Τρίτη 19 Ιουνίου 2007,11:36 μ.μ.
Στην Ευρωλίγκα με το σπαθί του!
Ευρωλίγκα ερχόμαστε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά! Ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παραμένει εκεί όπου δικαιωματικά ανήκει. Στα μεγάλα σαλόνια του ευρωπαϊκού μπάσκετ, δίπλα στους κορυφαίους συλλόγους της «Γηραιάς Ηπείρου». Αυτός ήταν ο βασικός στόχος της ομάδας, όταν η Διοίκηση με «τιμονιέρη» τον Αντρέα Ματσον «έχτιζαν» πέρσι το καλοκαίρι τον φετινό ΑΡΗ. Και ο στόχος έγινε πραγματικότητα σήμερα μετά την εύκολη επικράτηση του Πανιωνίου στο «φλεγόμενο» Αλεξάνδρειου με 73-60.

Η πέμπτη και τελευταία αναμέτρηση της σειράς των μικρών τελικών του Ελληνικού Πρωταθλήματος είχε τελικά κιτρινόμαυρο επίλογο, αφού η αρμάδα του Αντρέα Ματσόν δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλη ομάδα για το ποιος θα καταλάμβανε την τρίτη θέση που ισοδυναμεί με την έξοδο στην Ευρωλίγκα. Έτσι λοιπόν, η κίτρινη αυτοκρατορία συνεχίζει την αντεπίθεση της έχοντας ως μεγάλο όπλο τον ανυπέρβλητο κόσμο της που γέμισε ασφυκτικά το Παλέ και δημιούργησε για μια ακόμη φορά καταπληκτική ατμόσφαιρα . Το γήπεδο έμοιαζε με «καμίνι» και ήταν αρκετό για να «σβήσει» τα όνειρα των «κυανέρθυρων» που διέγραψαν επίσης μια πολύ επιτυχημένη χρονιά και είναι αναμφισβήτητα ένα πολύ καλό δουλεμένο σύνολο.

Τα πράγματα φάνηκε από νωρίς ότι θα κυλήσουν αρμονικά για τους «κίτρινους», αφού με το ξεκίνημα του αγώνα προηγήθηκαν με 14-2 στο 4΄ και 21-9 στο 8’ δείχνοντας αποφασισμένοι να μην αφήσει πολλά περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους. Έτσι το δεκάλεπτο τελείωσε με 21-11, ενώ η κυριαρχία του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο φάνηκε ακόμη περισσότερο στην συνέχεια όταν το σκορ έγινε 29-14 στο 13’ και 37-19 στο 16’. Όποιος νόμιζε ότι κάπου εκεί οι παίκτες του Αντρέα Ματσόν θα επαναπαυόντουσαν έκανε πολύ μεγάλο λάθος. Συνεχίζοντας στους ίδιους ξέφρενους ρυθμούς και με τον Τσαλδάρη να εκτελεί ανηλεώς το αντίπαλο καλάθι (σημείωσε 13 πόντους με 4/4 βολές, ¾ δίποντα και ½ βολές σε 17’ συμμετοχής στο πρώτο ημίχρονο) η διαφορά ξέφυγε στους 19 πόντους (42-23) στο 19’ για να κλείσει το ημίχρονο με 42-26.

Στην επανάληψη οι «κίτρινοι» παίζοντας το ίδιο σοβαρά και ψυχωμένα δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης τον Πανιώνιο να επιστρέψει στο παιχνίδι. Η διαφορά ασφαλείας είχε διώξει το παραμικρό ίχνος άγχους από τους παίκτες του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, οι οποίοι ζωγράφιζαν στο παρκέ του Αλεξανδρείου. Με άμυνα από… γρανίτη και ομαδικό πνεύμα στην επίθεση, η διαφορά έφθασε στην υψηλότερη τιμή της στο 36’, όταν το σκορ έγινε 67-46 με καλάθι του Γουίλκινσον, για να τελειώσει τελικά ο αγώνας με 73-60.

Με αυτόν τον τρόπο έκλεισε απόλυτα επιτυχημένα η φετινή αγωνιστική χρονιά για τον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η ομάδα παραμένει πανάξια στην Ευρωλίγκα, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική πορεία στην διάρκεια της κανονικής περιόδου, όταν και κατέκτησε την δεύτερη θέση, ενώ στην Ευρωλίγκα είχε μια αξιόλογη πορεία που σημαδεύτηκε με την πρόκριση της στο TOP 16 του θεσμού. Για να επιτευχθούν όλα αυτά δούλεψαν σκληρά όλοι στην οικογένεια του ΑΡΗ και σήμερα οι κόποι όλων δικαιώθηκαν. Μα πάνω από όλα υπήρχε αυτός ο υπέροχος λαός που στήριξε τον «Αυτοκράτορα» σε όλη την διάρκεια της χρονιάς είτε έπαιξε εντός, είτε εκτός έδρας. Την προστάτεψε, την υποστήριξη με περίσσιο πάθος και σήμερα «γεύτηκε» μια ακόμη επιτυχία στην πλούσια ιστορία του συλλόγου…

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 42-26, 60-42, 73-60

ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Ματσόν): Καστλ 7, Σιγάλας, Τσαλδάρης 18 (2), Σεραπίνας, Σκέιλς 10 (2), Ηλιάδης 10 (1), Γουίλκινσον 14 (1), Μάσεϊ 8, Γιαννούλης 4, Παντελιάδης 2.

Πανιώνιος (Παβίσεβιτς): Καυκής 3 (1), Μίλκοβιτς 3 (1), Περπέρογλου 6 (1), Ντόιτσιν 5 (1), Αρσλάν 6, Αγγελόπουλος 1, Γουΐνστον 21 (3), Νταγκόλιοβιτς 1, Χάτσον 14.


Όλε, Όλε, όλε!!!!

Λαός και παίκτες έγιναν ένα μετά το τέλος του αγώνα. Μόλις ακούστηκε η κόρνα της λήξης, ουκ ολιγοι φίλαθλοι της ομάδας εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν με τους 12 ήρωες του Αντρέα Ματσόν. Οι φανέλες και τα σορτσάκια των παικτών έγιναν αντικείμενο λατρείας από τους φίλους του ΑΡΗ, οι οποίοι προσπαθούσαν απεγνωσμένα να πάρουν από ένα λάφυρο ο καθένας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Άλεξ Σκέϊλς που είχε μείνει χωρίς στολή και μην έχοντας τι άλλο να δώσει διαπίστωσε ότι τα παπούτσια που φορούσε κατά την διάρκεια της χρονιάς του ήταν περιττά και γυρνώντας προς την κερκίδα πέταξε το ένα στην κερκίδα. Το άλλο δεν τα κατάφερε, αφού το άρπαξε ένας φίλαθλος που είχε σκαρφαλώσει κυριολεκτικά πάνω του. Αντικείμενο λατρείας πέρα από τους παίκτες έγινε και ο Αντρέα Ματσόν που δέχθηκε τα συγχαρητήρια όλων, μια και έχει μεγάλο μερίδιο στη νέα φετινή επιτυχία της ομάδας. «Είναι τρελός ο Ιταλός» φώναζαν μάλιστα δεκάδες φίλοι του ΑΡΗ στον 41χρονο τεχνικό που φαίνεται ότι κατέχει σημαντική θέση στις καρδιές τους, όπως και ένας ακόμη σπουδαίος Ιταλός που τίμησε την κίτρινη φανέλα για μια διετία πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς το 1997 και αυτήν του Κυπέλλου Ελλάδας το 1998. Ο λόγος βεβαίως για τον Μάριο Μπόνι, για τον οποίο βγήκε εξάλλου το παραπάνω σύνθημα από τον κόσμο του ΑΡΗ και σήμερα ξανά ακούστηκε για χάρη του Αντρέα Ματσόν.

Ο παιχνιδιάρης Ματσόν Τζούνιορ

Λίγο πριν αρχίσει η αναμέτρηση, οι 5000 φίλοι του ΑΡΗ που γέμισαν σήμερα το Αλεξάνδρειο πέταξαν δεκάδες χαρτάκια και χαρτοταινίες δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αργήσει η έναρξη του αγώνα για μερικά λεπτά, αφού είχε μαζευτεί ένα βουνό από χαρτιά σε όλο το παρκέ του γηπέδου. Μάλιστα ο γιος του Αντρέα Ματσόν, Μπράντο βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει από τη μητέρα του Κάτια και να χωθεί μέσα στα χαρτιά! Ο μικρός Μπράντο το ευχαριστήθηκε με την ψυχή του, την ώρα που ο πατέρας του έδινε τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες του, λίγο πριν μπουν στο παρκέ για να πάρουν τη μεγάλη νίκη!

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤