Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007,10:11 π.μ.
ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο – Κολοσσός Ρόδου 76-71

Σε μια πρόβα τζενεράλε, ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επικράτησε σήμερα σε φιλικό αγώνα του Κολοσσού Ρόδου με 76-71. Τον αγώνα αυτό παρακολούθησαν 2000 φίλοι των «κίτρινων» που είχαν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά και να χειροκροτήσουν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας.

Τόσο ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όσο και ο Κολοσσός Ρόδου έδειξαν προσοχή περισσότερο στην επίθεση στο πρώτο δεκάλεπτο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σκορ να είναι 14-12 στο 5’ και 28-23 στο δεκάλεπτο.

Οι «κίτρινοι» στο δεύτερο δεκάλεπτο έδειξαν ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα και αυτό είχε άμεσα θετικά αποτελέσματα. Από το 10’ έως το 15’ δέχθηκαν μόλις ένα καλάθι και το σκορ έγινε 37-25 σε εκείνο το χρονικό σημείο. Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο εγκλώβισαν στην επίθεση την φιλοξενούμενη ομάδα και έτσι πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 44-36.

Στην επανάληψη, το συγκρότημα του Γκόρντον Χέρμπερτ μπήκε εξίσου δυνατά και πήρε μια διαφορά δεκατριών πόντων (60-47) στο 26’, για να λήξει το τρίτο δεκάλεπτο 63-55. Οι Ροδίτες κατάφεραν να «ροκανίσουν» το εις βάρος τους 72-62 στο 38’ και να πλησιάσουν σε 72-69, 36’’ πριν το φινάλε, εντούτοις οι «κίτρινοι» διατήρησαν την ψυχραιμία τους στο τέλος με καλάθι και φάουλ του Μάσεϊ έγραψαν το 76-71 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.


Τα δεκάλεπτα: 28-23, 44-36, 63-55, 76-71.


ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Χέρμπερτ): Κάστλ15 (2),Τέρι 5, Τσαλδάρης 4, Σεραπίνας 4, Ράϊτ 19 (2), Καλαϊτζής 5 (1), Ηλιάδης, Μότολα 10 (1), Μάσεϊ 12, Αγαδάκος 2.


Κολοσσός Ρόδου (Αλεξανδρής): Στίνσον 10 (1), Ασημακόπουλος 8, Διαμαντόπουλος 13 (1), Γιοσίποβιτς 16 (1), Τσέσκοβιτς 9 (2), Παναγιωταράκος, Κουπίδης 5 (1), Κουνούνης, Τζιγκάνοβιτς 5, Σκορδάλης, Τόντιτς 2, Τσαμάτος 3.


Οι δηλώσεις:


Γκόρντον Χέρμπερτ: «Παίξαμε για 20 λεπτά καλό μπάσκετ. Δεν είμαστε ακόμη στο σημείο που πρέπει, αλλά πρέπει να σημειώσουμε ότι και ο Κολοσσός έπαιξε καλά. Εμείς αν και κάποια στιγμή στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου πήραμε μια διαφορά 14 πόντων, δεν είχαμε το απαιτούμενο «φονικό» ένστικτο να «καθαρίσουμε» τον αγώνα και αφήσαμε τον αντίπαλο να επιστρέψει. Ήμασταν καλοί στα ριμπάουντ, αλλά όχι πάντα καλοί και στην άμυνα και γι’ αυτό δεχθήκαμε πολλά εύκολα καλάθια. Το σημαντικό για μας είναι να παίζουμε καλή άμυνα επί 40 λεπτά. Η επίθεση είναι θέμα ημέρας, αλλά η άμυνα πρέπει να είναι πάντα καλή. Από αυτό το παιχνίδι θα μάθουμε διάφορα σημαντικά πράγματα και θα βελτιωθούμε στην συνέχεια. Σε ότι αφορά τον κόσμο σήμερα το γήπεδο δεν ήταν γεμάτο όπως όταν είχα έρθει ως αντίπαλος με την Pau Orthez όπου δεν μπορούσαμε να ακούσουμε τι λέγαμε μεταξύ μας. Ο κόσμος όμως είμαι βέβαιος ότι θα μας βοηθήσει να παίζουμε καλά και εμείς με την σειρά μας θα δίνουμε με το καλό μας παιχνίδι το έναυσμα για να μας χειροκροτήσει».


Βαγγέλης Αλεξανδρής: «Τα φιλικά τελείωσαν για μας και έχω ανάμικτα συναισθήματα, επειδή είμαι τελειομανής και θέλω όλα να λειτουργούν στην εντέλεια. Είμαστε μια νέα ομάδα που παίζει σε μια δύσκολη κατηγορία, αλλά θα προσπαθήσουμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ο ΑΡΗΣ είναι πολύ καλή ομάδα και με εντυπωσίασε, αλλά χρειάζεται υπομονή. Αυτή η ομάδα αξίζει και μπορεί να πάει πάρα πολύ καλά. Γενικά ο ΑΡΗΣ πρέπει να επιστρέψει κάποια στιγμή στην θέση που ήταν παλαιότερα και πρέπει να διαταραχθεί η παντοκρατορία της Αθήνας».


Μπρέϊσι Ράϊτ: «Σήμερα ήμασταν καλύτεροι στην άμυνα από τα προηγούμενα παιχνίδια. Αρχίζουμε και βρίσκουμε την συνοχή μας ως ομάδα. Σήμερα ήταν η πρώτη φορά που παίξαμε μπροστά στον κόσμο μας και ήταν κάτι που το περιμέναμε πολύ. Προσωπικά βελτιώνομαι, αν και δεν είμαι ακόμα στο 100% των δυνατοτήτων μου. Η ομάδα βρίσκεται ακόμη στην φάση της προετοιμασίας, αλλά πιστεύω ότι με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων θα είμαστε έτοιμοι».


Παναγιώτης Παναγιωταράκος: «Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους. Φέτος ο Κολοσσός είναι πιο έτοιμος από ότι την προηγούμενη φορά που μετείχε στην Α1. Δουλεύουμε για να βελτιωθούμε. Γίνεται καλή δουλειά, αν και ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι. Στόχος μας είναι η παραμονή και νομίζω ότι θα τον πετύχουμε. Ο ΑΡΗΣ κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια και εύχομαι σύντομα να είναι πάλι στην κορυφή, όπως του αξίζει».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤