Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007,11:15 μ.μ.
Έπεσε ηρωικά

Πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βρέθηκε πολύ κοντά στην δεύτερη εκτός έδρας νίκη του στο ελληνικό Πρωτάθλημα, αλλά δυστυχώς κάποια λάθη στα κρίσιμα σημεία του στέρησαν το «διπλό» μέσα στο ΟΑΚΑ και κατά συνέπεια να γνωρίσει την ήττα από τον Παναθηναϊκό με 81-76.

Οι «κίτρινοι» έδειξαν αποφασισμένοι να μην δώσουν στους γηπεδούχους το δικαίωμα να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να λήξει 18-16. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως η αμυντική λειτουργία της ομάδας δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε, γεγονός που το εκμεταλλεύτηκαν στον Παναθηναϊκό (είχαν 17/23 δίποντα στο πρώτο ημίχρονο, σε αντίθεση με την ομάδα μας που είχε 7/21 δίποντα, αν και ήταν εύστοχη από τα 6.25 με 5/11 τρίποντα) και κάπως έτσι η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 13 πόντους (40-27) για να λήξει το πρώτο ημίχρονο με σκορ 43-33, ύστερα από μακρινό τρίποντο του Κάστλ στην εκπνοή.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ μπήκαν ψυχωμένοι στο παρκέ και τα θετικά αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. Ανεβάζοντας αισθητά την απόδοση τους στην άμυνα και παίρνοντας τα ριμπάουντ, ο δρόμος προς το καλάθι του Παναθηναϊκού είχε γίνει πιο εύκολος χάρη στον οίστρο των Τσαλδάρη (εκτελούσε με τρομακτική ευστοχία από τα 6.25), Μότολα και Μάσεϊ. Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είχαν υποστεί ένα επιθετικό μπλακ άουτ που μάταια προσπαθούσαν να το ανατρέψουν επιχειρώντας το ένα τρίποντο μετά το άλλο. Στην εκπνοή μάλιστα της τρίτης περιόδου ήταν σειρά του Ηλιάδη να ευστοχήσει σε σουτ τριών πόντων και να ισοφαρίσει σε 54-54 ολοκληρώνοντας ένα επιμέρους σκορ 21-11 υπέρ του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Στην τέταρτη περίοδο ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σημειώσουν ένα σερί 5-0 περνώντας μπροστά στο σκορ με 59-54, αλλά οι «κίτρινοι» δεν τα παράτησαν και με καλάθι του Μότολα μείωσαν λίγο αργότερα σε 60-58. Ο αγώνας όσο κυλούσε προς το τέλος του ήταν αμφίρροπος με τον Παναθηναϊκό να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα, αλλά τον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να προβάλλει σθεναρή αντίσταση και να παλεύει σκληρά για τη νίκη. Τελικά όμως κάποια λάθη της ομάδας μας λίγο πριν το φινάλε αποδείχθηκαν καθοριστικά και δεν της επέτρεψαν να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη με το ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 43-33, 54-54, 81-76.


Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 5 (1), Γιασικεβίτσιους 8, Σπανούλης 12 (2), Μπετσίροβιτς 5, Μπατίστ 9, Ζίζιτς 9, Χατζηβρέττας, Ντικούδης 16, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 2, Ουίνστον 8, Βούγιανιτς 5 (1).

ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Γκόρντον Χέρμπερτ): Καστλ 7 (1), Τσαλδάρης 20 (6), Σεραπίνας 1, Ράιτ 9 (1), Καλαϊτζής 3 (1), Ηλιάδης 3 (1), Μότολα 16, Μάσεϊ 17, Αγαδάκος.

Οι δηλώσεις:


Γκόρντον Χέρμπερτ: 'Για εμάς ήταν μια μεγάλη πρόκληση να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Θέλαμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Στο 2ο και το 4ο δεκάλεπτο δεν δώσαμε εύκολα καλάθια στον αντίπαλό μας, αλλά όταν είχαμε την υπεροχή δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε σε εύκολες περιπτώσεις. Στο τρίτο δεκάλεπτο ξεκινήσαμε καλά, αλλά δεν κρατήσαμε το ίδιο τέμπο και στα 20 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου'.

Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς: 'Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά καταφέραμε στη συνέχεια να διασπάσουμε την άμυνά του. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε, είναι ότι χάσαμε αρκετά ελεύθερα σουτ'.

Ετικέτες

 
posted by lewnoanyparktos
Permalink ¤