Πέμπτη 21 Ιουνίου 2007,6:01 μ.μ.
"Η Λέσχη είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ"

«Στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια η ΠΑΕ να γίνει δυνατή και ανταγωνιστική σε Ελλάδα και Ευρώπη» είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, κ. Λάμπρος Σκόρδας, κατά τη χτεσινή γενική συνέλευση της Λέσχης Φίλων Άρη. Ο κ. Σκόρδας ανακοίνωσε χορηγία ύψους 350.000, επισημοποίησε την μετεγγραφή του Τόνι Κάλβο, ζήτησε και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από το σώμα της ΓΣ, η οποία -όπως είπε- θα αποφασίσει για το εάν θα δοθεί το μάνατζμεντ της ΠΑΕ σε εταιρεία συμφερόντων του Μανέλ Φερέρ και σχολίασε τα χθεσινά πεπραγμένα στον Libero 107,4.

Από την πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής των κίτρινων, Μανέλ Φερέρ, που θα αναλάβει το μάνατζμεντ της ΠΑΕ για 5 χρόνια και την υποχρέωση να ενισχύει την ομάδα ετησίως με 2.000.000 ευρώ και το 60% των εσόδων που προκύπτουν να επιστρέφουν στον Άρη δήλωσε χτες: «Έχουμε επιστρατεύσει όλη μας την τεχνογνωσία στην υπηρεσία του Άρη». Όσον αφορά τον άνθρωπο που θα αναλάβει να χειρίζεται τις χορηγίες της ομάδας από το εξωτερικό με την προοπτική εισροής ποσού από ξένα κεφάλαια, αυτός δεν είναι άλλος από τον Έρικ Γιούνγκεβιτς που συνεργαζόταν με την Μπαρτσελόνα. Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι, ο Άρης σε συνεργασία με την τράπεζα Marfin, θα κυκλοφορήσει την οπαδική του... Visa, η οποία υπολογίζεται ότι θα «γεμίσει» τα ταμεία της ΠΑΕ με 300.000 ευρώ ετησίως.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τα σχέδια για την αναβάθμιση των τμημάτων υποδομής, των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Ρύσιο, αλλά και του «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο κ. Λάμπρος Σκόρδας τοποθετήθηκε για όλα όσα ελέχθησαν χτες στην γενική συνέλευση στον Libero 107,4 και την εκπομπή «ΓΕΓΟΝΟΤΑ»:

«Είναι μία καινούρια εποχή για τον Άρη κατά την οποία η Λέσχη είναι ο νέος μεγαλομέτοχος και είτε με πολλά είτε με λίγα μέλη ο κόσμος θα αποφασίζει για τη νέα διοίκηση. Υπήρξε η αποδοχή του να εμπλακούν επαγγελματικά κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν στον Άρη και να οργανώσουν το μάνατζμεντ της ομάδας. Θα συσταθεί μία εταιρεία και μέλος αυτής θα είμαι κι εγώ. Αυτοί οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό το κομμάτι στον Άρη έχουν φέρει την ομάδα σε ένα πολύ καλό σημείο, τόσο με τις γνώσεις, όσο και με τις γνωριμίες τους στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Πρέπει να γίνει μία σύμβαση παραχώρησης του μάνατζμεντ, να υπάρξουν κέρδη και θέλουμε να ευοδώσει αυτή η προσπάθεια. Στόχος είναι να γίνει η αποπληρωμή των χρεών, η κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών και άλλα. Όλα αυτά γίνεται με σκοπό κάποια στιγμή να αποφέρουν κέρδη στην ομάδα και να την κάνουμε μία μεγάλη ελληνική και ευρωπαϊκή δύναμη. Νομίζω ότι στον επόμενο μήνα θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα και αφού εξεταστούν οι λεπτομέρειες, θα προχωρήσουμε σε αυτή την κίνηση.

Έγινε κατανοητό ότι σε όλο αυτό το διάστημα, η βοήθεια αυτών των ανθρώπων έγινε χωρίς κάποιο οικονομικό αντίκρισμα. Έχουμε το προνόμιο να έχουμε την διαφάνεια σαν σύλλογος. Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας είναι η λέσχη. Ακόμα και αν αποτύχει αυτή η προσπάθεια δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπορεί να ελεγχθεί αυτή. Οι μετοχές ανήκουν στη Λέσχη Φίλων και ο κόσμος μπορεί να καθορίζει το μέλλον της. Δεν αποφασίζει πλέον ο Σκόρδας. Δεν είναι επιθυμία μας το μέλλον με τις δικές μας επιδιώξεις, γιατί αυτό πλέον έχει μεταφερθεί στον κόσμο.

Καταθέσαμε τον φάκελο για την αναμόρφωση του Ρυσίου στην πολεοδομία και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Θα γίνουν γυμναστήρια, πισίνα με ειδικές διαστάσεις και προγραμματισμούς, φυσιοθεραπευτήριο και 35 δωμάτια για τους παίκτες αλλά και για όποιον άλλο θα θέλει να φιλοξενήσει η ομάδα. Αυτό το project θα αναβαθμίσει την εικόνα και τις εγκαταστάσεις μίας ομάδας, όπως είναι ο Άρης. Τέλος, όσον αφορά το γήπεδο και εκεί σκοπεύουμε να κάνουμε μεγάλες αλλαγές, θα αυξηθεί η χωρητικότητα αυτού στις 32.000 θέσεις, θα είναι σκεπαστό σε όλες τις κερκίδες, θα υπάρχει υπόγειο πάρκινγκ και τα πράγματα θα αλλάξουν ακόμη περισσότερο όταν ολοκληρωθεί το έργο του μετρό μέσα στην επόμενη δεκαετία».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤