Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007,7:54 μ.μ.
Καλαϊτζής: «Προσέχοντας στην άμυνα θα έχουμε πολλές πιθανότητες για νίκη»

Σε φουλ ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία στο «στρατόπεδο» του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για τον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στη Λε Μαν. Οι «κίτρινοι» γυμνάστηκαν το πρωί στην αίθουσα με τα βάρη και στη συνέχεια επιχείρησαν αρκετά σουτ μέσα στο παρκέ του Αλεξανδρείου, ενώ το απόγευμα συνέχισαν την σκληρή δουλειά με ασκήσεις τακτικής σε άμυνα και επίθεση.


Το ευχάριστο για τον Γκόρντον Χέρμπερτ είναι ότι δεν αντιμετωπίζουν οι παίκτες του προβλήματα τραυματισμών, ενώ στον αγώνα της Πέμπτης (01/11) θα έχει στην διάθεση του και τον Ρέισον Τέρι που έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες της Ευρωλίγκα.


Αναφορικά με τη νέα δύσκολη αποστολή που καλείται η ομάδα να φέρει εις πέρας, ο Γιώργος Καλαϊτζής επισημαίνει: «Θεωρώ ότι η Λε Μαν είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν μια από τις θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση. Κάθε ομάδα στην έδρα της είναι δυνατή και σαφώς θέλει να εκμεταλλευτεί το αβαντάζ που έχει. Θεωρώ ότι ως ομάδα δεν απέχει πολύ από τα δικά μας μέτρα και σταθμά. Από την άλλη πλευρά εμείς προερχόμαστε από μια όχι και τόσο καλή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά αν βελτιωθούμε σε ορισμένους τομείς και ιδιαίτερα στην άμυνα, τότε θα έχουμε πολλές πιθανότητες να φύγουμε νικητές από την Γαλλία».


Αναλύοντας το αγωνιστικό προφίλ της Λε Μαν ο έμπειρος πλέι μέικερ υπογραμμίζει: «Η Λε Μαν δεν στηρίζεται μονάχα σε έναν παίκτη. Γενικότερα παίζουν δυναμικό και γρήγορο μπάσκετ. Δεν μπορούμε να πούμε ότι αν επικεντρωθούμε στον περιορισμό ενός μόνο παίκτη μπορούμε να πούμε ότι τελείωσε το παιχνίδι. Είναι γενικά μια καλή ομάδα».


Για την… επιστροφή του Ρέισον Τέρι που μέχρι στιγμής έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στους αγώνες της Ευρωλίγκα παρατηρεί: «Το έργο μας χωρίς τον Τέρι είναι σαφώς πιο δύσκολο στο ελληνικό Πρωτάθλημα, γιατί αν τον είχαμε στο ματς με τον Ολυμπιακό, ίσως έβγαινε ένα μαρκάρισμα παραπάνω όσον αφορά τον Γούντς και θα είχαμε λιγότερα προβλήματα τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Σαφώς είναι καλύτερα για την ομάδα, όταν παίζει ο Τέρι, γιατί όσον αφορά τις εν Ελλάδι υποχρεώσεις μας είναι ένας παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις αντίπαλες ομάδες».


Εύκολα και δύσκολα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχουν, με τον πολύπειρο άσσο των «κίτρινων» να δηλώνει χαρακτηριστικά ότι: «Πέρσι είχαμε πει να κάνουμε μια προσπάθεια να κερδίσουμε μέσα στην έδρα της Ζαλγκίρις, αλλά τελικά χάσαμε με κατεβασμένα τα χέρια. Αντίθετα ξέραμε ότι το παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Φενερμπαχτσέ Ούλκερ θα ήταν δύσκολο και κανένας δεν μιλούσε, αλλά τελικά κερδίσαμε. Η Ευρωλίγκα δεν είναι ένας θεσμός όπου μπορείς να διαλέξεις ένα παιχνίδι. Αν σου βγει μέσα στον αγωνιστικό χώρο θα το διεκδικήσεις. Στον όμιλο μας μάλιστα αν έλεγες ότι η Λε Μαν θα κέρδιζε μέσα στην έδρα της Μακάμπι μέχρι και 40’’ πριν την λήξη, δεν νομίζω ότι θα έβρισκες πολλούς να ποντάρουν υπέρ της πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Υπάρχουν όπως είναι εύκολα αντιληπτό πολύ καλές ομάδες στον θεσμό, ενώ μια από αυτές είμαστε και εμείς».


Η αποστολή του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα αναχωρήσει αύριο στις 07:00 το πρωί από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και μέσω Αθηνών θα φτάσει στο Παρίσι. Από την γαλλική πρωτεύουσα θα μεταβεί οδικώς στο Λε Μαν, ενώ στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) θα προπονηθεί για δύο ώρες στο γήπεδο της ομώνυμης ομάδας.


Η προετοιμασία των «κίτρινων» θα ολοκληρωθεί το πρωί της Πέμπτης (01/11) κάνοντας μια προπόνηση το μεσημέρι στις 13:00 και στις 21:30 (ώρα Ελλάδας) οι παίκτες του Χέρμπερτ θα αντιμετωπίσουν την Λε Μαν στο Antares Arena με στόχο να πετύχουν την δεύτερη νίκη τους στην Ευρωλίγκα.


Τέλος, η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει οδικώς από το Λε Μαν το πρωί της Παρασκευής (02/11) για το Παρίσι και από εκεί θα φτάσει αεροπορικώς μέσω Αθηνών στην Θεσσαλονίκη στις 19:45.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤