Παρασκευή 15 Ιουνίου 2007,6:41 μ.μ.
Σκέϊλς: «Μια αναμέτρηση όχι διαφορετική από τις άλλες»

Έναν από τους πιο κρίσιμους και σημαντικούς αγώνες για τη φετινή αγωνιστική σεζόν δίνει αύριο στις 19:00 ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κόντρα στον Πανιώνιο στο κλειστό του Ελληνικού. Με νίκη οι «κίτρινοι» θα πετύχουν το 3-1 στη σειρά των αναμετρήσεων με τους «κυανέρυθρους» και θα εξασφαλίσουν την τρίτη θέση που οδηγεί στην Ευρωλίγκα της ερχόμενης περιόδου.

Η προετοιμασία για την αυριανή αναμέτρηση ολοκληρώθηκε σήμερα με μια προπόνηση το πρωί και το απόγευμα η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Αθήνα. Το θετικό για τον Αντρέα Ματσόν είναι ότι έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του και αποφασισμένους παρά την κούραση από τις 57 αναμετρήσεις που έχουν δώσει μέχρι τώρα σε Ελληνικό Πρωτάθλημα (κανονική διάρκεια και play offs), Κύπελλο Ελλάδας και Ευρωλίγκα, να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να φτάσουν στην υπέρ πολύτιμη νίκη. «Πρέπει να πάμε στην έδρα του Πανιωνίου και να κάνουμε την δουλειά μας, άσχετα με το πόσους αγώνες έχουμε δώσει. Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι σε άλλα Πρωταθλήματα οι ομάδες παίζουν περισσότερα παιχνίδια», επισημαίνει ο Άλεξ Σκέϊλς στο ARISBC.GR και υπερθεματίζει: «Το πιο σημαντικό είναι τι θα κάνουμε εμείς, πως θα διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση το σώμα μας και να κάνουμε αυτά που πρέπει για να πάρουμε τη νίκη. Δεν πρόκειται για κάποιο διαφορετικό αγώνα σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους. Αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε σκληρά και να κερδίσουμε έναν ακόμη εκτός έδρας αγώνα».

Ο Αμερικανός γκάρντ συνιστά μάλιστα ιδιαίτερη προσοχή, ενόψει του αυριανού αγώνα και δεν τον παραπλανούν τα προβλήματα τραυματισμών που ταλαιπωρούν ορισμένους παίκτες των Νεοσμυρνιωτών: «Ο Πανιώνιος είναι πολύ καλή ομάδα. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε ποιους παίκτες δεν έχουν στην διάθεση τους. Αυτό είναι κάτι που θα το σκεφτούμε μόλις μπούμε στο παρκέ για να τους αντιμετωπίσουμε. Εμείς πάντως προετοιμαστήκαμε για να αντιμετωπίσουμε έναν Πανιώνιο με πλήρες ρόστερ και έτσι σκοπεύουμε να παίξουμε εναντίον τους».

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του φετινού ΑΡΗ είναι η εξαιρετική συγκομιδή που είχε στις εκτός έδρας αναμετρήσεις που έδωσε στην διάρκεια της κανονικής διάρκειας του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Με 10 νίκες σε 13 αγώνες οι «κίτρινοι» έδειξαν ότι έχουν τον τρόπο να κερδίζουν και μακριά από το Αλεξάνδρειο. Αν και στα πλέι οφ δεν συνεχίστηκε το ίδιο με το συγκρότημα του Αντρέα Ματσόν να έχει μια νίκη σε τέσσερις αναμετρήσεις, ο Σκέϊλς ωστόσο εξηγεί ότι: «Η νίκη έχει πάντα την ίδια αξία και δεν έχει σημασία αν αυτή επιτευχθεί εντός ή εκτός έδρας. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας για να κερδίσουμε. Αν συμβούν όλα αυτά, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Απλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ξανά βρούμε άπαντες την αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη προς τους εαυτούς μας όταν παίζουμε εκτός έδρας».

Μυστικά μεταξύ ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Πανιωνίου δεν υπάρχουν έπειτα από πέντε αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων την φετινή περίοδο. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που θα πρέπει να τηρηθούν κατά γράμμα σύμφωνα με τον 29χρονο φόργουορντ, προκειμένου οι «κίτρινοι» να πάρουν το πολυπόθετο «διπλό». Ποια είναι αυτά; «Είναι επιτακτική ανάγκη να ρίξουμε όλα τα «όπλα» μας στο παρκέ. Οι βασικοί παίκτες της ομάδας να κάνουν καλά την δουλειά τους, να παίξουμε σκληρά, να είμαστε ενωμένοι και να κάνουμε γενικότερα αυτά που πρέπει. Θα το επαναλάβω ότι δεν πρόκειται για μια διαφορετική αναμέτρηση από τις άλλες, μόνο και μόνο επειδή βρισκόμαστε στα play offs. Θέλουμε τη νίκη, όπως και σε κάθε αγώνα που παίζουμε. Είτε είναι ο πρώτος, είτε ο τελευταίος της ομάδας. Είτε είναι εντός έδρας, είτε εκτός έδρας».

Έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι όταν ο Άλεξ Σκέϊλς είναι «ζεστός» τότε πολύ δύσκολα να χάσει ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο από οποιαδήποτε ομάδα. Ο ίδιος εξηγεί ότι το μυστικό είναι: «Να πράττεις πάντα ανάλογα με το πώς νιώθεις παίζοντας κατά την διάρκεια του αγώνα. Αν πιστεύεις ότι βρίσκεσαι σε καλή μέρα για να πάρεις πολλά σουτ, τότε πρέπει να το κάνεις. Αυτό το συναίσθημα το βιώνεις αγωνιζόμενος σε ένα παιχνίδι και σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι συμπαίκτες σου. Να σου δώσουν δηλαδή τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή και να σε περιβάλλουν με εμπιστοσύνη. Το παν είναι να παίξουμε σκληρά. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤