Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2007,3:32 μ.μ.
Παντελιάδης: «Κίνητρο μας να βρίσκεται ο ΑΡΗΣ ψηλά»

Μια ακόμη δύσκολη χρονιά με υψηλές απαιτήσεις εντός και εκτός ελληνικών συνόρων αρχίζει σε λίγες μέρες για τον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Οι «κίτρινοι» καλούνται την Κυριακή (21/10) να περάσουν αλώβητοι μέσα από την έδρα της Ολυμπιάδας Πατρών και να αρχίσουν με το… δεξί στην πρεμιέρα του φετινού ελληνικού Πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα της ομάδας περιελάμβανε το πρωί μια προπόνηση για τους παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ στην οποία έδωσαν όλοι κανονικά το παρών, ενώ ο Καναδός κόουτς τους έδωσε ρεπό για το απόγευμα, αφού στο Αλεξάνδρειο διεξάγονται σήμερα αγώνες εφήβων – νεανίδων από χώρες της Νότιο Ανατολικής Ευρώπης. Από αύριο το πρωί όμως επιστρέφουν πάλι στην δουλειά, με τον Σπύρο Παντελιάδη να τονίζει στο ARISBC.GR σχετικά με την δύσκολη αποστολή που καλείται ο ίδιος και οι συμπαίκτες του να φέρουν εις πέρας απέναντι στην Ολυμπιάδα Πατρών: «Μετά από δύο σχεδόν μήνες προετοιμασίας πιστεύω ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο λίγο πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Η πρώτη μας αναμέτρηση στο Πρωτάθλημα μας φέρνει αντιμέτωπους εκτός έδρας απέναντι σε έναν επικίνδυνο αντίπαλο, αλλά το πιο επικίνδυνο από όλα είναι ότι μιλάμε για την πρώτη αγωνιστική και δεν γνωρίζουμε καλά την Ολυμπιάδα. Και αυτό που ξέρουμε πολύ καλά είναι ότι οι πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος κρύβουν πάντα πολλές παγίδες. Γνωρίζουμε επίσης καλά ότι μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με συνεχόμενες δυνατές αναμετρήσεις σε ελληνικό Πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Οπότε θα πρέπει να ξεκινήσουμε με το δεξί τις υποχρεώσεις μας και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να εμφανιστούμε στην έδρα της Ολύμπιας πολύ προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι, ώστε να κερδίσουμε και μετά στον λίγο χρόνο που θα μας απομένει να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι με τη Μάλαγα».

Η περσινή απόλυτα επιτυχημένη πορεία των «κίτρινων» στο ελληνικό Πρωτάθλημα, αυξάνει ακόμη περισσότερο τις προσδοκίες των απαιτητικών φιλάθλων της ομάδας με τον έμπειρο πλέι μέικερ να παρατηρεί: «Οι απαιτήσεις όσον αφορά την ομάδα είναι διαφορετικές κάθε χρόνο. Έχει γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από την ομάδα τα τελευταία χρόνια, ώστε να βρίσκεται σε πολύ υψηλά στάνταρ και να παρουσιάζει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που να τερματίζει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Αυτό σίγουρα είναι κάτι σαν… βάρος γιατί θα πρέπει να ανταποκριθείς στις προσδοκίες όλων, αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο για να σταθεροποιήσουμε την ομάδα στις πρώτες θέσεις. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να κοιτάμε ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι, χωρίς να ασχολούμαστε με το ποιος είναι δυνατός αντίπαλος και ποιος λιγότερο. Πέρσι κάναμε μια αξιοπρεπέστατη πορεία στο ελληνικό Πρωτάθλημα γιατί δεν είχαμε απώλειες και παίρναμε στα σοβαρά όλα τα παιχνίδια. Αυτό αν μη τι άλλο δείχνει σημάδια πολύ μεγάλης σοβαρότητας και συνέπειας. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε και φέτος κάνοντας την αρχή όπως είπα και πριν από μια πάρα πολύ δύσκολη αναμέτρηση αρχίζοντας με νίκη στο Πρωτάθλημα».

Ετικέτες

 
posted by lewnoanyparktos
Permalink ¤