωνιστικών της υποχρεώσεων. Όπως επεσήμανε μάλιστα και ο ίδιος: «Τελειώσαμε με ένα δύσκολο κομμάτι όπως είναι το «χτίσιμο» της ομάδας και τώρα θα αρχίσουμε τις προπονήσεις. Δουλέψαμε πολύ για την συμπλήρωση του ρόστερ για 7-8 εβδομάδες περίπου και τώρα έφτασε η ώρα για δουλειά. Σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες απουσίες, όπως αυτές των Καστλ και Μότολα που αγωνίζονται με τις εθνικές τους ομάδες, αλλά είναι αρκετά έμπειροι και δεν θα τους πάρει καιρό για να μπούνε στο κλίμα μόλις επιστρέψουν. Όσο για τους Μάσεϊ και Τέρι θα δουλέψουν οι άνθρωποι της ομάδας για την έκδοση της βίζας τους και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος ή τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να έχω όλους τους παίκτες στην διάθεση μου. Επιδίωξη μου είναι να κάνουμε πάντα ένα βήμα την φορά, να μην σταματάμε την προσπάθεια για βελτίωση και να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία ότι θέμα μας παρουσιάζεται. Με τον ερχομό των νέων παικτών, αλλά και αυτών που έμειναν από πέρσι έχουμε δημιουργήσει μια αθλητική και σκληρή ομάδα που θα στηριχτεί στην ομαδική της άμυνα και δεν θα παίζει εγωιστικά στην επίθεση. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί ενωμένοι και όσο περισσότερο κάνουμε αυτό το πράγμα, τόσο καλύτερη ομάδα θα γίνουμε».

Ντον Νέλσον: «Εξαιρετικά ταλαντούχος και καλό παιδί»

Ο Γκόρντον Χέρμπερτ διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην επίτευξη συμφωνίας με τον Ρέϊσον Τέρι. Όπως είναι γνωστό, τα δικαιώματα του παίκτη ανήκαν στους Dallas Mavericks και βασική επιδίωξη του 23χρονου απόφοιτου από το North Carolina ήταν να παίξει δίπλα στον Ντίρκ Νοβίτσκι και την παρέα του. Τι μεσολάβησε όμως πέρα από την εμβέλεια του ΑΡΗ και το δέλεαρ που δίνει σε κάθε αθλητή που έχει υψηλές φιλοδοξίες; Οι πολύ καλές προσωπικές σχέσεις του κόουτς των «κίτρινων» με τον τζένεραλ μάνατζερ των Dallas Mavericks, Ντον Νέλσον είχαν την δική τους καθοριστική συμβολή, κάτι που επεσήμανε εξάλλου και ο Γκόρντον Χέρμπερτ: «Διατηρώ πολύ καλές σχέσεις με τον Ντον Νέλσον και βρισκόμασταν σε τακτική επαφή για τον Τέρι. Τόσο εγώ όσον και ο Γιάννης Δαμιανίδης δουλέψαμε πολύ για δέκα μέρες περίπου, ώστε να αποσπάσουμε την υπογραφή του παίκτη».

Ποια είναι όμως η άποψη και του ίδιου του Ντον Νέλσον για τον Ρέϊσον Τέρι; Βλέπετε, ο κ. Νέλσον εκτός από νυν τζένεραλ μάνατζερ των Mavericks υπήρξε στο παρελθόν προπονητής ομάδων στο ΝΒΑ καταγράφοντας στο βιογραφικό του αρκετές επιτυχίες. Η γνώμη του λοιπόν έχει ξεχωριστή σημασία, αφού πρόκειται αναμφισβήτητα για μια ξεχωριστή μπασκετική προσωπικότητα. Το ARISBC.GR σας παραθέτει τις δηλώσεις του Ντον Νέλσον για τον Ρεϊσον Τέρι όταν οι Mavericks απέκτησαν τα δικαιώματα του από τους Orlando Magic λίγο αφότου ολοκληρώθηκε η διαδικασία των φετινών ντραφτ. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε στην ομάδας μας τον Ρέϊσον Τέρι, έναν παίκτη με τέσσερα χρόνια αγωνιστικής παρουσίας στο North Carolina. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο παίκτη, με μακρύ σώμα που διαθέτει εξαιρετικό σουτ από μακρινή απόσταση και μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις των φόργουορντ. Εκτός από το γεγονός ότι ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες των φετινών ντραφτ είναι και ένα πολύ καλό παιδί».

Εν αναμονή του Ράϊτ

Αύριο στις 13:00 πρόκειται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο Μπρέσϊ Ράϊτ που θα δώσει επίσης το παρών στις 18:00 στο βοηθητικό γήπεδο που υπάρχει δίπλα από το Καυταντζόγλειο Στάδιο στην πρώτη συνάντηση της ομάδας παρουσία του Γκόρντον Χέρμπερτ και των συνεργατών του.

Εν τω μεταξύ, αύριο (27/08) το πρωί πρόκειται να περάσουν οι παίκτες του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο από ιατρικές εξετάσεις, ενώ την Τρίτη (28/08) και την Τετάρτη (29/08) από εργομετρικές εξετάσεις.

 
posted by RMNS
Permalink ¤