Δευτέρα 18 Ιουνίου 2007,8:05 μ.μ.
Γ. Κόντης: «Προχωρημένες επαφές με Τόνι Κάλβο»
Στη ραδιοφωνική εκπομπή του Συνδέσμου στο “Libero 107.4” φιλοξενήσαμε τον εκτελεστικό διευθυντή του ΑΡΗ, κ. Γιάννη Κόντη. Μετά την επιστροφή του από τη Βραζιλία, ο κ. Κόντης ανέλυσε πολλά από τα φλέγοντα θέματα που αφορούν το Σύλλογο, τις μεταγραφικές επιλογές που έγιναν, αυτές που θα ακολουθήσουν, τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν αλλά και τη φιλοσοφία που εφαρμόζεται εδώ και 3 χρόνια στον ΑΡΗ.

Μάρκο Αουρέλιο: Είναι ένας ψηλός και δυνατός ποδοσφαιριστής και αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας. Διακρίνεται από ταχύτητα και δύναμη στο παιχνίδι του, ενώ χαρακτηριστικό του είναι οι εν κινήσει σέντρες και σουτ που συχνά επιχειρεί. Θεωρώ ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που έλειπε από την ομάδα, πιστεύουμε και στην αξία και στις δυνατότητές του. Θα μας βοηθήσει ουσιαστικά. Τον έχουμε παρακολουθήσει ιδίοις όμμασι σε παιχνίδια του, αλλά και από βίντεο, και θεωρούμε ότι μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή λύση για την ομάδα μας.

Μεταγραφές: Όλες οι μεταγραφικές κινήσεις μας αποτελούν προϊόν σχεδιασμού μηνών, με συγκεκριμένους στόχους σε ονόματα και θέσεις. Η απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή γίνεται αφού ενταχθεί στα πλαίσια της φιλοσοφίας που έχουμε σαν Σύλλογος. Ποδοσφαιριστές αξιόλογοι, ίσως λίγο άγνωστοι στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό, αλλά με όρεξη και διάθεση για δουλειά μέσα στο γήπεδο, νέοι σε ηλικία , που και τους έχουμε παρακολουθήσει να αγωνίζονται, αλλά και έχουμε συλλέξει όλα τα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν για να προχωρήσουμε στην απόκτησή τους. Οι μεταγραφές δεν έχουν ολοκληρωθεί, θα υπάρξουν σίγουρα ακόμα 2-3 προσθήκες, αλλά και πάλι τίποτα δεν θα είναι οριστικό. Αν διαπιστωθούν κενά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, υπάρχει και η θέληση αλλά και η δυνατότητα να γίνουν οι κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις.

Τόνι Κάλβο: Ο Τόνι είναι ένας ποδοσφαιριστής που μας ενδιαφέρει άμεσα. Είναι μεγάλο ταλέντο, από τα μεγαλύτερα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Χαρακτηριστικά του είναι η μεγάλη ταχύτητα, ίσως μεγαλύτερη από του Χαβίτο, η πολύ καλή σέντρα , η τάση του να συγκλίνει προς την περιοχή του αντιπάλου, η ευκολία που έχει να προσαρμόζεται και στο δεξί και στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, και από Ευρώπη, αλλά και από Ελλάδα. Είναι ένας από τους 3-4 ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα Β’ που έχουν ήδη επαγγελματικό συμβόλαιο. Οι Καταλανοί τον πιστεύουν σαν ποδοσφαιριστή, αλλά είναι και αρκετά δύσκολο να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα, από τη στιγμή που ήδη υπάρχουν πολλοί μεγάλοι παίκτες εκεί. Σαν ΑΡΗΣ θεωρούμε ότι δεν πρέπει να συζητάμε περισσότερο για το θέμα, πριν καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την μεταγραφή του παίκτη. Αυτό τον καιρό ο ποδοσφαιριστής θα ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής Ισπανίας, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20 που θα διεξαχθεί στον Καναδά. Σε περίπτωση λοιπόν που καταφέρουμε να τον αποκτήσουμε, θα ενσωματωθεί στην ομάδα στις 22/7, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την Εθνική.

Τζιοβάνι Ντος Σάντος: Δεδομένη είναι η θέση μας, ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής μάς ενδιαφέρει. Δεν εξαρτάται όμως κάτι αποκλειστικά από τη θέλησή μας, αλλά από την απόφαση που θα λάβει η διοίκηση της Μπαρτσελόνα, σχετικά με το ρόστερ της για τη νέα περίοδο. Πέρα όμως από όλα αυτά, δεδομένη είναι και η επιθυμία και του παίκτη αλλά και του πατέρα του (ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα 18χρονο παιδί), να προτιμήσουν τον ΑΡΗ για το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Νέος ΑΡΗΣ 2007-08: Το νέο πρόσωπο που θα παρουσιάσει η ομάδα στη χρονιά που έρχεται, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα είναι ακόμα καλύτερο από το περσινό. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο ρόστερ , που θα μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε δύο ισάξιους ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση. Έχουμε ήδη αποκτήσει τέσσερις νέους ποδοσφαιριστές, καλύτερους από αυτούς που είχαμε στη δύναμή μας πέρσι. Θα συνεχίσουμε την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας, με την ίδια φιλοσοφία που αναλύσαμε πιο πριν. Η επιλογή των φιλικών παιχνιδιών στη Γαλλία, έγινε με τέτοιο τρόπο, ώστε να αγωνιστούμε με ομάδες που όχι μόνο είναι δυνατές, αλλά θα βρίσκονται και σε καλύτερη κατάσταση, αφού το γαλλικό Πρωτάθλημα ξεκινάει νωρίς τον Αύγουστο. Θα αποτελέσουν καλά τεστ, ώστε να διαπιστώσουμε από νωρίς τις δυνατότητές μας, εν όψει των υποχρεώσεών μας φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤