Τετάρτη 20 Ιουνίου 2007,11:12 μ.μ.
Toni Calvo, bienvinguda a ARIS

Ο Antonio Calvo Arandes, γνωστός σαν Toni, γεννήθηκε στην Βαρκελώνη στις 28/03/1987, έχει ύψος 1,70m και ζυγίζει 65 κιλά. Αγωνίζεται στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης, ενώ άνετα μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην αριστερή πλευρά όσο και στο κέντρο. Ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο σε ηλικία 4 ετών. Τότε ο πατέρας του αποφάσισε να τον γράψει στην ακαδημία ποδοσφαίρου της Βαρκελώνης με την ονομασία T.A.R.R. Η ακαδημία αυτή, ιδρύθηκε το 1984 από τους πρώην ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα Antoni Torres, Juan M. Asensi, Carles Rexach και Joaquim Rife. Την ονομασία της την πήρε από τα αρχικά των τεσσάρων ιδρυτών της.

Σκοπός της ακαδημίας είναι να μαθαίνει σε μικρά παιδιά τα μυστικά του ποδοσφαίρου και απώτερος σκοπός είναι η στελέχωση των τμημάτων υποδομής της Μπαρτσελόνα. Ο Τόνι αμέσως τράβηξε τα βλέμματα πάνω του, μιας και ξεχώρισε από την πρώτη μέρα και ο Carles Rexach (μετέπειτα προπονητής της Μπάρτσα) ήταν αυτός που πρότεινε να μετακινηθεί στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα.

Έτσι λοιπόν, το 1998 και σε ηλικία 11 ετών, έγινε επίσημα παίχτης των τμημάτων υποδομής της Μπάρτσα. Οι προπονητές του μιλούσαν από νωρίς για ένα πολύ ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, με άριστη τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα και έξυπνες κινήσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Την σεζόν 2005/2006 προωθήθηκε στην Barcelona C.

Την ίδια χρονιά έγινε και διεθνής, αφού κλήθηκε πολλές φορές στην Εθνική Νέων της Ισπανίας. Μάλιστα επιλέχτηκε στην 18άδα για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-19 που έγινε στην Πολωνία τον Ιούλιο του 2006 όπου και ήταν βασικότατο στέλεχος στην προσπάθεια της Εθνικής Ισπανίας, η οποία τελικά κατέκτησε το τρόπαιο.


Αναλυτικά οι συμμετοχές του στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19:

18/07/2006: Βασικός και στα 90 λεπτά με αντίπαλο την Τουρκία. Πέτυχε γκολ στο 53ο λεπτό.

23/07/2006: Βασικός για 90 λεπτά με αντίπαλο την Πορτογαλία.26/07/2006: Βασικός για 90 λεπτά στον ημιτελικό με την Αυστρία.

29/06/2006: Βασικός στον τελικό με τη Σκωτία. Αντικαταστάθηκε στο 72ο λεπτό, από το συμπαίχτη του στη Μπαρτσελόνα Jeffren Suarez.

Τη σεζόν 2006/2007 προωθήθηκε στη Barcelona B, που αγωνίζεται στη Segunda B κατηγορία του Ισπανικού πρωταθλήματος . Στο τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της πρώτης ομάδας της Μπάρτσελόνα, αφού αγωνίστηκε στον ημιτελικό και τον τελικό του Copa Catalunya με αντιπάλους την Ταραγόνα και την Εσπανιόλ. Ερχόμενος από τον πάγκο και πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις, βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει το τρόπαιο.

Η επιβράβευση των προσπαθειών του ήρθε, όταν κλήθηκε από τον προπονητή της Εθνικής Ελπίδων της Ισπανίας Gines Melendez, να συμμετάσχει στην τελική φάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος U-20, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον Καναδά μεταξύ 30/06/2007 και 22/07/2007. Μάλιστα, μαζί με τον αμυντικό Marc Valiente, είναι οι μοναδικοί παίκτες της Μπαρτσελόνα που κλήθηκαν στην εθνική για το πολύ σημαντικό τουρνουά.

- Ο προπονητής του στη Barcelona B΄, Enrique Costas, δήλωσε πως ο Κάλβο είναι ένας παίκτης με πολύ μεγάλες δυνατότητες και περίσσιο ταλέντο. Η τεχνική του κατάρτιση συγκρίνεται με αυτή μεγάλων παιχτών του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

- Είναι κολλητός φίλος με τον Αργεντινό σταρ της Μπαρτσελόνα, Lionel Messi. Μάλιστα ήταν ο πρώτος φίλος που έκανε ο Μέσσι στη Βαρκελώνη και τον βοήθησε πολύ να προσαρμοστεί στον Ισπανικό τρόπο ζωής.

- Οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα τον παρομοιάζουν με τον μεγάλο Πορτογάλο διεθνή και πρώην παίχτη της Μπαρτσελόνα, Luis Figo λόγω της κοινής άψογης τεχνικής κατάρτισης, ταχύτητας, σέντρας αλλά και της ικανότητας να αγωνίζονται το ίδιο καλά και στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής.

- Πολλές φορές στο παρελθόν έγινε μεταγραφικός στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα οι Μαδριλένοι φέρονται να πλησίασαν τον ίδιο και την οικογένεια του, προσφέροντας τεράστια χρηματικά ποσά, για να τον φέρουν στις ακαδημίες της Ρεάλ. Ο Κάλβο δήλωσε πως δε θα άφηνε ποτέ τη Μπάρτσα για να πάει στη μισητή αντίπαλο.

- Την προσπάθεια για να τον φέρουν στη Ρεάλ, τη έκαναν δύο μεγάλα ονόματα του Ισπανικού ποδοσφαίρου. Ο παλαίμαχος επιθετικός και πρώην αντιπρόεδρος της Ρεάλ, Εμίλιο Μπουτραγκένιο και ο Αργεντινός επιθετικός, προπονητής αλλά και επί 9 χρόνια τεχνικός διευθυντής της Ρεάλ, Χόρχε Βαλντάνο.

- Στα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα υπήρξε συμπαίκτης με τον Ισπανό παίχτη του Άρη Χαβίτο.- Φέτος τέθηκε αντιμέτωπος με το νέο προπονητή του ΑΡΗ, Juan Carlos Oliva, στα πλαίσια του πρωταθλήματος της Segunda Division B.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤