Πέμπτη 16 Αυγούστου 2007,8:45 μ.μ.
Σεραπίνας: «Στον ΑΡΗ ωρίμασα μπασκετικά»

Η περσινή σαιζόν έκρυβε σίγουρα πολλές πρωτόγνωρες καταστάσεις για τον Σιμόνας Σεραπίνας. Στα 24 χρόνια του, ο διεθνής Λιθουανός φόργουορντ έπαιρνε τη μεγάλη απόφαση να αγωνιστεί για πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα του επιλέγοντας να έρθει για λογαριασμό του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η πρώτη του χρονιά στους «κίτρινους» ήταν άκρως διδακτική για τον «Σίμο», αφού είχε αφήσει πίσω του μια γεμάτη επιτυχίες τριετία στην Zalgiris Kaunas, για να ξεκινήσει ουσιαστικά από το μηδέν φορώντας την βαριά κιτρινόμαυρη φανέλα.

Μπορεί να του φαινόταν αρχικά όλα άγνωστα, αλλά μέχρι το τέλος της αγωνιστικής σαιζόν είχε μπει πια για τα καλά στο… κλίμα. Και μόλις είχε θέσει το νέο μεγάλο προσωπικό του στοίχημα… «Όταν τελείωσε η αγωνιστική χρονιά και ήμουν έτοιμος να αναχωρήσω για την Λιθουανία, στο μυαλό μου δεν υπήρχε τίποτα άλλο από το να παραμείνω στον ΑΡΗ», υποστήριξε στο ARISBC.GR o Σιμόνας Σεραπίνας, λίγη ώρα αφότου υπέγραψε την ανανέωση της συνεργασίας του με τους «κίτρινους» για τα επόμενα 1+1 χρόνια και εξήγησε με ειλικρίνεια τους λόγους: «Το γεγονός ότι η ομάδα θα αγωνίζεται και την προσεχή αγωνιστική σαιζόν στην Ευρωλίγκα ήταν ένα σημαντικό κίνητρο για μένα. Μου άρεσε επίσης το ελληνικό Πρωτάθλημα που είναι σίγουρα ένα από τα πιο δυνατά στην Ευρώπη, όπως επίσης και το προπονητικό τιμ που εργάζεται στον ΑΡΗ. Σε αυτήν την ομάδα μπορώ να πω ότι ωρίμασα μπασκετικά και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι όταν αγωνιζόμουν στην Zalgiris. Αν και δεν πήρα μεγάλο χρόνο συμμετοχής, εντούτοις είχα την δυνατότητα να βελτιώσω πολλούς τομείς του παιχνιδιού μου και κυρίως στον αμυντικό τομέα. Σε αυτό οφείλω πολλά στον Θανάση Παπαχατζή και τον Δημήτρη Νικολαϊδη οι οποίοι με βοήθησαν στο να μάθω πολλά χρήσιμα πράγματα και στο να αποκτήσω σωστή νοοτροπία αθλητή. Αυτοί ήταν ουσιαστικά οι λόγοι για τους οποίους αποφάσισα να μείνω για άλλα δύο χρόνια στον ΑΡΗ».

-Μετά από μια σαιζόν παρουσίας στον ΑΡΗ τι είναι αυτό που θα σου μείνει χαραγμένο στη μνήμη περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο;

«Σίγουρα ο κόσμος του ΑΡΗ. Πως θα μπορούσα να τους ξεχάσω όταν ακολουθούσαν την ομάδα σε οποιοδήποτε γήπεδο της Ευρώπης; Όπου και αν πήγαμε ήταν μαζί μας. Είναι σίγουρα τρελοί και απίστευτοι. Πουθενά δεν πρόκειται να συναντήσω παρόμοιους φιλάθλους σαν αυτούς του ΑΡΗ και μου αρέσει πολύ το γεγονός ότι θα εξακολουθήσω να αγωνίζομαι γι’ αυτούς. Μου άρεσε επίσης πολύ και η Θεσσαλονίκη. Είναι μια υπέροχη πόλη για να ζω και πιστεύω ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη από την πρώτη».

-Συνήθως ένας παίκτης που αγωνίζεται για δεύτερο χρόνο στην ίδια ομάδα είναι εμφανώς καλύτερος σε σύγκριση με την πρώτη χρονιά. Θεωρείς λοιπόν ότι τη νέα αγωνιστική σαιζόν θα μπορέσεις ακόμα καλύτερα να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου;

«Αυτό θέλω να πιστεύω και θα κάνω το παν για να το καταφέρω. Στην ομάδα υπάρχει πλέον ένας νέος προπονητής με διαφορετική φιλοσοφία από τον προηγούμενο και θα πρέπει να ανταποκριθώ σε αυτά που θα μου ζητήσει. Πέρσι στα πλέι οφ όταν μου δόθηκε μεγαλύτερος χρόνος συμμετοχής είχα την δυνατότητα να δείξω μερικά πράγματα που μπορώ να κάνω και να βοηθήσω την ομάδα. Δεν αναφέρομαι τόσο στην επίθεση, αφού για μένα το να βάζω πολλούς πόντους δεν είναι το παν. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία ήταν ότι μπόρεσα να παίξω καλή άμυνα και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου».

-Γνωρίζοντας πλέον καλά τα κατατόπια στον ΑΡΗ, ποιες είναι οι νέες σου φιλοδοξίες;

«Οι στόχοι θα είναι υψηλοί όπως αρμόζει σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΑΡΗΣ. Φέτος το καλό είναι ότι μείνανε αρκετοί παίκτες από την περσινή ομάδα και ουσιαστικά δεν χτίζεται η ομάδα από την αρχή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να συνεχίσουμε την καλή δουλειά που κάναμε πέρσι. Θεωρώ ότι ο νέος ΑΡΗΣ θα είναι ακόμα πιο δυνατός, αλλά είναι πολύ νωρίς να πω από τώρα πόσο ψηλά θα φτάσουμε. Αυτό που μπορώ σίγουρα να εγγυηθώ είναι ότι θα προσπαθήσουμε σκληρά για να πετύχουμε ακόμη περισσότερα πράγματα τη νέα χρόνια».
 
posted by RMNS
Permalink ¤