Τρίτη 12 Ιουνίου 2007,10:46 μ.μ.
Με πάθος και αποφασιστικότητα το 2-1

Με πάθος και αποφασιστικότητα το 2-1 Με πάθος και αποφασιστικότητα το 2-1

Το δεύτερο βήμα για την κατάληψη της τρίτης θέσης που θα εξασφαλίσει την έξοδο του στην Ευρωλίγκα έκανε σήμερα ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που επιβλήθηκε με 65-57 του Πανιωνίου στο Αλεξάνδρειο και βρίσκεται πλέον μια νίκη μακριά από την επίτευξη του βασικού του φετινού στόχου.


Με παίκτες ψυχωμένους και έναν απίστευτο λαό να δίνει ρεσιτάλ συμπεριφοράς και υποστήριξης στην κερκίδα, ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν πιστός στο καθήκον του και δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα από τον επικίνδυνο Πανιώνιο στο να κάνει το 2-1. Πλέον η σειρά μεταφέρεται στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο κλειστό του Ελληνικού, όπου οι «κίτρινοι» το Σάββατο (16/06) θα επιχειρήσουν να «δραπετεύσουν» με το ροζ φύλλο αγώνα και να τελειώσουν με επιτυχία την σειρά των μικρών τελικών. Σε διαφορετική περίπτωση, εφόσον χρειαστεί και πέμπτη αναμέτρηση, οι δύο ομάδες θα λύσουν οριστικά τους λογαριασμούς τους στο Αλεξάνδρειο στις 19/06.


Όσον αφορά την αποψινή αναμέτρηση, ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με την εκπληκτική βοήθεια 3500 φίλων του μπήκε δυνατά στον αγώνα και με ατού την εξαιρετική άμυνα των παικτών του προηγήθηκε στο 4΄ με 14-6 και στο 7’ με 17-8 . Στο σημείο εκείνο όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν στο τέλος του δεκαλέπτου σε 17-14 και ισοφάρισαν σε 17-17 στο ξεκίνημα με το ξεκίνημα του δευτέρου. Τότε όμως οι «κίτρινοι» όντας αποφασισμένοι να επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες αντεπιτέθηκαν και ξέφυγαν με 28-22 στο 18’, για να πάνε στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 32-26.


Στην επανάληψη το συγκρότημα του Αντρέα Ματσόν συνέχισε στους ίδιους φρενήρης ρυθμούς και πήραν διαφορά δέκα πόντων στο 25’ (39-29), την οποία και μεγάλωσαν στην συνέχεια αφού το σκορ έγινε στο 29 48-34 και 53-40 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.


Οι «μηχανή» των «κίτρινων» είχε πάρει για τα καλά μπροστά και τίποτα δεν μπορούσε να την σταματήσει. Με πολύ σωστές επιλογές στην επίθεση και άμυνα που δεν άφηνε πολλά περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους, η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της στο 36’ (59-44) και όλα πια έδειχναν ότι η πλάστιγγα είχε γείρει για τα καλά προς την πλευρά του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν με τους Γουίνστον και Περπέρογλου μια απέλπιδα προσπάθεια, προκειμένου να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και κατάφεραν να μειώσουν στο 39’ 61-54. Μέχρι εκεί όμως, αφού οι Τσαλδάρης και Καστλ ευστοχώντας δύο φορές έκαστος από την γραμμή των ελευθέρων βολών υπέγραψαν φαρδιά πλατιά τη νίκη του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε έπειτα από ένα μακρινό σουτ τριών πόντων του Γουίστον.


Πρώτος σκόρερ των «κίτρινων» ήταν ο Άλεξ Σκέϊλς με 15 πόντους, τρία ριμπάουντ και τρία κλεψίματα, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Δημήτρης Τσαλδάρης με 10 πόντους και τρομερά ποσοστά ευστοχίας (4/4 βολές, 3/3 δίποντα), 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ, όπως επίσης και ο Τερέλ Καστλ που σημείωσε 13 πόντους (6/6 βολές, 2/2 δίποντα). Πολύ σημαντική ήταν όμως και η συμβολή του Γιώργου Καλαϊτζή όχι μόνο για τους 8 πόντους που πέτυχε (5/6 βολές, 1/1 τρίποντα) και τα 3 ριμπάουντ που μάζεψε, αλλά για την εξαιρετική του άμυνα σε παίκτες «κλειδιά» του Πανιωνίου. Το συγκρότημα του Αντρέα Ματσόν δεν υστέρησε ούτε στις «μάχες» μέσα στις δύο ρακέτες (31 ριμπάουντ, έναντι 27 των αντιπάλων), με τον Μάσεϊ να μαζεύει 6 ριμπάουντ και να μοιράζει 2 τάπες, τον Σιγάλα να ανταποκρίνεται πλήρως από την θέση του πάουερ φόργουορντ και τον Γιαννούλη με τον Γουίλκινσον να δίνουν πολύτιμες βοήθειες.


Τα δεκάλεπτα:
17-14, 32-26, 53-40, 65-57.


ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Ματσόν): Κάστλ 13 (1), Σιγάλας 2, Τσαλδάρης 10, Σεραπίνας, Σκέϊλς 15 (2), Καλαϊτζής 8 (1), Ηλιάδης, Γουίλκινσον 6, Παντελιάδης, Μάσεϊ 6, Γιαννούλης 5.

Πανιώνιος (Παβίσεβιτς): Μίλκοβιτς, Βασσιλόπουλος 5 (1), Περπέρογλου 5, Ντόϊτσιν, Χατζής 4 (1), Αγγελόπουλος, Γουίστον 21 (3), Ντραγκόλιοβιτς 4, Χάτσον 18.


Δηλώσεις:


Αντρέα Ματσόν: «Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας για την συμπεριφορά τους. Ξεκινήσαμε τα πλέι-οφ με τέσσερις παρατηρήσεις και ο κόσμος της ομάδας έδειξε τι σημαίνει να είσαι φίλαθλος. Κάθε παιχνίδι πρέπει να είναι έτσι. Να υποστηρίζεις την ομάδα σου και όχι να βρίζεις τους αντιπάλους. Είναι μία πραγματική νίκη του κόσμου. Όσον αφορά τον αγώνα κάναμε μια πολύ καλή αμυντική εμφάνιση σήμερα. Πιστεύω ότι στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ουσιαστικά τελειώσαμε το παιχνίδι. Ορισμένοι παίκτες ήταν πολύ ήρεμοι, ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν και σε κρίσιμες στιγμές εκτέλεσαν σωστά όσα σχεδιάσαμε σωστά. Οι παίκτες ένοιωσαν μεγάλη πίεση μετά την εμφάνιση στο Ελληνικό. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο, εμφανιστήκαν τα φαντάσματα, όμως καταφέραμε αυτό που θέλαμε. Δεν είπα ποτέ ότι θα έχουμε μια εύκολη σειρά με τον Πανιώνιο. Πρέπει να δούμε εξάλλου τι κάναμε εμείς πέρυσι κόντρα στο Μαρούσι που είχε μια σειρά πέντε αγώνων με τον Ολυμπιακό και έπαιξε εξουθενωμένο με μας για μία θέση στην Ευρωλίγκα. Αυτός ήταν και ένας σημαντικός λόγος που το νικήσαμε. Τώρα θα πρέπει να βρούμε την παραπάνω ενέργεια που χρειαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες. Από τον Σεπτέμβριο οι παίκτες έχουν κάνει σπουδαία πράγματα και είναι λογικό να υπάρχει κούραση και τραυματισμοί. Πρέπει να πάμε στην Αθήνα να κερδίσουμε. Είναι μονόδρομος για μας αυτό. Μετά την ομάδα του Γκάλη έχουμε κάνει το καλύτερο ρεκόρ σε εκτός έδρας νίκες. Η ομάδα έχει κάνει καταπληκτική δουλειά».


Δημήτρης Τσαλδάρης: «Πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη, όχι μόνο γιατί ήταν το τρίτο παιχνίδι, αλλά και γιατί προερχόμασταν από έναν αγώνα τον οποίο χάσαμε έτσι όπως τον χάσαμε. Σήμερα είχαμε δύο αντιπάλους να αντιμετωπίσουμε. Την ομάδα του Πανιωνίου και τον κακό μας εαυτό. Τελικά μέτρησε η αποφασιστικότητά μας, τα καταφέραμε και πήραμε μία κρίσιμη νίκη. Είχαμε προετοιμαστεί να παίξουμε με έναν Πανιώνιο χωρίς ελλείψεις. Μπορεί να μην έπαιξαν οι δύο βασικοί τους πόιντ-γκαρντ, όμως τίποτα δεν άλλαξε στο τρόπο παιχνιδιού μας. Τώρα θα πρέπει να πάμε στο Ελληνικό για ένα παιχνίδι το οποίο το βλέπουμε χωρίς αύριο. Θέλουμε να φέρουμε τον ΑΡΗ στην Ευρωλίγκα κα να ξεκουραστούμε έπειτα μετά από μία πολύ δύσκολη χρονιά. Εδώ που φτάσαμε υπάρχει κούραση και το σημαντικό είναι να βοηθάμε όλοι για να κερδίζει ο ΑΡΗΣ. Δεν έχει σημασία πόσο παίζει κανείς, αλλά να νικάει η ομάδα».


Λούκα Παβίσεβιτς: «Είναι πολύ σημαντική η νίκη αυτή για τον ΑΡΗ. Για ακόμα μία φορά δεν καταφέραμε να σπάσουμε την έδρα του. Παίζοντας με τον ΑΡΗ, πρέπει να περιορίσεις τα πολλά του ατού για να τον κερδίσεις, διότι είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Αν θέλεις να κερδίσεις στο Αλεξάνδρειο, με τέτοιο κόσμο και τέτοια ομάδα όπως είναι ο ΑΡΗΣ, θα πρέπει να ανταπεξέλθεις στην πίεση και να μην τον αφήσεις να τρέξει. Εμείς χάσαμε την πρωτοβουλία και την συγκέντρωση μας σε πολλά σημεία του παιχνιδιού, ενώ ιδιαίτερα στην επίθεση κάναμε πολλά λάθη. Πιστεύω ότι οι παίκτες μου προσπάθησαν πολύ, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤