Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007,11:30 π.μ.
Σπουδαία νίκη με… διαστημικό Μάσεϊ

Την πρώτη εντός έδρας νίκη του πέτυχε σήμερα ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Αλεξάνδρειο μπροστά σε περίπου 3000 φίλους του επικρατώντας της ΑΕΚ με 76-60.


Παρά τη μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα, ο αγώνας δεν ήταν και τόσο εύκολος αρχικά για τους «κίτρινους», αφού η ΑΕΚ πρόβαλλε σθεναρή αντίσταση. Έτσι το σκορ στο 8’ ήταν 19-15 και 21-17 με την λήξη της πρώτης περιόδου. Με την συμπλήρωση μάλιστα 13 λεπτών αγώνα το σκορ ήταν 26-26. Σε εκείνο ακριβώς το σημείο οι παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ πάτησαν γκάζι στην επίθεση και με ένα σερί 10-0 ξέφυγαν στο 17’ με 36-26. Η διαφορά μάλιστα έφθασε λίγο αργότερα και στους δεκαπέντε πόντους (43-28), ενώ η ΑΕΚ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 43-32 στην λήξη του ημιχρόνου.


Στην επανάληψη, ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μπήκε φορτσάτος και με ηγέτη τον Μάσει προηγήθηκε με 49-36 στο 25’. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο χάρη στην ευστοχία τους από μακρινή απόσταση κατάφεραν να μειώσουν το σκορ σε 58-51 στο 30 και να ξαναμπούν στο παιχνίδι έστω και προσωρινά .


Ο Μάσεϊ και η παρέα του όμως δεν είχαν καμία διάθεση να δώσουν την παραμικρή ελπίδα στους αντιπάλους τους ότι θα μπορούσαν να φέρουν τα πάνω κάτω μέσα στο «σπίτι» τους και φρόντισαν άμεσα να επιβάλλουν εκ νέου τον δικό τους ρυθμό. Κάπως έτσι η διαφορά στο 35’ άγγιξε τους 15 πόντους (70-55), για να έρθει χωρίς ιδιαίτερο κόπο το τελικό 76-60.


Κορυφαίος από πλευράς ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν με διαφορά σήμερα ο Τζερεμάϊα Μάσεϊ που έκανε κυριολεκτικά τα πάντα τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Ο Αμερικανός φόργουορντ μέσα σε 34’ συμμετοχής σημείωσε 33 πόντους (4/7 βολές, 13/15 δίποντα, 1/1 τρίποντα), μάζεψε 12 ριμπάουντ, έκανε 3 κλεψίματα και μοίρασε 1 ασίστ, κάνοντας το σύστημα αξιολόγησης να χτυπήσει… κόκκινο (1.224!). Σε απόδοση τον ακολούθησε ο Μπρέισι Ράϊτ με 14 πόντους (4/4 βολές, 2/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 2 κοψίματα, χωρίς βέβαια να υστερήσει κανένας από τους παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ που αγωνίστηκε σήμερα, αφού ο καθένας έβαλε το δικό του… λιθαράκι στην επίτευξη της νίκης.


Τα δεκάλεπτα: 21-17, 43-32, 58-51, 76-60.


ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Χέρμπερτ): Κάστλ 3, Τσαλδάρης, Σεραπίνας 7 (1), Ράϊτ 14 (2), Καλαϊτζής 4 (1), Ηλιάδης, Παντελιάδης, Μότολα 7 (1), Μάσεϊ 33 (1), Αγαδάκος 8 (1).


ΑΕΚ (Πρίφτης): Γουέσον 13 (1), Σι, Τσάμης, Ταπούτος 5 (1), Κυρίτσης 9, Χατζής 7 (1), Μπάρλος 9, Έϊβερι 6 (1), Βασιλείεβιτς 3, Πάβιτς 6, Σιούτης 2.


Οι δηλώσεις


Γκόρντον Χέρμπερτ: «Παίξαμε εναντίον μιας πολύ καλής ομάδας έπειτα από ένα επίπονο ταξίδι και αυτό έκανε σίγουρα ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή μας. Μου άρεσε όμως πολύ η ενέργεια που βγάλαμε μέσα στο παρκέ και με ευχαρίστησε ακόμη περισσότερο η διάθεση των παικτών μου από τον πάγκο. Μαζέψαμε 17 επιθετικά ριμπάουντ και αυτό φανερώνει την προσπάθεια, αλλά και την νοοτροπία που είχαμε σήμερα. Φυσικά ο Μασεϊ ήταν καταπληκτικός με την ενέργεια που κατέβαλε, αλλά και για την γενικότερη προσπάθεια του».


Δημήτρης Πρίφτης: «Ήταν άλλη μια ιδιαίτερη εβδομάδα για την ομάδα μετά την αλλαγή στο τεχνικό επιτελείο. Είχαμε κάποια προβλήματα με τραυματισμούς που κλόνισαν την προετοιμασία μας, αν και τελικά καταφέραμε να έχουμε όλα τα όπλα μας στην διάθεση μας. Οι απουσίες όμως που είχαμε σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας μας για τον σημερινό αγώνα, ήταν επόμενο να μας επηρεάσουν αρνητικά. Δεν κάναμε καλή δουλειά στα επιθετικά ριμπάουντ του ΑΡΗ και κυρίως πάνω στον Μάσεϊ, παρά το γεγονός ότι είχαμε επισημάνει πως θα πρέπει να τον προσέξουμε ιδιαίτερα. Δεν τα πήγαμε καλά όχι σε ατομικό, αλλά σε ομαδικό επίπεδο. Έχουμε πρόβλημα στην επίθεση και αυτό φαίνεται ειδικά εκτός έδρας και νομίζω ότι με την δουλειά θα βελτιωθούμε».


Τζερεμάϊα Μάσεϊ: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας επειδή ερχόμασταν από μια εκτός έδρας αναμέτρηση που είχε μια πολύ επίπονη μετακίνηση. Παρόλα αυτά όμως εκτελέσαμε καλά ότι είχαμε πει να κάνουμε και όλα πήγαν καλά. Για μένα ήταν απλά ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Αισθανόμουν καλά και δυνατός, ενώ οι συμπαίκτες μου έκαναν καλή δουλειά και με αξιοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προσπαθώ για την ομάδα μου κάθε βράδυ δίνοντας τον καλύτερο μου εαυτό και θα έλεγα ότι σε ομαδικό επίπεδο κάναμε όλα αυτά που δεν μπορέσαμε σε όλη την διάρκεια του αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό».


Νίκος Χατζής: «Είχαμε δουλέψει πάρα πολύ αυτήν την εβδομάδα στις προπονήσεις και ξέραμε ότι μας περίμενε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περιμέναμε. Είχαμε δώσει προσοχή στην άμυνα μας, αλλά και στο επιθετικό ριμπάουντ του ΑΡΗ. Στο πρώτο ημίχρονο τα καταφέραμε και ήμασταν στο παιχνίδι, αλλά στο δεύτερο δεν είχαμε την ίδια απόδοση και η διαφορά πήγε ψηλά. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο και δείξαμε μια εικόνα που μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη στην συνέχεια».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤