Τετάρτη 1 Αυγούστου 2007,7:27 μ.μ.
Το πρόγραμμα προετοιμασίας των «κίτρινων»

Την ώρα που Διοίκηση και προπονητής του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δουλεύουν με μεθοδικότητα και συγκεκριμένο πλάνο όσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας, ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, παράλληλα γίνεται εξίσου σοβαρή δουλειά και στην κατάρτιση του μείζονος σημασίας κομματιού της προετοιμασίας.

Στις 27 Αυγούστου αναμένεται να βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη όλοι οι παίκτες του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς την επόμενη μέρα (28/08) έχει οριστεί η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι και τις 2 Σεπτεμβρίου, ενώ μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οι αθλητές της ομάδας θα υποβληθούν και στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των «κίτρινων» θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 11 Σεπτεμβρίου στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας, διάστημα στο οποίο ο Γκόρντον Χέρμπερτ θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της φυσικής κατάστασης, αλλά και στο «δέσιμο» των παικτών μεταξύ τους, προκειμένου να δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο. Περιθώρια ξεκούρασης δεν θα υπάρξουν, αφού με το που ολοκληρωθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, οι «κίτρινοι» θα αναχωρήσουν για την Ιταλία προκειμένου να συμμετάσχουν στο τουρνουά της Teramo που θα διεξαχθεί από τις 13 έως και τις 17 Σεπτεμβρίου και στο οποίο θα συμμετάσχουν πέραν από την διοργανώτρια ομάδα και τον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Zalgiris Kaunas και η τουρκική Besiktas. Από τις 18 έως και τις 25 Σεπτεμβρίου, η προετοιμασία θα συνεχιστεί στην Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα φιλικά προετοιμασίας, στον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα συμμετάσχουν στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ που θα διεξαχθεί στην Κύπρο από τις 5 έως τις 8 Οκτωβρίου και στο οποίο θα λάβουν μέρος επίσης ο Ολυμπιακός, οι κυπριακοί σύλλογοι Κεραυνός και ΑΠΟΕΛ, καθώς επίσης και από το εξωτερικό δύο εκ των Dynamo Moscow, Lietuvos Rytas, Cibona Zagreb, Partizan Belgrade και Bamberg.

Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο οι «κίτρινοι» να αποδεχτούν την πρόσκληση της Antalya Buyuksehir Belediyesi λαμβάνοντας μέρος στο τουρνουά της τουρκικής ομάδας που θα διεξαχθεί από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου και στο οποίο πρόκειται να συμμετάσχουν πέραν από τη διοργανώτρια ομάδα, η επίσης τούρκικη Mersin Buyuksehir Belediye και η γερμανική Frankfurt Skyliners. Σε περίπτωση όμως που δεν προκριθεί αυτή η επιλογή τότε ο Γκόρντον Χέρμπερτ θα προτιμήσει την διεξαγωγή δύο φιλικών αγώνων στην Θεσσαλονίκη που θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» έχουν επίσης στα πλάνα τους την διεξαγωγή ενός εναρκτήριου αγώνα στο Αλεξάνδρειο μέσα στον Οκτώβριο, όπου οι φίλοι του ΑΡΗ θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τα αποκαλυπτήρια της αγαπημένης τους ομάδας, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Εν τω μεταξύ, σε καθημερινή βάση στον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δέχονται… βροχή προτάσεων από ουκ ολίγες ομάδες της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού για να συμμετάσχουν σε διάφορα τουρνουά, αλλά και φιλικά προετοιμασίας. Πιο συγκεκριμένα έχουν δεχτεί μέχρι στιγμής σχετικές προσκλήσεις από την κροατική KK Split, την πολωνική Anwil, την Πρωταθλήτρια Ιταλίας Siena, καθώς επίσης από τον Ολυμπιακό Βόλου για διεξαγωγή ενός φιλικού στον Βόλο, αλλά και από τον Κολοσσό Ρόδου για συμμετοχή στο τουρνουά που πρόκειται να διοργανώσει.

Με τους δύο συγκεκριμένους ελληνικούς συλλόγους υπήρξε μάλιστα σημερινή επαφή, όπου οι «κίτρινοι» τους ευχαρίστησαν για την πρόσκληση που τους απέστειλαν, ενώ παράλληλα ενημέρωσαν έγκαιρα ότι δεν θα μπορέσει η ομάδα μας να δώσει το παρών, μια και δεν θα βόλευαν οι ημερομηνίες στο πρόγραμμα προετοιμασίας της.

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤