Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007,6:31 μ.μ.
Χέρμπερτ: «Πρέπει να παλέψουμε για 40’»

Μετά το τρία στα τρία του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην Ευρωλίγκα που αποτελεί το καλύτερο ξεκίνημα του όλων των εποχών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μια νέα πλέον δύσκολη αποστολή περιμένει τον Γκόρντον Χέρμπερτ και τους παίκτες του.


Αύριο στις 17:00 στο ΟΑΚΑ οι «κίτρινοι» αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό, με τον Γκόρντον Χέρμπερτ να τονίζει στο ARISBC.GR ότι: «Ο Παναθηναϊκός είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ειδικά από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία τους ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Έχει βάλει την δική του σφραγίδα στον Παναθηναϊκό και αυτό είναι καλό γενικότερα για το ελληνικό μπάσκετ. Από την άλλη πλευρά για την δική μας ομάδα ο αυριανός αγώνας αποτελεί μια τεράστια πρόκληση και μπορεί να λειτουργήσει σαν μέτρο σύγκρισης, αφού μόνο όταν παίζεις απέναντι στους καλύτερους μπορείς να διαπιστώσεις που πραγματικά βρίσκεσαι».


Σχετικά με την πληρότητα του αντιπάλου σε όλες τις θέσεις και τον πληθώρα ισάξιων παικτών επισημαίνει: «Οι αντίπαλοι μας βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να διαθέτουν δύο εξαιρετικές πεντάδες. Θα ήθελα όμως να σημειώσω ότι μου αρέσει επίσης η ομάδα που έχουμε φτιάξει στον ΑΡΗ και είμαι πεπεισμένος ότι θα πάμε στην έδρα τους και θα καταβάλλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό».


Ο κόουτς του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος, αφού με αυτόν στην τεχνική ηγεσία ο «Αυτοκράτορας» σημείωσε το καλύτερο ξεκίνημα του όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα. Και στο ελληνικό Πρωτάθλημα η ομάδα τα πάει περίφημα, όμως ο ίδιος βλέπει μπροστά και έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του. Τι ακριβώς; «Σίγουρα πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα. Κάθε νίκη εξάλλου είναι καλή, αλλά προτιμώ να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στο πως θα γίνει η ομάδα καλύτερη», εξηγεί και συνεχίζει: «Επικεντρωνόμαστε τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου στο να «χτίσουμε» ένα ποιοτικό σύνολο και εφόσον αυτό επιτευχθεί, η ομάδα μετά θα είναι σε θέση να προχωράει από μόνο της. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Στην τελευταία μας αναμέτρηση κόντρα στην Τσιμπόνα παλέψαμε σκληρά στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά απέναντι στον Παναθηναϊκό θα χρειαστεί να παλέψουμε για 40’».


Η προετοιμασία των «κίτρινων» ολοκληρώθηκε σήμερα κάνοντας μια δίωρη προπόνηση το πρωί στο κλειστό γήπεδο των «Εκπαιδευτήριων Μαντουλίδη» (το Αλεξάνδρειο δεν είναι διαθέσιμο, λόγω της διεξαγωγής μια προγραμματισμένης εκδήλωσης), στην οποία όλοι οι παίκτες του Χέρμπερτ έδωσαν κανονικά το παρών πλην του Σπύρου Παντελιάδη που λόγω μιας ίωσης κρίθηκε τελικά να μείνει εκτός αποστολής, όπως και ο Ρέισον Τέρι που δεν έχει ακόμη δικαίωμα συμμετοχής στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Τέλος, η αποστολή της ομάδας αναμένεται να αναχωρήσει αεροπορικώς από την Θεσσαλονίκη στις 17:30 με προορισμό την Αθήνα.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤