Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007,11:39 μ.μ.
Με το δεξί στην πρεμιέρα
Ο Γκόρντον Χέρμπερτ έλεγε πριν τον αγώνα με την Ολυμπιάδα Πατρών ότι πάντα ο πρώτος αγώνας της σεζόν είναι πολύ σημαντικός και αποδείχθηκε ότι το μετέδωσε πολύ καλά στους παίκτες του. Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επικράτησε εύκολα της ΑΕΠ Ολυμπιάδας εκτός έδρας με 67-85 και άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο ελληνικό Πρωτάθλημα.


Κορυφαίοι στην επίθεση για τους «κίτρινους» ήταν οι Ράϊτ, Αγαδάκος και Μάσεϊ, οι οποίοι όμως είχαν ως άξιους συμπαραστάτες και τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους, κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό και από το γεγονός ότι η ομάδα σημείωσε συνολικά 85 πόντους σε μία δύσκολη έδρα, όπως είναι αυτή της Ολυμπιάδας.

Το συγκρότημα του Γκόρντον Χέρμπερτ συνάντησε την αντίσταση των γηπεδούχων μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου, αλλά από εκείνο το σημείο και έπειτα φάνηκε μέσα στο παρκέ η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Έχοντας μεγαλύτερο πλουραλισμό στην επίθεση, αλλά και πολύ καλή λειτουργία στην άμυνα, οι «κίτρινοι» κατάφεραν την στιγμή που έπρεπε να επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες και όχι απλά να φτάσουν στην πολύτιμη νίκη, αλλά και να κερδίσουν παράλληλα τις εντυπώσεις.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, οι γηπεδούχοι χάρη στον Νάγκις κατάφεραν να προηγηθούν με 11-5 στο 5’ και 13-9 λίγο αργότερα. Η απάντηση του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όμως ήρθε άμεσα δια χειρός Μπρέϊσι Ράϊτ που βοήθησε την ομάδα να προσπεράσει με 13-15 φτάνοντας γρήγορα, γρήγορα τους 10 προσωπικούς πόντους και με συμπαραστάτη τον Τζερεμάϊα Μάσεϊ το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 16-22.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Μάσεϊ συνέχισε επιθετικά στα χνάρια του Ράϊτ και μαζεύοντας τα ριμπάουντ με χαρακτηριστική άνεση έδωσε την δυνατότητα στους «κίτρινους» να έχουν τον έλεγχο, παρά τις προσπάθειες των Πατρινών να περάσουν ξανά μπροστά στο σκορ. Με την βοήθεια μάλιστα των Αγαδάκου και Μότολα, ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 37-41 και έθεσε τις βάσεις για την συνέχεια.

Στην επανάληψη, ο Ράϊτ πήρε ξανά το… όπλο του και άρχισε να… πυροβολεί ασύστολα προς το καλάθι της Ολυμπιάδας που στο μεταξύ είχε πλησιάσει σε απόσταση «αναπνοής» (42-43) στο 23’ έχοντας ως καλύτερο παίκτη τον Νάγκις. Με τον πρώην αστέρα των
Minnesota Timberwolves να σημειώνει πέντε συνεχόμενους πόντους και τον Μάσεϊ άλλους δύο, οι «κίτρινοι» ξέφυγαν με 42-50 στο 24’. Οι γηπεδούχοι ωστόσο απάντησαν με ένα σερί 7-2 μειώνοντας σε 49-52 στο 27’, αλλά δύο τρίποντες «βόμβες» από τους Ράϊτ και Αγαδάκο ανέβασαν την διαφορά στους εννιά πόντους (49-58) στο 28’ για να κλείσει η τρίτη περίοδος με διψήφιο αριθμό διαφοράς (54-65), έπειτα από καλάθι στην εκπνοή του Γιώργου Καλαϊτζή.

Η τέταρτη περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που παρά το γεγονός ότι ο Χέρμπερτ απέσυρε τον εκπληκτικό Μάσεϊ (πέτυχε νταμπλ, νταμπλ με 15 πόντους και 15 ριμπάουντ) που είχε χρεωθεί από την τρίτη περίοδο με τέσσερα φάουλ, αλλά και τον Ράϊτ, οι υπόλοιποι παίκτες του Καναδού κόουτς έκαναν το καθήκον τους και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +20 στο 35’ έπειτα από τρίποντο του Δημήτρη Τσαλδάρη. Όλα πλέον είχαν κριθεί οριστικά, αφού στον χρόνο που απέμενε οι γηπεδούχοι φαινόντουσαν ανήμποροι να αντιδράσουν και μοιραία ο «Αυτοκράτορας» σημείωσε την πρώτη του νίκη στο φετινό ελληνικό Πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 37-41, 54-65, 67-85.

ΑΕΠ Ολυμπιάδα Πατρών (Χριστόπουλος): Γκιμπς 7 (1), Ουίτφιλντ 4 (1), Ιωακειμίδης 3 (1), Θεοδωράκος, Μπράουν, Πέττας 9 (2), Τζέφερσον 7 (1), Δορκοφίκης 8, Πετρόπουλος 3 (1), Λάππας 7 (1), Νάγκις 19 (2)

ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Χέρμπερτ): Καστλ 10 (2), Τσαλδάρης 8 (2), Παντελιάδης, Σεραπίνας, Ράιτ 20 (3), Καλαϊτζής 4, Ηλιάδης, Καραδολάμης, Τσαϊρέλης, Μότολα 10, Μάσεϊ 15, Αγαδάκος 18 (2)

Οι δηλώσεις:


Γκόρντον Χέρμπερτ: «Κανείς δεν πρέπει να μένει στο γεγονός ότι ήταν τόσο ανοιχτό το σκορ. Έγινε ένα δυνατό και σκληρό παιχνίδι στο οποίο οι αντίπαλοί μας ήταν μέσα, στα πρώτα 25 λεπτά. Από εκείνο το σημείο μέχρι και το τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου αποκτήσαμε τον έλεγχο και καταφέρνοντας να κλείσουμε τα κενά μας, αλλά και τις διεισδύσεις του αντιπάλου φτάσαμε στη νίκη. Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία της ομάδας μόνο αυτό το χρονικό διάστημα, όσον αφορά την άμυνα μας. Ήταν απλά όμως ένα παιχνίδι και έχουμε δρόμο μπροστά μας, αφού όλο το Πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος. Τώρα έχουμε να δώσουμε μια πολύ κρίσιμη αναμέτρηση με την Μάλαγα για την Ευρωλίγκα και αυτό βλέπουμε από εδώ και πέρα.

Γιάννης Χριστόπουλος: «Για τριάντα λεπτά ήμασταν μέσα στο παιχνίδι. Στην συνέχεια όμως κάναμε πολλά λάθη και χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα. Συνεχίζουμε όμως, αφού το Πρωτάθλημα έχει ακόμη πάρα πολύ δρόμο και θα κοιτάξουμε στην συνέχεια να διορθώσουμε τα λάθη μας».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤