Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007,9:08 π.μ.
Κύπελλο Ελλάδας: Με την Ολύμπια Λάρισας στον προημιτελικό

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης έγινε σήμερα στις 13:00 η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας και η κληρωτίδα επεφύλαξε να φέρει στον δρόμο του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την Ολύμπια Λάρισας. Το παρών στην κλήρωση για λογαριασμό του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έδωσαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κ.Α.Ε., Γιάννης Δαμιανίδης και ο Μάνατζερ της ομάδας, Βασίλης Βουρτζούμης.

Οι «κίτρινοι» θα αντιμετωπίσουν σε νοκ άουτ αγώνα την Ολύμπια Λάρισας εκτός έδρας στις 22 ή στις 23 Δεκεμβρίου (αναμένεται η σχετική απόφαση με δεδομένο ότι ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα αντιμετωπίσει στις 20/12 εντός έδρας τη Λε Μαν στο πλαίσιο της 9ης Αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα), ενώ εφόσον επικρατήσουν θα διασταυρώσουν τα… ξίφη τους στην ημιτελική φάση που θα διεξαχθεί στις 6 Φεβρουαρίου με το νικητή που θα προκύψει από το ζευγάρι ΑΕΚ – Ολυμπιακός. Σε μια τέτοια περίπτωση, το συγκρότημα του Γκόρντον Χέρμπερτ θα αγωνιστεί και πάλι εκτός έδρας, με το νικητή να παίρνει απευθείας το εισιτήριο για τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 29 Μαρτίου. Τα υπόλοιπα ζευγάρια που θα αναμετρηθούν στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας είναι: Πανελλήνιος-Πανιώνιος, ΑΕΚ-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.

Πως όμως δέχθηκαν στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» το αποτέλεσμα της κλήρωσης; «Είχαμε ως δεδομένο ότι στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας θα αντιμετωπίζαμε έναν δυνατό αντίπαλο όπως είναι η Ολύμπια Λάρισας και μάλιστα εκτός έδρας», τόνισε στο ARISBC.GR ο Γιάννης Δαμιανίδης και συνέχισε: «Εφόσον πάνε καλά και περάσουμε στην ημιτελική φάση θα πρέπει δυστυχώς να παίξουμε και πάλι εκτός έδρας. Οφείλουμε λοιπόν να φανούμε δυνατοί για να περάσουμε αφενός στην ημιτελική φάση του θεσμού και από εκεί να πάρουμε την πρόκριση για τον τελικό».

Ο κόουτς του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Γκόρντον Χέρμπερτ από την πλευρά του δήλωσε: «Πρόκειται για έναν αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας και δεν έχει σημασία με ποιον παίζεις και το που παίζεις. Είναι ένας αγώνας νοκ άουτ. Ο νικητής προχωράει, ενώ ο ηττημένος βγαίνει εκτός θεσμού. Πιστεύω ότι είχαμε μια καλή, αλλά συνάμα σκληρή κλήρωση, αφού θα παίξουμε εκτός έδρας και θα είναι ένα κλειστό και δύσκολο παιχνίδι, ενώ εμείς δύο μέρες πριν θα προερχόμαστε από αγώνα της Ευρωλίγκα. Το Κύπελλο Ελλάδας είναι μια διαφορετική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διοργάνωση. Θεωρώ ότι είναι μάλιστα καλό για τους φιλάθλους μας το ότι θα παίξουμε με την Ολύμπια, διότι η Λάρισα βρίσκεται κοντά στην Θεσσαλονίκη».

Όσο για τους στόχους της ομάδας στον συγκεκριμένο θεσμό; «Ασφαλώς και έχουμε υψηλές προσδοκίες και στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το Κύπελλο», υποστήριξε ο Καναδός κόουτς και υπογράμμισε: «Ξέρουμε βέβαια ότι δεν θα έχουμε καθόλου εύκολο έργο, αφού για να φτάσουμε στην υλοποίηση του στόχου μας θα χρειαστεί να πετύχουμε δύο νίκες εκτός έδρας, καθώς επίσης και άλλη μια στον τελικό ο οποίος θα γίνει σε ουδέτερο έδαφος».

Ετικέτες

 
posted by lewnoanyparktos
Permalink ¤