Κυριακή 22 Ιουλίου 2007,12:59 π.μ.
Όπου κι αν παίζεις θα είμαι για πάντα εκεί…
Στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι μέσα σε δύο ημέρες, ο ΑΡΗΣ δεν κατάφερε μεν να πάρει τη νίκη, αλλά έδειξε όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι η ομάδα μας είναι σε καλό δρόμο. Ένα σύνολο, το οποίο αμύνεται σωστά, έχει παίκτες στο κέντρο οι οποίοι οργανώνουν καλά και σωστά το παιχνίδι και παράλληλα, επιθετική γραμμή έτοιμη να κάνει τη ζημιά στον αντίπαλο ανά πάσα στιγμή.

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε το παιχνίδι με το σύστημα που μας έχει συνηθίσει ο Ολίβα, με το Χαλκιά κάτω από τα γκολπόστ, τον Καράμπελα στο αριστερό άκρο της άμυνας, το Γόγολο στο δεξί, τους Κολτσίδα και Κουλουχέρη στο κέντρο της άμυνας, τους Νεμπεγλέρα και Πρίττα στα αμυντικά χαφ, το Χαβίτο δεξιά και το Σιστόν, αριστερά, τον Αουρέλιο οργανωτή και προωθημένο τον Άντερσον.

Το παιχνίδι άρχισε με την ομάδα μας να έχει σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, αφού η Παρί Σεντ Ζερμέν ήταν σαφώς σε πιο προχωρημένη κατάσταση, όσον αφορά την προετοιμασία της (κατέβηκε με πλήρη σύνθεση). Οι παίκτες μας είχαν να αντιμετωπίσουν εκτός από την κούραση του χθεσινού νικηφόρου παιχνιδιού με την Τουλούζ, και την κούραση από το ταξίδι που έπρεπε να γίνει ως το γήπεδο του αποψινού αγώνα.

Από την άλλη όμως, θα πρέπει να σημειώσουμε την παρουσία 100 και πλέον SUPERάδων, που από το πρώτο λεπτό δεν σταμάτησαν να φωνάζουν και να δίνουν το δικό τους «σόου», στέλνοντας ταυτόχρονα μηνύματα, και με την ανάρτηση πανό για τον «αλαζόνα Ορφανό», και για τον οπαδό της Παρί που σκοτώθηκε από αστυνομικό στη Γαλλία.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήταν ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή μας στο 9ο λεπτό, αλλά ο Χαλκιάς είπε «όχι» με μια πολύ ωραία επέμβαση. Στο 20ό λεπτό η συννεφιασμένη ατμόσφαιρα που υπήρχε από την αρχή του αγώνα μετατράπηκε σε βροχή, αλλά δεν ήταν κάτι που μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά το σύνολο του Ολίβα, όπως και τα παιδιά του SUPER 3, που γυμνά έκαναν πάρτι στην κερκίδα!! Λίγο αργότερα, στο 22ο λεπτό, είχαμε μια καλή προσπάθεια από αριστερά από τον Καράμπελα, ο οποίος επιχείρησε μια σέντρα, αλλά ο Άντερσον δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των Γάλλων, αφού γλίστρησε.

Από το 30ό ως το 35ο λεπτό, είχαμε τρεις καλές ευκαιρίες για τους Γάλλους, αλλά ο Χαλκιάς απέδειξε ότι δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται ο «νούμερα ένα» τερματοφύλακας στη χώρα μας. Μάλιστα, στην τελευταία περίπτωση οι Γάλλοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν, όταν η κεφαλιά που έπιασε ένας επιθετικός τους ύστερα από εκτέλεση φάουλ μέσα στη μεγάλη περιοχή, έδειχνε να καταλήγει στο «παραθυράκι» της εστίας μας, αλλά ο Χαλκιάς με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 36ο λεπτό είχαμε την κίτρινη κάρτα στο Νεμπεγλέρα, για ένα δυνατό μαρκάρισμα στο ύψος του κέντρου. Στο 38ο λεπτό έγινε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον ΑΡΗ να ανοίξει το σκορ, αλλά το δυνατό σουτ του Αουρέλιο από το ύψος του πέναλτι έφυγε ελάχιστα άουτ. Η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήταν πάλι για τους Γάλλους, όπου ύστερα από λάθος συνεννόηση των κεντρικών αμυντικών μας, είχαμε ένα σουτ από Γάλλο επιθετικό, αλλά ο Χαλκιάς έδιωξε με ωραία επέμβαση σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές και από τις δύο ομάδες. Οι SUPERάδες, βέβαια, συνέχιζαν το «βιολί» τους και ήταν οι κυρίαρχοι της κερκίδας, όπως και στο πρώτο 45λεπτο… Η πρώτη καλή στιγμή για το δεύτερο ημίχρονο ήταν στο 48ο λεπτό, για τους Γάλλους, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το «σφίξιμο» των παικτών μας από την κούραση της προετοιμασίας, είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Σε εκείνο το σημείο ο Καρατζιοβαλής επενέβη σωστά σε δυνατό σουτ των αντιπάλων. Στο 54ο λεπτό είχαμε μια καλή εκτέλεση κόρνερ από το Φελίπε, αλλά ο τερματοφύλακας των Γάλλων έδιωξε την μπάλα με υπερένταση.

Στο 57ο λεπτό ο Καρατζιοβαλής κράτησε το μηδέν για την άμυνά μας, σε τετ – α – τετ, ενώ επενέβη σωστά και στο 64’. Ο Χαβίτο προσπαθούσε να «βγάλει» την ομάδα μπροστά και με βοήθειες από το Νεμπεγλέρα, κρατούσαν τους Γάλλους στις μονομαχίες του κέντρου. Να σημειώσουμε ότι ο αρχηγός μας, μαζί με τον Ευθύμη Κουλουχέρη, δεν έχουν χάσει λεπτό στα μέχρι στιγμής.

Στο 75ο λεπτό ο Ετό έπιασε ένα καλό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Γάλλων. Τέσσερα λεπτά αργότερα, είχαμε άλλη μια σταθερή επέμβαση του Καρατζιοβαλή, σε κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι.

Στο 87ο λεπτό είχαμε την τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού και δυστυχώς το 1-0 για τους γηπεδούχους. Έγινε μια σέντρα από τα δεξιά, οι αμυντικοί μας δεν κατάφεραν να διώξουν την μπάλα και έτσι με ένα κοντινό σουτ, οι Γάλλοι κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ. Νέο αγωνιστικό ραντεβού, την Τρίτη στις 20:00 με αντίπαλο την ομάδα της Μονακό.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤