Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007,4:17 μ.μ.
Γεμάτοι όρεξη για σκληρή δουλειά

Στον Άγιο Νικόλαο βρίσκονται από το μεσημέρι της Δευτέρας (03/09) ο Gordon Herbert και οι παίκτες του, όπου και θα πραγματοποιήσουν το πρώτο και βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

Το ραντεβού των «κίτρινων» είχε οριστεί στις 11:00 στο Αλεξάνδρειο και από εκεί οδικώς αναχώρησαν μισή ώρα αργότερα για το χωριό της Νάουσας. Ο λόγος είχε να κάνει με το ότι έπρεπε να περιμένουν τον Jeremiah Massey, ο οποίος άργησε δικαιολογημένα αφού ήταν προγραμματισμένο να περάσει σήμερα το πρωί από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Το πούλμαν που μετέφερε την ομάδα έφτασε λίγο μετά τις 13:00 στον Άγιο Νικόλαο και μετά από μερικές ώρες χαλάρωσης λόγω του ταξιδιού, οι παίκτες της ομάδας θα πιάσουν και πάλι δουλειά, αφού το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μια προπόνηση στο γήπεδο.

Ο Gordon Herbert θα έχει για σήμερα στην διάθεση του 11 παίκτες, αλλά ο αριθμός τους σταδιακά θα αυξάνεται, αφού ο Terrell Castle εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά αναμένεται να ταξιδέψει αύριο από το Σαράγιεβο και μέσω Βιέννης να φτάσει στις 13:35 στην Θεσσαλονίκη, ο Δημήτρης Καραδολάμης πρόκειται αύριο να πάρει ειδική άδεια από την μονάδα που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία, ενώ ο Reyshawn Terry περιμένει να παραλάβει αύριο το διαβατήριο του και αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες από τις ΗΠΑ. Όλοι οι προαναφερόμενοι παίκτες θα μεταβούν λοιπόν στον Άγιο Νικόλαο για να ενσωματωθούν στο πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας, ενώ ο μόνος που θα καθυστερήσει να έρθει είναι ο Hanno Mottola που έχει υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα της Φιλανδίας.

Herbert: «Αυτές οι εννιά μέρες στο βουνό θα μας φέρουν πιο κοντά»

Την ανάλυση του για τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής από την δουλειά που έγινε όλες τις προηγούμενες μέρες έκανε στο ARISBC.GR ο Καναδός κόουτς που τόνισε: «Την προηγούμενη εβδομάδα δώσαμε μεγάλη έμφαση στον τομέα της φυσικής κατάστασης και στην δημιουργία μιας καλής προπονητικής βάσης. Ο Γιώργος (Ζωγράφος) έκανε πολύ καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι και η εβδομάδα κύλησε πολύ καλά. Στο γήπεδο δεν δουλέψαμε σε ρυθμούς αγώνα, αλλά κυρίως σε θέματα τακτικής στην επίθεση και σε ατομικό επίπεδο. Οι παίκτες μου επιδεικνύουν πολύ καλή διάθεση και δουλεύουν σκληρά. Τώρα που βρισκόμαστε εν καιρώ προετοιμασίας είναι η καταλληλότερη στιγμή να δουλέψουμε πάνω στα αμυντικά και τα επιθετικά συστήματα, να βρεθούμε σε φόρμα και να ενώσουμε σωστά όλα τα κομμάτια μεταξύ τους».

Για το διάστημα παραμονής των «κίτρινων» στον Άγιο Νικόλαο δήλωσε: «Αυτές οι εννιά μέρες στο βουνό είναι πολύ σημαντικές. Όχι μόνο επειδή θα προπονηθούμε σκληρά, αλλά επειδή θα έρθουμε πιο κοντά μεταξύ μας και θα «δεθούμε» σαν σύνολο. Θα περνάμε 24 ώρες μαζί στο ίδιο μέρος, θα τρώμε μαζί και όλα αυτά θα μας φέρουν γενικά πιο κοντά. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό κατά την γνώμη μου όταν τα μέλη μιας ομάδας συναντιούνται για πρώτη φορά να πηγαίνουν κάπου όλοι μαζί και να συμβιώνουν. Πρέπει να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας, διότι πέρα από το μπάσκετ, όλα αυτά τα στοιχεία που προανέφερα είναι πολύ σημαντικά».

Ηλιάδης: «Περιμένω να κάνουμε το κάτι παραπάνω φέτος»

Ο Σάββας Ηλιάδης υπογράμμισε: «Τώρα ξεκινάει ουσιαστικά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά τόσο στον τομέα της φυσικής κατάστασης, όσο και σε μερικά πράγματα μέσα στο γήπεδο για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της χρονιάς. Το πιο βασικό κατά το διάστημα της παραμονής μας στο βουνό είναι να μην έχουμε τραυματισμούς για να δουλέψουμε όσο πιο σκληρά γίνεται».

Όσο για τις προσδοκίες που έχει για τον εαυτό του αλλά και το νέο ΑΡΗ επεσήμανε: «Αυτό που περιμένω από εμένα προσωπικά και την ομάδα είναι αφενός να διατηρήσουμε τα κεκτημένα και αφετέρου να κάνουμε το κάτι παραπάνω φέτος. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν μέρα με τη μέρα μέσα από τις προπονήσεις γινόμαστε καλύτεροι και παίρνουμε στους αγώνες όσο καλύτερα αποτελέσματα μπορούμε».

Τσαλδάρης: Πρέπει να δώσουμε όλοι το 100% των δυνάμεων μας

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης πρόσθεσε: «Μέχρι τώρα οι προπονήσεις ήταν πιο πολύ για να μπούμε μέσα στο κλίμα και να βάλουμε κάποιες αρχές. Στη Νάουσα αρχίζει το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας όπου θα προσπαθήσουμε να «δεθούμε» μεταξύ μας και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα έτοιμοι μέχρι την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε ο καθένας το 100% των δυνάμεων μας και μέσα από την δουλειά του καθενός στο γήπεδο να γίνει η ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερη».

Για τις εμπειρίες που αποκόμισε από την πρώτη του χρονιά στον ΑΡΗ, αλλά και για τους προσωπικούς του στόχους υπογράμμισε: «Κέρδισα πολλές εμπειρίες τόσο από τους ευρωπαϊκούς, όσο και από τους ελληνικούς αγώνες που έπαιξα πέρσι με τον ΑΡΗ. Στόχος μου είναι να παρουσιαστώ ακόμη καλύτερος και δεν θα σταματήσω ποτέ την προσπάθεια για συνεχή βελτίωση, προκειμένου να βοηθήσω την ομάδα μου όσο περισσότερο μπορώ για να πετύχει τους στόχους της».

Ετικέτες ,

 
posted by RMNS
Permalink ¤