Τρίτη 19 Ιουνίου 2007,11:46 μ.μ.
Οι Δηλώσεις των πρωταγωνιστών


Αντρέα Ματσόν: «Είναι τόσα πολλά, που θέλω να πω, αλλά θα ήθελα να είμαι περιεκτικός, ξεκάθαρος και συγκεκριμένος: Να τελειώσεις χρονιά με νίκη είναι εξαιρετικό. Είμαστε ξανά στην Ευρωλίγκα γιατί έγινε πολύ καλή δουλειά σε όλους τους τομείς. Όλοι οι άνθρωποι ομάδας βοηθήσανε κάνοντας σωστά και ψύχραιμα την δουλειά τους, χωρίς πανικό και άγχος. Από εκεί ξεκινά η επιτυχία της ομάδας. Ως προπονητές της ομάδας όλη την χρονιά μιλούσαμε για το πώς θα αξιοποιήσουμε το υλικό μας. Ακόμα και εάν υπάρχουν τραυματισμοί πρέπει να στηρίζεις την επιλογή σου ότι και εάν έχει γίνει. Αυτός είναι ο σοβαρός λόγος που ΑΡΗΣ θα αγωνίζεται και του χρόνου στην Ευρωλίγκα. Είναι απίστευτη επιτυχία ότι ο σύλλογος θα παίζει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Θέλω να κάνω επίσης ένα σχόλιο, που μου είπε σήμερα ο Γιάννης Δαμιανίδης και έχει δίκιο: Οι ομάδες ανήκουν στον κόσμο τους, όχι σε προπονητές και παράγοντες. Ανήκουν σε κοινούς και καθημερινούς ανθρώπους, που την στηρίζουν και την αγαπούν. Και είμαι πολύ υπερήφανος, που κατάφερα να κάνω πραγματικότητα ένα ακόμη όνειρο σε αυτούς τους ανθρώπους. Ευχαριστώ το προπονητικό τιμ που έκανε θαυμάσια δουλειά, όπως και όλους στα γραφεία, που δουλεύουν σκληρά για την ομάδα. Σήμερα θα πρέπει όλοι μας να είμαστε υπερήφανοι».

Σχετικά με ερώτηση που έγινε στον Ιταλό κόουτς για το μέλλον του στην ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τόνισε: «Ήμουν σήμερα στο γραφείο με τον Γιάννη Δαμιανίδη, και αύριο στις 11 θα μιλήσω ξανά μαζί του, όπως και με τον Πρόεδρο. Ο βοηθός μου (Θανάσης Παπαχατζής) ξέρει και θα σας πω τι έχω στην καρδιά μου, αν και μερικές φορές είναι λάθος αυτό. Φυσικά υπάρχουν ομάδες, που προσπαθούν να επικοινωνήσουν είτε με μένα, είτε με ατζέντη μου, αλλά ποτέ δεν σκέφθηκα τι θα κάνω την επόμενη σεζόν. Μέλημα μου ήταν ο ΑΡΗΣ και το πώς θα βγει η ομάδα ξανά στην Ευρωλίγκα. Αυτήν την στιγμή έχω ανάγκη να ξεκουραστώ και να ηρεμήσω. Ότι κάναμε την φετινή σεζόν, χρειάστηκε μεγάλη ενέργεια».

Τερέλ Καστλ: «Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο και όλους όσους δουλέψανε για την οργάνωση του συλλόγου. Θέλω επίσης να δώσω συγχαρητήρια στον ΑΡΗ, σε όλους όσους δουλέψανε, σε όλη την πόλη, που υποστήριξε αυτή την ομάδα. Είχαμε σκαμπανεβάσματα σε όλη την σεζόν. Στους αγώνες με τον Ολυμπιακό κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να πάμε στον τελικό, αλλά παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα της σειράς δεν ήταν ευνοϊκό για μας, εντούτοις βρήκαμε την ψυχική δύναμη να επανέλθουμε και να οδηγήσουμε την ομάδα, εκεί, που της αξίζει. Στην Ευρωλίγκα».

Λούκα Παβίσεβιτς: «Συγχαρητήρια στον κόουτς Ματσόν, στους παίκτες και τον κόσμο του ΑΡΗ για την πρόκριση στην Ευρωλίγκα. Όπως σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος προσπαθήσαμε με όλες τις δυνάμεις για να κερδίσουμε την συμμετοχή μας στην Ευρωλίγκα. Δυστυχώς σε αυτό το κρίσιμο ματς, δεν βγήκαμε έτοιμοι στο γήπεδο. Για να παίξεις σε αυτή την έδρα και με αυτή την ομάδα, πρέπει να ξεκινήσεις εντελώς διαφορετικά, να έχεις δύναμη, συγκέντρωση και πολύ καλή άμυνα στο ένας εναντίον ενός και να μην κάνεις λάθη. Δεν πετύχαμε να τα κάνουμε όλα αυτά στην αρχή, δεν τα κάναμε στην συνέχεια, και όταν δεν τα κάνεις στην αρχή, είναι δύσκολο να το κάνεις στην συνέχεια. Έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες στα αποδυτήρια και το κάνω και δημόσια. Η ανάλυση του παιχνιδιού δεν έχει μεγάλη σημασία, όσο το ότι δεν τα καταφέραμε. Είμαι υπερήφανος που ήμουν προπονητής του Πανιωνίου».

Αντρέ Χάτσον: «Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας και το προπονητικό τιμ μας είχε προετοιμάσει πολύ καλά. Ήμασταν κακοί στο ένας εναντίον ενός. Εκπροσωπώντας την ομάδα θέλω να πω ότι δεν μπήκαμε με την ένταση που απαιτούσε αυτό το ματς. Ο κόσμος του ΑΡΗ ήταν φανταστικός και είναι από τους καλύτερους σε όλη την Ευρώπη. Με την υποστήριξη τους έδωσαν μεγάλη ώθηση στους παίκτες του ΑΡΗ κατά την διάρκεια του αγώνα. Ο ΑΡΗΣ κατάφερε επίσης να βάλει τα μεγάλα σουτ, ενώ εμείς δεν είχαμε την απαιτούμενη ενέργεια. Είμαστε ωστόσο χαρούμενοι για το πώς τελειώσαμε την σεζόν και περιμένουμε μεγάλα πράγματα για το μέλλον. Φυσικά θα θέλαμε να είχαμε νικήσει και λυπούμαστε που δεν το κάναμε».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤