Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007,11:18 μ.μ.
Απαιτείται ανασύνταξη δυνάμεων

Την δεύτερη εντός έδρας ήττα του υπέστη ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο φετινό ελληνικό Πρωτάθλημα, χάνοντας από τον Πανιώνιο με 71-81 μπροστά σε 3000 περίπου φίλους της ομάδας.


Οι «κίτρινοι» από το ξεκίνημα του παιχνιδιού έδειξαν κάποιες αδυναμίες στην άμυνα και αυτό το εκμεταλλεύθηκαν οι φιλοξενούμενοι που προηγήθηκαν με 6-10 στο 3 και 10-18 στο 7. Τίποτε δεν άλλαξε στην συνέχεια και οι «κυανέρθροι» πέτυχαν ντάμπλ σκορ στο 9 (12-24), ενώ το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 15-24.


Στο δεύτερο δεκάλεπτο το ξεκίνημα ήταν πολύ καλό για τον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που με ένα σερί 10-2 κατάφερε να φθάσει σε απόσταση αναπνοής καθώς το σκορ έγινε 25-26. Από εκεί και πέρα έγινε μάχη μέχρι το 17 (37-37) αλλά στο τέλος του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πήραν μια διαφορά τεσσάρων πόντων (41-45).


Στην επανάληψη, οι «κίτρινοι» δεν είχαν την αντίδραση που θα περίμενε κανείς. Χωρίς αμφιβολία, οι παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ πραγματοποίησαν σήμερα μια κακή εμφάνιση και έτσι οι αντίστοιχοι του Νέναντ Μάρκοβιτς με ηγέτη τον Σάκοτα (6|8 τρίποντα) προηγήθηκαν με 49-60 στο 26’ και 53-65 στο 28 «κλειδώνοντας» τη νίκη. Η διαφορά έφθασε μέχρι τους 17 πόντους στο 35 (55-72) για να τελειώσει ο αγώνας με 71-81.


Πλέον απαιτείται περισυλλογή και ανασύνταξη δυνάμεων. Αυτό που προέχει για την ομάδα μας είναι να στρέψει την προσοχή της στο επόμενο αγώνα που θα την βρει αντιμέτωπη κόντρα στην Ολύμπια Μιλάνο για την Ευρωλίγκα. Το ζητούμενο δεν είναι άλλο από τη νίκη και με την βοήθεια των φιλάθλων, οι «κίτρινοι» να ξανά μπούνε στον δρόμο των επιτυχιών.


Τα δεκάλεπτα: 15-24, 41-45, 55-65, 71-81.


ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Χέρμπερτ): Κάστλ 2, Παντελιάδης, Τσαλδάρης 12 (2), Σεραπίνας 3 (1), Ράϊτ 11, Καλαϊτζής 10 (2), Ηλιάδης, Μότολα 19 (3), Μάσεϊ 14, Αγαδάκος.


Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Ξανθόπουλος 6 (2), Κλίβς, Ζορόσκι 12 (1), Γεωργαλής, Σάκοτα 22 (6), Καλαμπόκης 6, Νιούλεϊ 14 (2), Κένταλ 15, Γιαννούλης 6.


Οι δηλώσεις:


Γκόρντον Χέρμπερτ: «Δεν αξίζαμε να κερδίσουμε το σημερινό παιχνίδι. Ο Πανιώνιος είχε τον έλεγχο από την αρχή. Δώσαμε πάρα πολλά εύκολα καλάθια και λέι απ όπως και εύκολα τρίποντα. Φυσικά και είχαμε δύσκολο ταξίδι στην επιστροφή μας από το Βίλνιους, αλλά δεν μπορούμε να το προβάλουμε αυτό ως δικαιολογία. Δεν υποτιμήσαμε τον Πανιώνιο απλά έπαιξε καλύτερα από μας. Χάσαμε την μάχη των ριμπάουντ και αυτό λέει πολλά σε ένα παιχνίδι εντός έδρας».


Νέναντ Μάρκοβιτς: «Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και παίξαμε καλή άμυνα, περιορίζοντας τον ΑΡΗ στον τομέα των επιθετικών ριμπάουντ, όπου είχε πολύ καλές επιδόσεις στα προηγούμενα παιχνίδια. Παίξαμε με ενέργεια, είχαμε συγκέντρωση και αυτό φανερώνεται από τις 21 ασίστ που μοιράσαμε. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνισή μας, ενώ ο ΑΡΗΣ δεν μας υποτίμησε καθόλου γιατί είναι μία σοβαρή ομάδα. Προερχόταν ωστόσο από ένα δύσκολο παιχνίδι μέσα στην εβδομάδα για την Ευρωλίγκα και ένα δύσκολο ταξίδι της επιστροφής. Οπότε γνωρίζαμε ότι αν παίξουμε με ενέργεια θα μπορέσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».


Χάνο Μότολα: «Δεν χρειάζεται να είμαστε επιστήμονες για να δούμε ότι ο Πανιώνιος ήταν ένα βήμα μπροστά από μας σε άμυνα και επίθεση. Δεχτήκαμε 45 πόντους στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο και έτσι δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τύχη. Κάναμε δύο ήττες στην σειρά και θα πρέπει να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας στον καθρέφτη, να μάθουμε από τα λάθη μας, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και μέσα από την δουλειά να προχωρήσουμε στη συνέχεια».


Βασίλης Ξανθόπουλος: «Καταρχάς συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και το τεχνικό τιμ που πήραμε αυτή την σημαντική νίκη, η οποία παίρνει μεγαλύτερη αξία λόγω του ότι ήταν απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο και με πολύ δύσκολη έδρα. Δεν θα περάσουν από εδώ μέσα καθόλου εύκολα οι υπόλοιπες ομάδες. Εμείς κάναμε αυτά που μας είπε ο προπονητής μας, ενώ εύχομαι καλή συνέχεια στον Άρη».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤