Τετάρτη 25 Ιουλίου 2007,2:07 π.μ.
Ομάδα με αξιώσεις
Το παιχνίδι της ομάδας μας με τη Μονακό διεξήχθη σε συνθήκες τελείως αντίθετες από αυτές που επικρατούν στην Ελλάδα. Βροχερός καιρός μέχρι πριν λίγο από την έναρξη του αγώνα, κρύο και θερμοκρασία γύρω στους 15 βαθμούς. Το ματς παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι της ομάδας μας, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ, Λάμπρος Σκόρδας, ο Αντιπρόεδρος, Νίκος Βογιατζής, το μέλος του ΔΣ, Θανάσης Αθανασιάδης, και οι ειδικοί συνεργάτες της ΠΑΕ, Μανέλ Φερέρ και Έρικ Γιούντκιεβιτς.

Από τα πρώτα λεπτά οι παίκτες μας είχαν κλείσει τους διαδρόμους στους αντιπάλους τους και παράλληλα ασκούσαν πίεση σε όλο το γήπεδο και όλες τις γραμμές. Βέβαια, δεν υπήρχαν μόνο αμυντικοί προσανατολισμοί, αφού ο ΑΡΗΣ έβγαινε μπροστά με αξιώσεις σε αρκετές περιπτώσεις.

Η σημαντικότερη από αυτές, ήταν στο 17ο λεπτό, όπου ο Χαβίτο παραλίγο να χρησθεί σκόρερ, αλλά η δυνατή και φαλτσαριστή κεφαλιά που έπιασε, αποκρούσθηκε με υπερένταση σε κόρνερ από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, κυριολεκτικά πάνω από τη γραμμή.

Η επόμενη καλύτερη στιγμή στο παιχνίδι ήταν δυστυχώς για τους Γάλλους, στο 24ο λεπτό, όπου σε μια γρήγορη αντεπίθεση, η άμυνα του ΑΡΗ δεν μπόρεσε να συντονιστεί σωστά και η σέντρα που έγινε στην «καρδιά», δεν μπόρεσε να ανακοπεί. Έτσι, ο επιθετικός της Μονακό βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι, απέναντι στον ανήμπορο να αντιδράσει Χαλκιά, γράφοντας το 1-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Οι παίκτες μας προσπάθησαν να αντιδράσουν και να βγουν μπροστά, ώστε να ισοφαρίσουν. Αυτό παραλίγο να γίνει, αλλά ο Γόγολος, στον οποίο έφτασε η μπάλα ύστερα από ωραία εκτέλεση κόρνερ του Τόνι, δεν ήταν προσεκτικός και υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ.

Ο προπονητής του ΑΡΗ έδινε συνεχείς εντολές στην τριάδα Χαβίτο – Αουρέλιο – Τόνι να εναλλάσσονται στις θέσεις τους, με σκοπό να αποδιοργανώσουν την αντίπαλη άμυνα, αλλά αυτό δυστυχώς δεν είχε αποτέλεσμα, όσον αφορά τη δημιουργία κάποιας ευκαιρίας. Από την άλλη όμως, αυτή η κίνηση του Ολίβα, δείχνει ότι οι εν λόγω παίκτες είναι ικανοί να αγωνίζονται και από τα αριστερά, αλλά και από τα δεξιά με την ίδια ευχέρεια.

Το ημίχρονο έκλεισε με μια καλή προσπάθεια από τους παίκτες μας, οι οποίοι στο 42ο λεπτό έκαναν μια γρήγορη αντεπίθεση, αλλά την έξυπνη μπαλιά – «τρύπα» του (κεφάτου) Τόνι Κάλβο δεν πρόλαβε ο Βανγκέλι, ο οποίος είχε προωθηθεί από την άμυνα.

Η ομάδα μας στο δεύτερο αυτό ημίχρονο ήταν αρκετά πιο δραστήρια και έδειξε πως ήθελε να βγει μπροστά και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία των Γάλλων, με σκοπό τουλάχιστον την ισοφάριση. Έτσι, στο 50ό λεπτό ο Φελίπε τροφοδότησε τον Άντερσον, αυτός έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο βοηθός σταμάτησε τη φάση ως οφσάιντ.

Πέντε λεπτά αργότερα, είχαμε την καλύτερη ευκαιρία, με ένα δυνατό (ξαφνικό) σουτ του Γιόναν μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν βρήκε το στόχο και έφυγε λίγο άουτ. Στο 56ο λεπτό είχαμε μια δύσκολη στιγμή για την εστία μας, πρώτα με ένα σουτ στο δοκάρι και έπειτα με ένα νέο σουτ από τους Γάλλους, που κόντραρε στο Γιόναν, με την μπάλα να παίρνει μια περίεργη τροχιά και με δυσκολία να τη διώχνει σε κόρνερ ο Χαλκιάς.

Στο 58ο λεπτό είχαμε μια κεφαλιά από τον Άντερσον Κόστα, αλλά δεν ήταν αρκετά δυνατή για να απειλήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος και μπλόκαρε εύκολα την μπάλα. Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι ο διαιτητής επέτρεπε το σκληρό παιχνίδι των Γάλλων και έδειχνε αρκετά «προστατευτικός» προς τους συμπατριώτες του.

Λίγο αργότερα, είχαμε την πρώτη εμφάνιση του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ύστερα από την επέμβαση κοιλιακών στην οποία υποβλήθηκε. Στο 61ο λεπτό είχαμε ένα καλό σουτ του Γιόναν από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Το παιχνίδι το επόμενο χρονικό διάστημα ήταν κυρίως κέντρου, με αρκετές μονομαχίες παικτών, να χάνονται και να κερδίζονται εκατέρωθεν.

Ο ΑΡΗΣ πίεζε κυρίως με τα αμυντικά του χαφ (Πρίττα και Νεμπεγλέρα), αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο, ώστε να απειληθεί η εστία της Μονακό. Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το αξιομνημόνευτο και αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε από το αποψινό ματς, είναι η κινητικότητα που είχε η ομάδα, με οργανωμένες επιθέσεις κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και η δυνατότητα αρκετών παικτών, κυρίως των μέσων, να εναλλάσσονται σε θέσεις και πλευρές, στοιχείο που μπορεί να αποτελέσει «κλειδί» για τους μετέπειτα αγώνες (φιλικούς και επίσημους).

Επόμενο παιχνίδι για τον ΑΡΗ, αύριο Τετάρτη στις 21:00, με αντίπαλο την Ολιμπίκ Μαρσέιγ.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤