Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007,5:34 μ.μ.
Με οδηγό τον τελικό του Τορίνο…

Η νίκη μέσα στο κλειστό του Αγίου Θωμά επί του Αμαρουσίου έχει λειτουργήσει ευεργετικά στην ψυχολογία των «κίτρινων» δύο μέρες πριν τη σημαντική αναμέτρηση κόντρα στην Εφές Πίλσεν. Απέναντι σε μια αντίπαλο που ανασύρει ευχάριστες θύμησες στη μνήμη των φιλάθλων του ΑΡΗ, αφού στις 16 Μαρτίου του 1993 ο «Αυτοκράτορας» του ελληνικού μπάσκετ είχε κερδίσει την τουρκική ομάδα με 50-48 στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων που διεξήχθη στο Τορίνο κατακτώντας το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του.

Με οδηγό λοιπόν εκείνη την αξέχαστη αναμέτρηση, οι παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ φιλοδοξούν το βράδυ της Τετάρτης (28/11) να κερδίσουν την Εφές Πίλσεν κάνοντας για μια ακόμη φορά τους φιλάθλους της ομάδας περήφανους όπως είχε φροντίσει πριν 14 χρόνια η θρυλική ομάδα του Γιαννάκη, του Τάρπλεϊ, του Τζέϊ Τζέϊ Άντερσον και των άλλων παιδιών. Σε αυτό το ξεχωριστό ραντεβού δεν πρέπει να λείψει σε καμία περίπτωση ο κόσμος του ΑΡΗ που είναι επιτακτική ανάγκη να γεμίσει το Αλεξάνδρειο δίνοντας στους παίκτες της ομάδας αυτήν την έξτρα ώθηση που χρειάζονται για να φτάσουν στην υπέρ πολύτιμη νίκη. Η αποστολή βέβαια των «κίτρινων» δεν θα είναι εύκολη, αφού η Εφές Πίλσεν είναι ένας ιδιαίτερα επικίνδυνος αντίπαλος όπως τονίζουν τόσο ο Γκόρντον Χέρμπερτ, όσο και οι Σάββας Ηλιάδης, Λάζαρος Αγαδάκος, Μπρέϊσι Ράϊτ, ενώ ο νεαρός Μιχάλης Τσαϊρέλης μιλάει για τις χθεσινές εμπειρίες που αποκόμισε μέσα από την συμμετοχή του στον αγώνα με το Μαρούσι.

Οι δηλώσεις:

Γκόρντον Χέρμπερτ: «Ανυπομονούμε να παίξουμε τον αγώνα της Τετάρτης με την Εφές Πίλσεν γιατί τις δύο προηγούμενες εβδομάδες δεν είχαμε καλή απόδοση. Θέλουμε μετά τη νίκη στην έδρα του Αμαρουσίου που ήταν πολύ σημαντική να «χτίσουμε» πάνω σε αυτήν ενόψει της αναμέτρησης με την Εφές, αλλά και για την συνέχεια. Κόντρα στο Μαρούσι οι παίκτες μου κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια και παίξαμε πολύ καλά ως ομάδα, ενώ αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στους φιλάθλους μας, αλλά και στην Διοίκηση που μας στηρίζουν συνεχώς. Με την ίδια καλή απόδοση θέλουμε να συνεχίσουμε και την Τετάρτη αφιερώνοντας στους φιλάθλους μας την τέταρτη νίκη στην Ευρωλίγκα και μακάρι να έχουμε παράλληλα την τύχη με το μέρος μας. Η Εφές Πίλσεν είναι μια πολύ καλή ομάδα με πολλά επιθετικά όπλα, αλλά και καλή αμυντική λειτουργία. Δεν στηρίζονται σε έναν παίκτη, αλλά έχουν μεγάλο βάθος στον πάγκο, ενώ ο Ντέιβιντ Μπλατ που είναι φίλος μου έχει κάνει καλή δουλειά στην Εφές και έχει πολλές πιθανότητες να φτάσει στο Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης. Αυτό όμως που απασχολεί εμένα είναι η δική μας απόδοση, αλλά και το να είμαστε ενωμένοι. Έχουμε πολλά πράγματα ακόμη να διορθώσουμε, ενώ πολύ σημαντική είναι η στήριξη που μας παρέχει η Διοίκηση. Είναι κάτι που χρειαζόμασταν μετά τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει, αλλά το καλό μέσα από τις ήττες είναι ότι ανακαλύπτεις με ποιους ανθρώπους έχεις να κάνεις. Εγώ αισθάνομαι ασφαλής στον ΑΡΗ, αν και στην δουλειά που κάνω δεν μπορείς να είσαι ποτέ ήσυχος. Ως προπονητής του ΑΡΗ αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι μόνο να κερδίζουμε, αλλά να παρουσιάζουμε ένα καλό «προϊόν» μέσα στο παρκέ».

Σάββας Ηλιάδης: «Περάσαμε μια δύσκολη βδομάδα, κάνοντας τέσσερις σερί ήττες, αλλά μετά τη νίκη στο Μαρούσι έχουμε ηρεμήσαμε κάπως. Πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε ότι μπορούμε στις προπονήσεις, αλλά και στα παιχνίδια και να βελτιωθούμε ως ομάδα. Μας περιμένει τώρα ένα δύσκολο παιχνίδι με Εφές Πίλσεν πρέπει να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο. Θα μελετήσουμε τους αντιπάλους μας μέσα από το σκάουτινγκ και θα παρουσιαστούμε έτοιμοι. Ο όμιλος μας είναι ο πιο αμφίρροπος, αφού όλοι μπορούν να κερδίσουν παντού. Εμείς βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και όλα θα πάνε καλά».

Λάζαρος Αγαδάκος: «Μετά από τέσσερις ήττες, εκ των οποίων οι δυο ήταν εκτός προγράμματος και μάλιστα μέσα στην έδρα μας, ήρθε η Διοίκηση και μας είπε ότι είναι μαζί μας και αυτό είναι πραγματικά κάτι πολύ σημαντικό. Απέναντι στο Μαρούσι δείξαμε ομαδικό πνεύμα και συγκέντρωση και παρά το γεγονός ότι σε κάποιες φάσεις «πουλήσαμε» τη μπάλα, εντούτοις ήμασταν δυνατοί στην άμυνα και δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να μας βάλει πολλά εύκολα καλάθια. Δείξαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση και το ίδιο πρέπει να κάνουμε και κόντρα στην Εφές που μόνο τυχαία δεν είναι. Έχουν παίξει σε φάιναλ φορ, είναι καλή ομάδα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή».

Μπρέισι Ράϊτ: «Έχω αρχίσει να βρίσκω την αυτοπεποίθηση μου και το ρυθμό μου. Αυτό φάνηκε στους δυο τελευταίους αγώνες. Έτσι θέλω να συνεχίσω και στα επόμενα παιχνίδια. Στις τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις φαινόμασταν εγκλωβισμένοι από τους ίδιους μας τους εαυτούς, ενώ γνωρίσαμε και δυο σκληρές ήττες μέσα στην έδρα μας. Η νίκη επί του Αμαρουσίου μας έχει τονώσει την ψυχολογία και μας βοηθάει πολύ ενόψει του δύσκολου εντός έδρας αγώνα με την Εφές Πίλσεν».

Μιχάλης Τσαϊρέλης: «Είναι πολύ όμορφο να μπαίνεις και να αγωνίζεσαι. Από την στιγμή που ο κόουτς με χρησιμοποίησε χθες απέναντι στο Μαρούσι αυτό για μένα σημαίνει πολλά. Όσο μου δίνει χρόνο συμμετοχής αυτό τόσο περισσότερο με ευχαριστεί και μου δείχνει ότι οι κόποι ανταμείβονται. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο συναίσθημα, αφού το πρωτάθλημα που αγωνιζόμουν δεν είναι τόσο υψηλό, αλλά τώρα έχω διαπιστώσει τη μεγάλη διαφορά που υπάρχει όταν αγωνίζεσαι στην Α1».

Ετικέτες

 
posted by lewnoanyparktos
Permalink ¤