Πέμπτη 7 Ιουνίου 2007,12:41 π.μ.
Θεμέλια για την έξοδο στην Ευρωλίγκα
Θεμέλια για την έξοδο στην ΕυρωλίγκαΘεμέλια για την έξοδο στην Ευρωλίγκα
05.06.2007
Θεμέλια για την έξοδο στην Ευρωλίγκα

Το πρώτο βήμα για την κατάληψη της τρίτης θέσης που εξασφαλίζει μια θέση στην Ευρωλίγκα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου έκανε σήμερα ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που επιβλήθηκε δια πυρός και σιδήρου του Πανιωνίου με 84-82 και έκανε το 1-0 στη σειρά των μικρών τελικών που άρχισαν σήμερα στο Αλεξάνδρειο.

Οι «κίτρινοι» αν και βρέθηκαν να χάνουν με 34-44 στο ημίχρονο κατάφεραν να επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες στην επανάληψη ανεβάζοντας αισθητά την απόδοση τους στο τρίτο δεκάλεπτο και παρά την απουσία του τραυματισμένου Τζερεμάϊα Μάσεϊ πήραν στο τέλος το ροζ φύλλο αγώνα.

Η έναρξη του αγώνα βρήκε το συγκρότημα του Αντρέα Ματσόν να προηγείται με 8-4 στο 3’, όμως οι φιλοξενούμενοι με ηγέτη τον Γουίστον βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν σε 12-12 στο 6’. Παρόλα αυτά ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση στο πρόσωπο των Δημήτρη Τσαλδάρη και Γιάννη Γιαννούλη ξέφυγε με 19-12 στο 8’ και 21-15 στο δεκάλεπτο.

Τα πράγματα άλλαξαν όμως στο δεύτερο δεκάλεπτο, αφού οι «κυανέρυθροι» εκμεταλλευόμενοι ένα επιθετικό μπλακ άουτ των «κίτρινων» ισοφάρισαν σε 24-24, ενώ στη συνέχεια προηγήθηκαν και με 28-35 στο 17’. Μέσα στο διάστημα αυτό ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχασε με πέντε φάουλ τον Γιώργο Σιγάλα, ο οποίος χρεώθηκε με φάουλ σε μια προσπάθεια διεκδίκησης της μπάλας με τον Περπέρογλου και στη συνέχεια με τεχνική ποινή. Παρά τις προσπάθειες των «κίτρινων», οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον έλεγχο του ρυθμού και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 34-44 (έχοντας κάνει μόλις ένα λάθος, έναντι έξι του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο). Στο πρώτο μέρος τη μεγαλύτερη ζημιά έκανε ο Κένεντι Γουίνστον που μέσα σε 15’ και 59’’ συμμετοχής πέτυχε 15 πόντους, ενώ για τον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ξεχώρισαν οι Τερέλ Κάστλ με 9 πόντους, Γιαννούλης με 8 πόντους, Γουίλκινσον με 6 πόντους και Τσαλδάρης με 5 πόντους.

Αν και θα περίμενε κανείς με βάση την εικόνα της αναμέτρησης στο πρώτο ημίχρονο και με δεδομένη την απουσία πέραν του Μάσεϊ, αλλά και του Σιγάλα, ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για τους «κίτρινους», στην ουσία είχε φτάσει η ώρα να μιλήσει ο νόμος του Αλεξανδρείου. Οι παίκτες του Αντρέα Ματσόν μπαίνοντας ψυχωμένοι στο παρκέ μείωσαν σε 42-46, ενώ ακόμα και όταν στον Πανιώνιο ξέφυγαν με 42-50 στο 26’ δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Βομβαρδίζοντας τρεις φορές το αντίπαλο καλάθι από τα 6.25 (δύο με τον Σκέϊλς εκ των οποίων το δεύτερο μπήκε με την βοήθεια του ταμπλό στην εκπνοή της επίθεσης και ένα από τον Ηλιάδη) και πετυχαίνοντας ένα σερί 13-2 βρέθηκαν να έχουν ξανά τα ηνία στο σκορ με 55-52 στο 30’.


Πλέον ο αγώνας ήταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που δεν έχασε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του αγώνα. Αυτό όμως δεν σήμαινε σε καμία περίπτωση ότι οι φιλοξενούμενοι ήταν διατεθειμένοι να καταθέσουν τα όπλα. Αν και ο Ηλιάδης με μια τρίποντη «βόμβα» που εξαπέλυσε έκανε το 71-66 στο 38’ για τους «κίτρινους», ο Γουίστον με τον ίδιο τρόπο μείωσε σε 71-69. Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν ούτε όταν ο Σκέϊλς με καλάθι και φάουλ έγραψε το 76-70, αφού όντας εύστοχοι κάθε φορά που πήγαιναν στην γραμμή των βολών, αλλά και με τον Χάτσον να πετυχαίνει τρίποντο στα 14’’ που απέμεναν για το φινάλε μείωσαν σε 80-79. Στην συνέχεια έγινε φάουλ πάνω στον Καστλ για να σταματήσει ο χρόνος, με τον αρχηγό των «κίτρινων» να ευστοχεί και στις δύο βολές κάνοντας το 82-79, αλλά στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Γουίστον με μακρινό καλάθι έφερε τον Πανιώνιο ξανά σε απόσταση αναπνοής (82-81). Και πάλι οι «κυανέρυθροι» επέλεξαν λάθος άνθρωπο να κάνουν φάουλ, αφού ο Καστλ ευστόχησε σε δύο ακόμη βολές γράφοντας το 84-81 δίνοντας την χαριστική βολή στον Πανιώνιο. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε μετά από μια εύστοχη βολή του Μίλκοβιτς.


Τα δεκάλεπτα: 21-15, 34-44, 55-52, 84-82.

ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Ματσόν): Καστλ 20 (2), Σιγάλας, Τσαλδάρης 10 (2), Σεραπίνας 3 (1), Σκέιλς 16 (4), Καλαϊτζής, Ηλιάδης 11 (2), Γουΐλκινσον 11, Φλέτσερ 1, Παντελιάδης. 2, Γιαννούλης 10.

Πανιώνιος (Παβίσεβιτς): Καυκής 2, Μίλκοβιτς 8 (1), Περπέρογλου 14 (2), Ντόιτσιν 2, Αρσλάν 8 (1), Αγγελόπουλος 8, Γουίνστον 24 (2), Ντραγκοΐλοβιτς, Χάτσον 16 (1).

Χρόνια πολλά Γιαν-Γιαν

Την τιμητική του είχε σήμερα ο Γιάννης Γιαννούλης. Όχι μόνο γιατί ήταν από τους μεγάλους διακριθέντες των «κίτρινων» στην αποψινή αναμέτρηση σημειώνοντας 10 πόντους (6/6 βολές, 2/2 δίποντα) και 4 ριμπάουντ σε 17’ και 53’’ συμμετοχής, αλλά και για το γεγονός ότι είχε τα γενέθλια του. Ο Γιαν – Γιαν δέχτηκε μάλιστα το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που βρέθηκε σήμερα στο Αλεξάνδρειο, όταν από τα μεγάφωνα του γηπέδου έγινε γνωστό το συγκεκριμένο γεγονός, με τον ίδιο να κερνάει γλυκά στους συμπαίκτες του μετά την λήξη της αναμέτρησης.

Όλη η οικογένεια του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εύχεται χρόνια πολλά στον Καρδιτσιώτη σέντερ, καθώς επίσης και να συνεχίζει να γεμίζει τις ρακέτες με την πολύτιμη παρουσία του φορώντας την κίτρινη φανέλα με τον θεό του πολέμου στο στήθος!

Χάρηκε τη νίκη ο Πάντιους

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Νικολάϊ Πάντιους έδωσε το παρών στο Αλεξάνδρειο μαζί με την σύζυγο του παρακολουθώντας από κοντά τον αγαπημένο του ΑΡΗ. Ο Ρώσος γκάρντ/φόργουορντ βρίσκεται για διακοπές στην Ελλάδα και δείχνοντας έμπρακτα το «δέσιμο» που έχει με την ομάδα, θέλησε με την παρουσία του στην κερκίδα να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια των παικτών του Αντρέα Ματσόν για την κατάληψη της τρίτης θέσης που οδηγεί στην Ευρωλίγκα.

Το παρών στις κερκίδες του Αλεξανδρείου έδωσε σήμερα μεταξύ άλλων και ένας άλλο Νίκος. Ο λόγος για τον διεθνή με τα χρώματα της Εθνική Ελλάδας, Νίκο Ζήση που εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη θέλησε να παρακολουθήσει από κοντά την αποψινή αναμέτρηση.

Δηλώσεις:

Ματσόν: «Αρχίζοντας, θα ήθελα να σταθώ στην τεράστια προσπάθεια των παικτών και του κόσμου στο τρίτο δεκάλεπτο για να γυρίσει η ομάδα το ματς. Σε κάποιο άλλο γήπεδο, ίσως να μην μπορούσαμε να επιστρέψουμε. Αυτή είναι η δύναμη του Παλέ. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου για την σπουδαία απόδοση που έπιασαν στο δεύτερο ημίχρονο. Περάσαμε 2-3 δύσκολες μέρες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι μετά τους ημιτελικούς παίζουμε στο μικρό τελικό για να βγούμε στην Ευρωλίγκα. Αυτό δεν συμβαίνει πουθενά.

Μετά από μία δύσκολη αρχή, όπου χρειαζόμασταν χρόνο για να προσαρμοστούμε, καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Μεγάλο μερίδιο σ’ αυτό έχει η προσπάθεια των Ελλήνων παικτών. Γενικότερα, όλοι έδωσαν ότι είχαν για να κερδίσει η ομάδα. Οι 17 ασίστ που κάναμε υποδηλώνουν το γεγονός αυτό. Αυτός είναι και ο τρόπος να κερδίζεις όταν έχεις απουσίες παικτών. Αυτό είναι και το DNA μας. Έτσι, καταφέραμε να τερματίσουμε δεύτεροι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στους «16» της Ευρωλίγκα. Παίζοντας με καρδιά. Τώρα θα προσπαθήσουμε να επανέλθουμε σε καλά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Για ορισμένους παίκτες μας η σειρά με τον Ολυμπιακό ήταν επίπονη και χρειάζεται χρόνος για να ξεκουραστούν. Όλοι προσπάθησαν πολύ».

Παβίσεβιτς: «Συγχαρητήρια στον ΑΡΗ για την πολύ σημαντική νίκη που πέτυχε. Θεωρώ ότι έγινε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, στο οποίο κυνηγήσαμε την ευκαιρία που είχαμε να σπάσουμε την έδρα. Ο ΑΡΗΣ ήταν κουρασμένος από τα πέντε παιχνίδια που έπαιξε με τον Ολυμπιακό, ενώ εμείς ήμασταν πιο ξεκούραστοι. Στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού καταφέραμε να είμαστε ποιοτικοί σε άμυνα και επίθεση, στοιχεία απαραίτητα για να κερδίσουμε εδώ. Δυστυχώς, δεν αντιδράσαμε σωστά στην αυξημένη επιθετικότητα του ΑΡΗ στο τρίτο δεκάλεπτο, την οποία περιμέναμε. Έπειτα, επανήλθαμε σε υψηλά επίπεδα ποιότητας, όμως και πάλι κάναμε ορισμένες κακές άμυνες με αποτέλεσμα να είμαστε συνεχώς πίσω. Η πίεση μεταφέρεται τώρα σε εμάς, καθώς παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να είμαστε καλοί».

Σιγάλας: «Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου για τη νίκη που πέτυχαν, κυρίως στα παιδιά που στα τελευταία παιχνίδια έπαιξαν πολύ χρόνο και σήμερα έχοντας ανάλογες ευθύνες βοήθησαν στην επίτευξη της νίκης. Συγχαρητήρια και στον Πανιώνιο που είναι μια πολύ καλή ομάδα. Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τον προπονητή, τους συμπαίκτες μου και τον εαυτό μου, αφού είχα την ευκαιρία να πάρω χρόνο συμμετοχής με δεδομένη την απουσία του Τζέϊ (Μάσεϊ). Αν το φάουλ στον Περπέρογλου φανεί στο ριπλέϊ ότι ήταν εσκεμμένο, τότε ζητάω συγνώμη στον Στράτο, τον οποίο συμπαθώ και ως άνθρωπο, αλλά και ως παίκτη. Πιστεύω όμως ότι οι διαιτητές έκαναν ένα πολύ μεγάλο λάθος, γιατί δεν ήταν φάουλ. Ο Πανιώνιος έδειξε ότι είναι πολύ ανταγωνιστικός, όπως το περιμέναμε άλλωστε. Μία ομάδα εντελώς διαφορετική σε σχέση με τα πρώτα είκοσι παιχνίδια της. Θα έχουμε δύσκολο έργο, καθώς θα πρέπει να ξεπεράσουμε Πανιώνιο και κούραση. Όλοι, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βγάλουμε ξανά την ομάδα στην Ευρωλίγκα».

Αγγελόπουλος:

«Γνωρίζαμε ότι θα παίξουμε σε μία δύσκολη έδρα με μία πολύ καλή ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο ελέγξαμε τον ρυθμό, παίξαμε δυνατά στην άμυνα ενώ ήμασταν καλοί επιθετικά. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ πίεσε και μείωσε, ενώ μίλησε και η έδρα. Τώρα έχουμε ένα παιχνίδι στην Αθήνα και από αύριο πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας εκεί. Ο ΑΡΗΣ προηγείται πλέον και τώρα θα πρέπει να τον κερδίσουμε για να ισοφαρίσουμε. Στην έδρα μας είμαστε πιο δυνατή ομάδα».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤