Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007,8:23 μ.μ.
Όπως σταμάτησε πέρσι…

Με το δεξί μπήκε και φέτος στην διοργάνωση της Ευρωλίγκα ο «Αυτοκράτορας» του ελληνικού μπάσκετ. Αν και έπαιζε με ένα από τα θεωρητικά φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο του, την Ουνικάχα Μάλαγα, ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με παίκτες ψυχωμένους και έναν παθιασμένο για επιτυχία λαό, τη νίκησε –όπως ακριβώς είχε κάνει και στον τελευταίο περσινό του αγώνα στην Ευρωλίγκα– με 87-83.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μπόρεσε να προηγηθεί στο 5’ με 16-13, αλλά οι Ισπανοί κατάφεραν με ένα σερί 6-0 να προηγηθούν με 16-19 στο 6. Οι «κίτρινοι» όμως αντέδρασαν και έφθασαν στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου να είναι μπροστά στο σκορ με 24-23.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου με ατού την άμυνα και με ένα σερί 8-0 οι παίκτες του Χέρμπερτ προηγήθηκαν με 31-23 στο 13΄. Οι Ισπανοί, αφού μείωσαν σε 37-36 στο 18, ισοφάρισαν σε 39-39 στο 19΄. Ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν όμως αυτός που βρέθηκε να προηγείται με 40-39 στην λήξη του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη μίλησε ο Κροάτης άσσος της Μάλαγα Νταβόρ Κούς που πέτυχε 15 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και έδωσε αέρα οκτώ πόντων στην ομάδα του (στο 29 το σκορ ήταν 57-65) . Οι «κίτρινοι» όμως μείωσαν στο τέλος του δεκάλεπτου σε 59-65.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα οι παίκτες του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έδειξαν από την αρχή ότι ήταν αποφασισμένοι να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι . Τρεις πόντοι του Ηλιάδη ήταν το σύνθημα της αντεπίθεσης και ο «Αυτοκράτορας» με ένα σερί 7-0 πήρε κεφάλι στο σκορ (66-65) και στη συνέχεια μεγάλωσε ακόμα περισσότερο την διαφορά στους επτά πόντους δυο λεπτά πριν το τέλος μετά από μια εντυπωσιακή ενέργεια του Τέρι (83-76). Οι παίκτες της Μάλαγα μείωσαν σε 83-80, αλλά ένα παλικαρίσιο καλάθι του Τσαλδάρη και ένα κάρφωμα του Ράιτ έκαναν το 87-80 και ουσιαστικά έδωσαν τέλος στο παιχνίδι. Το τελικό σκορ ήταν 87-83.

Οι 5.000 φίλοι του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είχαν σε ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι μεγάλη συμμετοχή στη νίκη. Από τους «κίτρινους» κανείς δεν υστέρησε. Τον τίτλο του κορυφαίου μοιράζονται οι Τέρι και Μάσεϊ.

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 40-39, 59-65, 87-83

ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Χέρμπερτ): Καστλ 3, Τέρι 18 (1), Σεραπίνας, Ράιτ 13, Καλαϊτζής 3, Ηλιάδης 5, Μότολα 9 (1), Μάσεϊ 20, Αγαδάκος 5 (1), Τσαλδάρης 11 (3), Παντελιάδης

Ουνικάχα Μάλαγα (Σκαριόλο): Πόποβιτς, Ροντρίγκεζ 7 (1), Κους 17 (1), Ουέλς 7, Καμπέθας 10 (2), Ν’Ντονγκ 16, Γαμπριέλ 3 (1), Χιμένεθ 4, Χέισλιπ 12 (2), Σαντιάγκο 7

Οι δηλώσεις:

Σέρτζιο Σκαριόλο: «Συγχαρητήρια στον ΑΡΗ για τη νίκη. Έπαιξε καλύτερα στο τέταρτο δεκάλεπτο, κάτι που από τη στιγμή που ο αγώνας ήταν τόσο κλειστός, ήταν καθοριστικό για την έκβασή του. Σε αυτό το δεκάλεπτο εμείς ήμασταν πολύ κακοί στην άμυνα. Οι ψηλοί μας δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσουν τους ψηλούς του ΑΡΗ, που ήταν πιο γρήγοροι και ξέφευγαν συνέχεια από τους αμυντικούς μας. Εκ πρώτης όψεως μπορώ να πω ότι το ρόστερ του ΑΡΗ φέτος είναι καλύτερο από το περσινό, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Πάντως μπορώ να πω ότι ο όμιλός μας είναι πολύ ισορροπημένος, και δεν βλέπω καμία ομάδα να ξεχωρίζει αισθητά».

Γκόρντον Χέρμπερτ: «Πρώτα από όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας, οι οποίοι μας στήριξαν σε όλο το 40λεπτο και μας έδωσαν απίστευτη ώθηση. Είναι σαφέστατα πολύ καλύτερο να κοουτσάρεις μέσα στο Αλεξάνδρειο ως προπονητής του ΑΡΗ, παρά ως αντίπαλος. Οι οπαδοί μας έχουν αφάνταστη ενέργεια, και την μετέδωσαν και σε εμένα, και στους παίκτες μου, τους οποίους επίσης θέλω να συγχαρώ για τη νίκη. Δεν πιστεύω ότι παίξαμε πολύ καλά. Αλλά το σημαντικό είναι ότι παλέψαμε σε κάθε φάση, και αυτό φάνηκε ειδικά στο γεγονός ότι πήραμε πολύ περισσότερα ριμπάουντ από τους αντιπάλους μας. Δεν παραδοθήκαμε όταν 11 λεπτά πριν τη λήξη βρεθήκαμε 8 πόντους πίσω και κάναμε ένα εκπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο, στο οποίο αγωνιστήκαμε με πολύ μεγάλη ενέργεια. Σαφέστατα οι αντίπαλοί ψηλοί είχαν πρόβλημα με τους δικούς μας, που είναι πιο γρήγοροι, αλλά αυτό είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος, γιατί και εμείς είχαμε πρόβλημα με τους ψηλούς τους, που είναι όντως πολύ… ψηλοί και μας δυσκόλεψαν».

Ετικέτες

 
posted by lewnoanyparktos
Permalink ¤