Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007,1:46 π.μ.
Κέρδισε με το «σπαθί» του

Επιστροφή στις νίκες για τον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που επικράτησε του Αμαρουσίου με 63-71 στο κλειστό του Αγίου Θωμά και πλέον ετοιμάζεται για τη μεγάλη «μάχη» της προσεχούς Τετάρτης (28/11) κόντρα στην Εφές Πίλσεν.


Οι «κίτρινοι» έχοντας τον Μπρέισι Ράϊτ ως κινητήριο μοχλό στην επίθεση (σημείωσε 24 πόντους συνολικά με 9/10 βολές, 3/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα, μάζεψε πέντε ριμπάουντ και μοίρασε δύο ασίστ σε 32’ συμμετοχής) προηγήθηκαν με 5-6 στην αρχή του παιχνιδιού. Το Μαρούσι όμως με ένα 9-2 σερί πέρασε μπροστά με 14-8. Στη συνέχεια όμως το συγκρότημα του Γκόρντον Χέρμπερτ ανέκαμψε και μείωσε σε 16-15, για να λήξει η πρώτη περίοδος με σκορ 19-15 έπειτα από καλάθι του Μπουντούρη για λογαριασμό του Αμαρουσίου.


Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ξεφύγουν με 22-17 και εκεί που τα πράγματα φάνταζαν δύσκολα για τους «κίτρινους» ένα σερί 8-2 τους έδωσε εκ νέου το προβάδισμα με 24-25 στο 16’. Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είχε καταφέρει να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 29-32.


Στην επανάληψη, οι «κίτρινοι» κατάφεραν να ξεφύγουν με 31-37 έπειτα από καλάθι του Μάσεϊ και παρά το γεγονός ότι το Μαρούσι μείωσε στον πόντο (38-39) στο 26’, φάνηκε ότι δεν είχε βρει λύσεις για να περιορίσει τον… δαιμονισμένο Ράϊτ. Ο Αμερικανός γκάρντ μαζί με τον Καλαϊτζή και το Μότολα σημείωσαν τρία τρίποντα δίνοντας στον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την ευκαιρία να ξεφύγει με 41-47 στο 28’, για να λήξει το τρίτο δεκάλεπτο με σκορ 47-52 έπειτα από καλάθι του Κάστλ.


Στο τέταρτο δεκάλεπτο, την σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε από τον Ράϊτ ο Αγαδάκος που με δύο διαδοχικά καλάθια έγραψε το 48-55 στο 33’. Ο δυναμικός σέντερ έστειλε μάλιστα την διαφορά στους εννιά πόντους (50-59) στο 35’ και όλα έδειχναν ότι η πλάστιγγα είχε αρχίσει να γέρνει υπέρ του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Στο Μαρούσι κάνοντας μια τελευταία προσπάθεια να φέρουν τα πάνω κάτω κατάφεραν να μειώσουν σε 55-59 στο 37’ με τρίποντο του Χαραλαμπίδη, αλλά τότε ήταν η ώρα να αναλάβει δράση εκ νέου ο Μπρέισι Ράϊτ. Πετυχαίνοντας 10 πόντους μέσα σε 4’ οδήγησε εκ του ασφαλούς τον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στη νίκη, ενώ το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε ο Λάζαρος Αγάδακος που με εντυπωσιακό κάρφωμα έγραψε το τελικό 63-71, σπάζοντας το αρνητικό σερί των τεσσάρων συνεχόμενων ηττών σε ελληνικό Πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα.


Επόμενος αντίπαλος για τους «κίτρινους» είναι η Εφές Πίλσεν και ο κόσμος του ΑΡΗ δεν πρέπει να λείψει από το μεγάλο αυτό ραντεβού. Με την ψυχολογία ανεβασμένη έπειτα από την αποψινή πολύ σημαντική νίκη και με τις κερκίδες του Αλεξανδρείου γεμάτες, οι παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ φιλοδοξούν να παραμείνουν στην λεωφόρο των επιτυχιών…


Τα δεκάλεπτα: 19-15, 29-32, 47-52, 63-71.


Μαρούσι (Μαρκόπουλος): Πάρκερ 9, Νοέας, Χαραλαμπίδης 14 (2), Μπουντούρης 3 (1), Τουντζιαράκης, Μπράιαντ 17 (1), Στεφανίδης 2, Κογιαντίνοβιτς, Παραγιός, Γλυνιαδάκης 12, Καϊμακόγλου 6


ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Χέρμπερτ): Καστλ 7 (1), Τσαλδάρης 2, Σεραπίνας, Ράϊτ 24 (3), Καλαϊτζής 7 (1), Ηλιάδης, Τσαϊρέλης, Μότολα 9 (1), Μάσεϊ 9, Αγαδάκος 13.


Οι δηλώσεις:


Γκόρντον Χέρμπερτ: «Ήταν μια «μάχη» για 40’ και το Μαρούσι πάλεψε ως το τέλος. Εμείς είχαμε πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ, αλλά τα τρίποντα του Ράϊτ ήταν σημαντικά και μας βοήθησαν πολύ. Έδειξε ποιος είναι πραγματικά».


Σούλης Μαρκόπουλος: «Δεν είμαστε σε καλή βαθμολογική θέση και ίσως αυτό να μας επηρεάζει αρνητικά στον τομέα της ψυχολογίας. Δεν βρήκαμε τις λύσεις που θέλαμε όταν ο ΑΡΗΣ μας πίεσε. Χρειαζόμαστε να κάνουμε αλλαγές στο παιχνίδι μας για να έρθουν άμεσα τα αποτελέσματα».


Γιώργος Καλαϊτζής: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που διαθέτει καλούς παίκτες και έναν νέο προπονητή. Από την άλλη πλευρά εμείς προερχόμασταν από τέσσερις διαδοχικές ήττες και αυτή η νίκη θα μας δώσει περισσότερη όρεξη και διάθεση για να παίξουμε καλύτερα στο μέλλον».


Νίκος Μπουντούρης: «Ίσως αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί σε κάποιες φάσεις να κερδίζαμε. Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα, ενώ από εδώ και πέρα μπορούμε να πετύχουμε τις νίκες που θέλουμε».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤