Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2007,10:12 μ.μ.
Τρία στα τρία: Το καλύτερο ξεκίνημα!

Με ηγέτη έναν εκπληκτικό Τζερεμάια Μάσεϊ που έκανε όλες τις δουλειές μέσα στο γήπεδο, και άξιο συμπαραστάτη τον εκπληκτικό του κόσμο, ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατάφερε στο τέλος να γυρίσει έναν σχεδόν χαμένο αγώνα και να επιβληθεί της Τσιμπόνα Ζάγκρεμπτ με σκορ 77 – 73. Ο «Αυτοκράτορας» πρόσθεσε κατά αυτό τον τρόπο στο ενεργητικό του την τρίτη του νίκη σε ισάριθμα ματς στη φετινή Ευρωλίγκα, και πραγματοποίησε έτσι το καλύτερο ξεκίνημά του όλων των εποχών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο 21 – 21. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στις αρχές του δεύτερου δεκάλεπτου, μέχρι και το 15’ από όπου και μετά η Τσιμπόνα άρχισε να ξεφεύγει, σε σημείο που το ημίχρονο έληξε με την κροατική ομάδα να έχει προβάδισμα 7 πόντων (33 – 40).

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανεβάσουν τη διαφορά στους εννέα πόντους (37 – 46). Σε εκείνο το σημείο έγινε η πρώτη προσπάθεια του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να γυρίσει το παιχνίδι και με τον Μάσεϊ να βρίσκει τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι τα κατάφερε αφού έκανε ένα σερί 10-0 και προηγήθηκε με 47 – 46 στο 25΄. Όμως εκεί υπήρξε το δεύτερο μπλάκ άουτ επιθετικά για τους «κίτρινους», και έτσι οι Κροάτες με ένα δικό τους σερί 4 - 10 πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ και διαφορά επτά πόντων στο 28΄ (51 – 58), την οποία και κράτησαν μέχρι το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου (54 – 61).

Στις αρχές του τελευταίου δεκάλεπτου η διαφορά έφθασε και πάλι στους εννέα πόντους (54-63). Τότε όμως ξεκίνησε η δεύτερη προσπάθεια ανατροπής του παιχνιδιού από τον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με την φοβερή βοήθεια του κόσμου του και τον Μάσει να «ξεδιπλώνει» όλο το ταλέντο του στο παρκέ. Με ηγέτη τον Αμερικανό οι «κίτρινοι» έτρεξαν ένα σερί 23 – 7 και προηγήθηκαν με 77 – 70, 15’’ πριν τη λήξη. Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν οι Κροάτες στο χρόνο που απέμενε ήταν να μειώσουν σε 77 – 73 που ήταν και το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 33-40, 54-61, 77-73.

ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Χέρμπερτ): Κάστλ 8, Τέρι 10, Σεραπίνας 4, Ράϊτ 9 (2), Καλαϊτζής 2, Ηλιάδης, Μότολα 6, Μάσεϊ 28, Αγαδάκος, Τσαλδάρης 10 (1), Παντελιάδης.

Τσιμπόνα (Βράνκοβιτς): Γουόρεν 13, Κέλι 15 (1), Κράσιτς 5 (1), Άντριτς 3, Αγιούζο 13 (3), Καστροπίλ, Χόσκιν 8, Πρίντς, Ρόζιτς 6, Μουλαομέροβιτς 10.

Οι δηλώσεις:

Γκόρντον Χέρμπερτ: «Στα τρία τέταρτα του αγώνα πραγματικά δεν παίξαμε καλά. Είχαμε πρόβλημα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε ομαδικά στην επίθεση, ούτε και ήμασταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα. Στο τρίτο δεκάλεπτο πλησιάσαμε δυο φορές την Τσιμπόνα στο σκορ, αλλά δεν είχαμε συνέχεια και μας ξέφευγαν ξανά με 7 και 9 πόντους. Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως ήμασταν καταπληκτικοί, τους πλησιάσαμε ξανά και περάσαμε για τα καλά μπροστά στο σκορ. Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες μου έκαναν μια τεράστια προσπάθεια, αλλά είχαμε και απίστευτη βοήθεια από τον κόσμο μας, ο οποίος μας στήριξε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Παρόλο που κερδίσαμε, πρέπει οπωσδήποτε να βελτιωθούμε. Παρόλο που τόσο σήμερα, όσο και με την Μάλαγα δεν παίξαμε καλά, αυτό που κρατάω είναι ότι και τις δυο φορές δεν παρατήσαμε τον αγώνα. Το 3-0 με το οποίο ξεκινήσαμε την Ευρωλίγκα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, εκτός και αν καταφέρουμε να βελτιωθούμε στη συνέχεια».

Γιόζιπ Βράνκοβιτς: «Περιμέναμε να γίνει ένα σκληρό παιχνίδι, αλλά δεν περιμέναμε να συμβούν ορισμένα πράγματα που έγιναν μέσα στο γήπεδο. Δεν θέλω να μιλάω για τους διαιτητές, αλλά αν δεν σφυρίζουν κάποια φάουλ είναι λογικό να χάνουν οι παίκτες την αυτοπεποίθησή τους. Εμείς παίξαμε καλά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ελέγχαμε το παιχνίδι, αλλά στο τέλος δεν βάλαμε κάποια ελεύθερα σουτ, χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και ηττηθήκαμε. Καθοριστικά για την έκβαση του αγώνα ήταν επίσης και τα 19 λάθη που κάναμε. Παρόλο που παίξαμε καλά σε γενικές γραμμές, αυτό που μετράει είναι ότι χάσαμε…»
Ξεκινάει αύριο η προετοιμασία για Παναθηναϊκό
Οι 'κίτρινοι' θα αρχίσουν αύριο την προετοιμασία τους για τον Σαββατιάτικο (10/11) αγώνα με τον Παναθηναϊκό κάνοντας μια προπόνηση το απόγευμα στις 17:30, ενώ την Παρασκευή θα προπονηθούν στο κλειστό γήπεδο των 'Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη' από τις 11:00 έως τις 13:00, αφού το Αλεξάνδρειο δεν θα είναι διαθέσιμο, λόγω μιας προγραμματισμένης εκδήλωσης που θα λάβει χώρα την συγκεκριμένη μέρα.

Ετικέτες

 
posted by lewnoanyparktos
Permalink ¤