Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007,6:28 μ.μ.
Παντελιάδης: «Ο κόσμος του ΑΡΗ κέρδισε την Τσιμπόνα»

Ο… χιτσκοκικός χθεσινός αγώνας κόντρα στην Τσιμπόνα και η μεγάλη νίκη που επισφραγίστηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα ανήκουν οριστικά στο παρελθόν και στο «στρατόπεδο» του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χωρίς καμία χρονοτριβή προετοιμάζονται για την επόμενη δύσκολη αποστολή που θα τους βρει αντιμέτωπους το Σάββατο (20/110 στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό.


Το σημερινό πρόγραμμα των «κίτρινων» περιλαμβάνει μελέτη της χθεσινής αναμέτρησης με την Τσιμπόνα και στην συνέχεια εκγύμναση στην αίθουσα με τα βάρη και μερικά σουτ στο γήπεδο για χαλάρωμα. Αύριο η προετοιμασία θα μεταφερθεί στο κλειστό γήπεδο των «Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη», αφού το Αλεξάνδρειο δεν θα είναι διαθέσιμο λόγω μιας προγραμματισμένης εκδήλωσης και εν συνεχεία η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Αθήνα.


Την στιγμή πάντως που οι καρδιές όλων στις τάξεις των φιλάθλων του ΑΡΗ έχουν αρχίσει πλέον να χτυπούνε σε… κανονικούς ρυθμούς, ο Σπύρος Παντελιάδης εκθείασε στο ARISBC.GR τον MVP της χθεσινής τρίτης συνεχόμενης νίκης: «Πέρα από οποιαδήποτε τεχνική ανάλυση, αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε να παραδεχθούμε είναι ότι χωρίς την βοήθεια των φιλάθλων του ΑΡΗ, δεν πρόκειται να είχαμε τις δυνάμεις, αλλά και την διάθεση για να πετύχουμε την ολική επαναφορά και στο τέλος να πανηγυρίσουμε τη νίκη. Μπορεί να χάναμε στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, αλλά ο κόσμος μας δεν σταμάτησε ούτε δευτερόλεπτο να μας παροτρύνει. Η υπόσχεση τους ότι θα μας βοηθούσαν αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά αληθινή και χωρίς υπερβολή, αλλά και χωρίς καμία διάθεση κολακείας, ο κόσμος του ΑΡΗ ήταν αυτός που νίκησε την Τσιμπόνα».


Όσον αφορά τους λόγους που ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι παρά τις προσδοκίες ορισμένων ότι θα επρόκειτο για μια άνετη επικράτηση του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο έμπειρος πλέι μέικερ υπογράμμισε: «Προσπαθήσαμε να μην υποτιμήσουμε την Τσιμπόνα και αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος στην Ευρωλίγκα. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλες τις ομάδες με την πρέπουσα σοβαρότητα και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέσα στο παρκέ για να παίρνουμε νίκες. Το θέμα είναι ότι στην χθεσινή αναμέτρηση αν και δεν παίξαμε καλά, εντούτοις φτάσαμε στο ζητούμενο που δεν ήταν άλλο από τη νίκη. Θα πρέπει όμως να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά για να βελτιωθούμε ομαδικά και να είμαστε ακόμη καλύτεροι στην συνέχεια της διοργάνωσης».


Αυτή η νίκη θα μείνει χαραγμένη με ανεξίτηλα γράμματα στην πλούσια ιστορία του «Αυτοκράτορα», αφού είναι η πρώτη φορά που η ομάδα κάνει ένα τόσο εντυπωσιακό ξεκίνημα με τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Η αμέσως προηγούμενη καλύτερη επίδοση των «κίτρινων» στην φάση των ομίλων της Ευρωλίγκα ήταν την σεζόν 1987-88 (τότε η εν λόγω διοργάνωση ήταν γνωστή ως Κύπελλο Πρωταθλητριών), όταν η αρμάδα του Γκάλη, του Γιαννάκη και του Ιωαννίδη είχε επικρατήσει εντός έδρας της Ορτέζ με 92-86, της Μπαρτσελόνα με 86-89 στο Παλαού Μπλαουγκράνα, αλλά ηττήθηκε εκτός έδρας από την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 95-91. «Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα», επισημαίνει ο Σπύρος Παντελιάδης και συνεχίζει: «Είναι κάτι που εμένα προσωπικά με γεμίζει με υπερηφάνεια, έχοντας ως δεδομένο ότι την βαριά φανέλα αυτής της ομάδας έχουν τιμήσει στην συγκεκριμένη διοργάνωση τεράστιοι παίκτες με κυριότερους τον Γκάλη και τον Γιαννάκη. Είμαι υπερήφανος που αποτελώ και εγώ κομμάτι αυτού του ρεκόρ και σίγουρα το γεγονός ότι έχουμε τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις αποτελεί τον καλύτερο οδηγό ενόψει της δύσκολης συνέχειας που μας περιμένει».


Για την αναμέτρηση που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής στο Ελληνικό Πρωτάθλημα παρατηρεί: «Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια από τις κορυφαίες, αν όχι την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης. Το έργο μας μάλιστα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο μετά την υπερπροσπάθεια που καταβάλλαμε κόντρα στην Τσιμπόνα, αλλά θα πρέπει να παίξουμε με το ίδιο πάθος για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό. Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν τον φοβόμαστε, όπως εξάλλου δεν φοβόμαστε κανέναν. Ο ΑΡΗΣ εξάλλου είναι μια εξίσου πολύ μεγάλη ομάδα που παίζει πάντα με σκοπό τη νίκη. Σίγουρα η προσεχής αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό θα είναι η δυσκολότερη από αυτές που έχουμε δώσει μέχρι στιγμής, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέσα στο παρκέ».


Κλέινοντας, ο Σπύρος Παντελιάδης στέλνει το δικό του μήνυμα στους παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΡΗ που σήμερα (21:45) στο Κλεάνθης Βικελίδης δίνουν μια ιστορική αναμέτρηση στην φάση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA κόντρα στον Ερυθρό Αστέρας: «Θέλω να μεταφέρω τις θερμές μου ευχές στην ποδοσφαιρική μας ομάδα που σήμερα δίνει έναν πολύ σημαντικό αγώνα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρας. Θέλω να ξέρουν ότι είμαστε στο πλευρό τους, πιστεύουμε στην αξία τους και είμαστε έτοιμοι να πανηγυρίσουμε μια ακόμη μεγάλη νίκη τους».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤