Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007,9:08 π.μ.
Τσαλδάρης: «Πρέπει να δώσουμε απαντήσεις»

Με στόχο την τέταρτη νίκη τους, οι «κίτρινοι» υποδέχονται αύριο (22/11) στις 21:30 την Ολύμπια Μιλάνο μέσα στο Αλεξάνδρειο. Περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν και το συγκρότημα του Γκόρντον Χέρμπερτ φιλοδοξεί μέσα στην έδρα του να επιστρέψει στην λεωφόρο των επιτυχιών.

Οι τέσσερις ήττες της Ολύμπια Μιλάνο σε ισάριθμες αναμετρήσεις δεν ξεγελούν κανέναν στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο», με τον Δημήτρη Τσαλδάρη να τονίζει: «Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι καθώς η Ολύμπια έχει αρχίσει άσχημα την σεζόν τόσο στην Ευρωλίγκα, όσο και στο ιταλικό Πρωτάθλημα και έρχεται εδώ για να παίξει το τελευταίο της χαρτί. Σίγουρα θα βλέπουν τον αυριανό αγώνα σαν τελικό και εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να παίξουμε όπως χρειάζεται για να κερδίσουμε και να δώσουμε παράλληλα απαντήσεις στα ερωτηματικά που έχουν προκύψει από τις τελευταίες εμφανίσεις μας».

Όσο για το ποια είναι αυτά τα ερωτηματικά; «Ένα από αυτά είναι το πώς αρχίζουμε τους αγώνες», αναφέρει ο 27χρονος γκαρντ και συνεχίζει: «Σχεδόν σε κάθε παιχνίδι ξεκινάμε και κυνηγάμε την αντίπαλη ομάδα, αντί να είμαστε εμείς στην θέση του οδηγού. Μπορεί να κερδίσαμε έτσι ορισμένα παιχνίδια, όπως για παράδειγμα την Τσιμπόνα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια. Με την Λιέτουβος Ρίτας αν και φτάσαμε μια ανάσα από τη νίκη, στο φινάλε δεν τα καταφέραμε. Αντίθετα με τον Πανιώνιο δεν το κάναμε κιόλας. Ένα άλλο στοιχείο είναι η άμυνα. Θα πρέπει να διορθωθούμε στον συγκεκριμένο τομέα διότι δεν επιτρέπεται να δέχεσαι 45 πόντους σε ένα ημίχρονο μέσα στην έδρα σου, όπως συνέβη στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Γενικά θα πρέπει να ανεβάσουμε την απόδοση μας και να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε».

Μια ομάδα όταν κερδίζει όλα είναι καλά. Όταν αντίθετα χάσει, αυτομάτως ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου. Ο Δημήτρης Τσαλδάρης πάντως σύνεστησε υπομονή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Ουσιαστικά δεν έχει γίνει κάτι που να μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Κάθε ομάδα έχει και τις κακές βραδιές της και όλες χάνουν. Έτσι και εμείς. Κόντρα στην Ολύμπια Μιλάνο θα πρέπει να δείξουμε την αγωνιστική κατάσταση που βρισκόμαστε και γενικότερα τι μπάσκετ μπορούμε να παίξουμε».

Όταν ο Γκάλης, ο Γιαννάκης, ο Φιλίππου και τα άλλα «χρυσά» παιδιά της κίτρινης «Αυτοκρατορίας» κέρδιζαν με μεγάλη ευκολία την Ολύμπια Μιλάνο (γνωστή την δεκαετία του ’80 ως Τρέισερ και Φίλιπς Μιλάνο) στο άλλοτε Κύπελλο Πρωταθλητριών (σημερινή Ευρωλίγκα) ο Δημήτρης Τσαλδάρης ήταν μικρό παιδί και παρακολουθούσε τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις από την τηλεόραση. Αύριο θα έχει την ευκαιρία αγωνιζόμενος με την ίδια βαριά φανέλα, στο ίδιο θρυλικό γήπεδο να αναβιώσει μνήμες του ένδοξου παρελθόντος και δεν κρύβει την ανυπομονησία του: «Είναι πολύ καλό να αναβιώνει κανείς τέτοια παιχνίδια και είναι ακόμη καλύτερο να λαμβάνεις ο ίδιος μέρος σε αυτά», παρατήρησε και επεσήμανε: «Φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε τέτοιου είδους παιχνίδια όχι μόνο με την Ολύμπια Μιλάνο, αλλά και με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο κόσμος μας θα έχει την ευκαιρία λοιπόν να αναβιώσει μνήμες του παρελθόντος, αλλά και εμείς που αγωνιζόμαστε θέλουμε να τους δώσουμε χαρά προσφέροντας τους καινούργιες εικόνες από αυτά τα παιχνίδια».

Ετικέτες

 
posted by lewnoanyparktos
Permalink ¤