Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007,4:52 μ.μ.
Τιμή και αναγνώριση στον Γιώργο Σιγάλα

Πέρα από το καλοσώρισμα των νέων καλαθοσφαιριστών, αλλά και του προπονητή της ομάδας, Γκόρντον Χέρμπερτ, η αποψινή εκδήλωση των Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών του ΑΡΗ έγινε και για έναν ακόμη λόγο. Και αυτός έχει να κάνει με τον Γιώργο Σιγάλα, ο οποίος πριν από λίγο καιρό πήρε τη μεγάλη απόφαση να σταματήσει την υπέρλαμπρη καριέρα του.

Αυτόν τον πολύ μεγάλο και σπουδαίο αθλητή που τίμησε και με το παραπάνω την βαριά φανέλα του ΑΡΗ για τέσσερα χρόνια συνολικά, βράβευσαν σήμερα οι Παλαίμαχοι Καλαθοσφαιριστές του συλλόγου, κάνοντας τον μάλιστα και μέλος τους. Ήταν ένα ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης των όσων πρόσφερε ο «Ράμπο» όχι μόνο στον «Αυτοκράτορα», αλλά και στο ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. «Οι Παλαίμαχοι Καλαθοσφαιριστές του ΑΡΗ αποφάσισαν να τιμήσουν σήμερα τον Γιώργο Σιγάλα που σταμάτησε μια λαμπρή καριέρα παίζοντας τα τελευταία δύο χρόνια της καριέρας του στον ΑΡΗ», τόνισε ο γενικός γραμματέας των βετεράνων του συλλόγου, Πέτρος Ράσογλου και συνέχισε: «Δεν θα αναφερθώ σε επιδόσεις και τρόπαια. Ο Γιώργος είναι γέννημα - θρέμμα μιας άλλης ομάδας και δεν το έκρυψε ποτέ. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους φίλους του ΑΡΗ να τον αγαπήσουν και να τον εκτιμήσουν όσο λίγους άλλους Έλληνες παίκτες. Εκτός από τις αθλητικές του επιδόσεις ήταν πάντα αρχηγός και ηγέτης στα δύσκολα. Ήρθε δύο φορές στον ΑΡΗ και η δεύτερη θητεία του έμελλε να είναι η έσχατη, ενώ ο νικηφόρος αγώνας του ΑΡΗ με τον Πανιώνιο ήταν ο τελευταίος του ως καλαθοσφαιριστής. Τιμούμε λοιπόν έτσι σεμνά τον αθλητή και άνθρωπο Γιώργο Σιγάλα, ενώ επίσης τον καλοσωρίζουμε στις τάξεις των παλαιμάχων καλαθοσφαιριστών του ΑΡΗ».




Σιγάλας: «Είμαι περήφανος που ήμουν παίκτης του ΑΡΗ»


Ο Γιώργος Σιγάλας παρέλαβε την τιμητική πλακέτα και μια καρφίτσα με το έμβλημα του συνδέσμου, ενώ στη συνέχεια έγινε και επίσημα μέλος των Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών ΑΡΗ παραλαμβάνοντας την προσωπική κάρτα μέλους.

Εμφανώς συγκινημένος από τη μεγάλη τιμή που του επεφύλαξε η οικογένεια του ΑΡΗ δήλωσε: «Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι εδώ. Εύχομαι καλή επιτυχία στον ΑΡΗ για την φετινή χρονιά. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα που με βραβεύετε σήμερα και ότι μπορώ να το κάνω για την ομάδα θα το κάνω», τόνισε ο «Ράμπο», ενώ σε ερώτηση που του τέθηκε για το πόσο δύσκολο είναι από συλλέκτης τροπαίων να γίνεται συλλέκτης τιμητικών πλακετών τόνισε: «Έχω ξεκινήσει να δέχομαι τιμητικές πλακέτες εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό όμως που κάνει ξεχωριστή τούτη την φορά είναι ότι αποτελεί μια πολύ μεγάλη τιμή για μένα η πρόταση του Συλλόγου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών του ΑΡΗ να με κάνουν μέλος τους, αλλά και να με τιμήσουν για την προσφορά μου στην ομάδα. Έκανα ένα πέρασμα από τον ΑΡΗ το οποίο για μένα ήταν αρκετά μεγάλο, με βάση την συνολική μου καριέρα. Έζησα πάρα πολλά στα τέσσερα χρόνια εδώ πέρα. Είμαι περήφανος που ήμουν παίκτης του ΑΡΗ και είμαι περήφανος που θα είμαι μέλος όλων αυτών των παλιών παικτών, οι οποίοι είναι πάνω από όλα αξιόλογοι άνθρωποι. Ότι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω τον σύλλογο τους θα το κάνω. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε από την δική μας πλευρά για να βοηθήσουμε το μπάσκετ».

Σίγουρα αρκετοί αναρωτήθηκαν που ήταν ο Γιώργος Σιγάλας κατά την διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με τον Κολοσσό Ρόδου. Όλοι θα περίμεναν να τον δούνε σε κάποια θέση στην κερκίδα των επισήμων, αλλά ο ίδιος προτίμησε να περάσει… απαρατήρητος. Πως εξήγησε την απόφαση του να περιμένει στωικά στην αίθουσα τροπαίων της ομάδας; «Απλά νομίζω ότι είναι λίγο νωρίς ακόμη για να δω από τώρα κάποιον αγώνα της ομάδας από την κερκίδα», υποστήριξε ο «Ράμπο» και υπογράμμισε: «Το σίγουρο είναι ότι θα έρθω να δω όχι μόνο παιχνίδια του ΑΡΗ, αλλά και όλων των ομάδων, γιατί είναι ευκαιρία να βλέπεις ως φίλαθλος του μπάσκετ παιχνίδια και μάλιστα υψηλού επιπέδου».

Όσο για την έντονη συγκίνηση που ένιωσε κατά την διάρκεια της βράβευσης του, αν και γενικά σε όλη την καριέρα του τον συνόδευε η φήμη του σκληρού άνδρα παρατήρησε: «Σκληροί είναι αυτοί που δεν φοβούνται να κλάψουν. Αυτοί οι άνθρωποι που με τιμήσανε σήμερα ήτανε κάποτε αθλητές του ΑΡΗ και αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του συλλόγου. Οπότε η επιβράβευση αυτή είναι κάτι το μοναδικό για μένα. Ας υποθέσουμε ότι είναι η αρχή σε μια καινούργια ιστορία. Το ότι συγκινήθηκα είναι λογικό. Άνθρωποι είμαστε εξάλλου».

Ετικέτες

 
posted by lewnoanyparktos
Permalink ¤