Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007,3:15 π.μ.
Herbert: «Είμαι χαρούμενος για τον τρόπο που παίξαμε»

Η προετοιμασία στον ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει ακόμη πολύ δρόμο μέχρι να ολοκληρωθεί, αλλά η προσπάθεια που δείχνουν καθημερινά οι παίκτες της ομάδας έχουν αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο τον Gordon Herbert που είδε με χαρά και τον Hanno Mottola να προστίθεται από σήμερα στις προπονήσεις.


Ο Καναδός κόουτς είχε την δυνατότητα μέσα από τα τρία φιλικά στο Τεράμο να σχηματίσει μια εικόνα αναφορικά με την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα: «Πριν πάμε στην Ιταλία για φιλικά, είχαμε παίξει όλο και όλο δύο μέρες στο γήπεδο σε αγώνα πέντε εναντίον πέντε, οπότε είναι προφανές ότι δεν μπορούμε από τώρα να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για να ανταπεξέλθουμε στις καταστάσεις ενός αγώνα», τονίζει και επισημαίνει: «Παρόλα αυτά όμως αυτό είμαι χαρούμενος για τον τρόπο που παίξαμε. Αγωνιστήκαμε σκληρά και ήμασταν ενωμένοι στο μεγαλύτερο μέρος των φιλικών αναμετρήσεων. Σίγουρα κάναμε πολλά λάθη και αυτό είναι επόμενο όταν δεν έχεις κάνει πολλές προπονήσεις. Αυτό όμως που έχει την πιο μεγάλη σημασία είναι ότι η προσπάθεια που κατέβαλλαν τα παιδιά ήταν πολύ καλή. Παίξανε πολύ καλά και ομαδικά στην επίθεση, δεν εκβιάσανε το σουτ, δώσανε έξτρα πάσες και σε γενικές γραμμές παίξαμε ομαδικά».


Η επιθετική συγκομιδή των «κίτρινων» στο πλαίσιο διεξαγωγής του “Banca Tercas Cup” ήταν άκρως ικανοποιητική και όπως τονίζει ο Herbert: «Πρέπει να πορεύεσαι πάντα ανάλογα με το υλικό που διαθέτεις. Αυτήν την στιγμή είμαστε πίσω στον αμυντικό τομέα και θα πρέπει να βελτιωθούμε, διότι αφήσαμε τους αντιπάλους μας στα φιλικά να πετύχουν πολλούς πόντους. Μέσα στα 12 δεκάλεπτα που παίξαμε στα τρία αυτά φιλικά παίξαμε περίπου τρία δεκάλεπτα καλά στην επίθεση και περίπου τρία επίσης στην άμυνα. Οπότε έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να καλύψουμε τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα».


Βέβαια ακόμη είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, με τον Herbert να δηλώνει ότι: «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάνει πολλά πράγματα και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην βάλουμε πολλά πράγματα από τόσο γρήγορα και να φτάσουμε την κατάλληλη στιγμή στο επιθυμητό επίπεδο. Η προσήλωση μας παραμένει στο πως θα βρεθούμε σε καλή μπασκετική κατάσταση και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, με δεδομένο ότι έχουμε χρόνο στην διάθεση μας. Πρέπει να προσθέσουμε σταδιακά τα απαιτούμενα στοιχεία στο παιχνίδι μας».


Ο κόουτς του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα έχει από σήμερα την δυνατότητα να δουλεύει με όλους τους παίκτες στην διάθεση του, έπειτα και από την έλευση του Hanno Mottola: «Είναι πολύ σημαντικό ότι πλέον έχουμε όλη την ομάδα στην διάθεση μας. Είμαστε τυχεροί που είχαμε μόνο μια απουσία παίκτη και είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε για δέκα μέρες καλές προπονήσεις πριν πάμε στην Βουλγαρία, ώστε να έχουμε προσθέσει κάποια νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας και να είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε όταν πάμε εκεί πέρα, όπως επίσης να έχουμε προσθέσει ακόμη περισσότερα όταν θα πάμε στην Κύπρο».

Ετικέτες

 
posted by RMNS
Permalink ¤